HEM

Aktuellt

Våra 3 bästa tips: Så kyler du drycken blixtsnabbt

Visst är allt godare att dricka när det samtidigt svalkar? Följ något av våra bästa tips och förvänta dig inget annat än succé.

3 sätt att kyla dryck snabbt

1. Snabbt – frysta färgglada vattenballonger

Ett helfestligt knep för att kyla dryck snabbt som dock kräver sin förberedelse. Fyll upp ett gäng vanliga ballonger med vatten och lägg i frysen (tar cirka 5–7 timmar att frysa beroende på storlek). Time! Ta ut alla ballonger och dunka ned i valfri balja, hink eller kar. Stoppa ned allehanda burkar och flaskor och vänta någon timme innan du knäpper den första.

Fördelar: 
Passar riktigt bra för festliga upptåg och när många flaskor ska kylas samtidigt. Håller drycken kall under lång tid – utan att blöta ner greppet.
Nackdelar: 
Det här sättet att kyla kräver ganska lång förberedelse.

2. Snabbare – blött papper i frysen

Ett klassiskt knep för snabbkylning av enstaka drycker. När nöden faller på, vira in flaskan eller burken i blött papper. Stoppa in i frysen och låt stå cirka 15 minuter. Plocka ut din goding och förvänta dig en ungefär 8 grader kallare dryck. Obs! Glöm inte bort att dricka den – får den stå i frysen över natten kan det explodera där inne i kylrummet.

Fördelar:
 Minimal ansträngning och pyttesmå krav på utrustning.
Nackdelar:
 Kladdigt värre och funkar bäst för enstaka flaskor.

3. Snabbast – saltat isbad

Chockartat effektivt. Begreppet ”ta det med en nypa salt” får här en helt ny innebörd. Börja med att fylla upp en hink eller ett större kar med vatten. Rassla sedan i rikligt med is tillsammans med den rumstempererade drycken. Avslutningsvis: salta mer än efter behag (cirka 2 matskedar per liter vatten). Efter endast 5 minuter kommer du att få njuta av din favoritdryck – precis så kall du alltid velat ha den!

Fördelar
: Det absolut snabbaste och kyligaste resultatet.
Nackdelar: 
Kräver ganska stor mängd is när mycket dricka ska kylas.
Håll huvudet kallt

Inte snabbast, men smartast. Du vet ju redan nu att dagen kommer att komma. Dagen du behöver den där kalla ölen men inte har den. Se till att bunkra upp kylen i förväg med några av dina somrigaste favoritdrycker. Kanske med en nyhet från Oppigårds Ruby Ale.

Oppigårds Ruby Ale
Oppigårds Ruby Ale
Maltig och högst nyanserad smak från södra Dalarna! Oppigårds Bryggeri är den lokala kändisen som snabbt blev till ett av Sveriges mest uppskattade mikrobryggerier. Nyheten Ruby Ale bjuder på spännande dadlar, aprikoser, knäckebröd, ljus sirap, örter och pomerans. Drick den – kall!
330 ml - 4.5% -
21.90 kr

Övriga källor:
nyheter24.se, ica.se, omteknik.se, obsid.se, viivilla.se


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

Guinness hakar på glöggtrenden – med nya cocktails

Guinness hakar på glöggtrenden – med nya cocktails

Den irländska stouten Guinness ger sig in i julfirandet. Tillsammans med den prisbelönte bartendern Jens Dahlberg har Guinness tagit fram två moderna tolkningar av den klassiska glöggen – i cocktail..

Läs mer
Årets öl till julbordet

Årets öl till julbordet

Hej, tomtegubbar – det här är vad ni ska slå i glasen i år! Nyligen släpptes 52 julöl på Systembolaget inför årets julfirande. Hela två miljoner liter julöl kommer gå åt i Sverige närmaste veckorna..

Läs mer
Sveriges bästa uteserveringar

Sveriges bästa uteserveringar

Äntligen dags för uteserveringar! Fort går det och snart knackar sommaren på och säger hej. Passande nog har vi därför listat ett gäng härliga uteserveringar som vi varmt kan rekommendera inför den ..

Läs mer
Svensk suröl – bland det trendigaste du kan dr..

Svensk suröl – bland det trendigaste du kan dr..

Förr i tiden var det en öl som dracks av belgare och i viss mån tyskar. Men 2020 är suröl ett av de trendigaste drycker du kan köpa på Systembolaget. Och svenska bryggerier skapar nya suröl med stor..

Läs mer
Hipp hurra för Ölets dag!

Hipp hurra för Ölets dag!

Visste du att öl är den tredje populäraste drycken i världen efter vatten och te? Bara det är skäl nog att tillägna en hel dag åt öl, så passa på att ladda upp inför Ölets dag den 20 juli med tre go..

Läs mer
Här är Arsenals eget officiella ölmärke

Här är Arsenals eget officiella ölmärke

Arsenal får sitt eget officiella öl. Camden Town Brewery kommer att säljas på alla hemmamatcher. – Om du hade sagt till mig för tio år sedan att ölet jag skapade i min källare en dag vara öl till Ar..

Läs mer