HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

Belgiska superölet – kostar 119 kr/flaska

Får det lov att vara en stor stark för 119 kr? Men det belgiska ölet Rodenbach Caractère Rouge är inte vilken bärs som helst. Den har kallats världens bästa öl och vunnit mängder av priset.

Den 2 augusti släpps 10.000 flaskor av det exklusiva syrliga belgiska ölet Rodenbach Caractère Rouge på Systembolaget. Vissa har kallat det världens bästa öl och det vinner årligen nya priser och hyllas av ölentusiaster trots prislappen på 119 kr.

Rodenbach Caractère Rouge togs ursprungligen fram som ett testprojekt tillsammans med den hyllade Michelinkocken Viki Geunes. Det unika ölet blev snabbt en succé för sin magiska smakprofil. Snart släpper det belgiska bryggeriet en ny batch vilket sker under sommarmånaderna då bären i ölet skördats under hösten året innan.

Vid tillverkningen av Rodenbach Caractère Rouge lagras ölet först i två år på bryggeriets gigantiska ekfat. Därefter macereras färska körsbär, hallon och tranbär i det under sex månader. Resultatet är ett öl med en mycket fruktig, komplex och vinös karaktär.

Bakom ölet ligger bryggeriet Brouwereij Rodenbach som i närmare 200 år tillverkat sin unika flamländska ale.


Magnus Bergqvist

Du kanske även vill läsa dessa