HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

254 förlorade körkort på elsparkcykeln

Oktoberfesten i München är över för den här gången. 6,3 miljoner gäster har festat i två veckor och tillsammans druckit 7,5 miljoner liter öl. Men festen kommer med en baksida: 254 besökare förlorade körkortet efter att ha kört elsparkcykel berusade.

I söndags slutade årets oktoberfest i München i Tyskland. Den 16 dagar långa festivalen har gått ganska lugnt tillväga och i snitt har gästerna inte druckit mer än drygt en liter öl per person.

Den största utmaningen för polisen har faktiskt varit alla som kör elsparkcyklar i München. Ett nytt fordon som tycks orsaka utmaningar i alla världens städer.

Inte mindre än 414 besökare stoppades efter att de kört sparkcykeln berusade. 254 av dem blev av med sina bilkörkort omedelbart. Elsparkcykeln förbjöds också från festivalområdet i München.

Enligt tysk polis ser många dem som en leksak eller livsstilsprodukt i stället för ett fordon. I Sverige räknas elsparkcyklar som en cykel och det är inte olagligt att framföra dem i berusat tillstånd – så länge du inte orsakar en olycka eller begår vårdslöshet i trafik.


Du kanske även vill läsa dessa