HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

254 förlorade körkort på elsparkcykeln

Oktoberfesten i München är över för den här gången. 6,3 miljoner gäster har festat i två veckor och tillsammans druckit 7,5 miljoner liter öl. Men festen kommer med en baksida: 254 besökare förlorade körkortet efter att ha kört elsparkcykel berusade.

I söndags slutade årets oktoberfest i München i Tyskland. Den 16 dagar långa festivalen har gått ganska lugnt tillväga och i snitt har gästerna inte druckit mer än drygt en liter öl per person.

Den största utmaningen för polisen har faktiskt varit alla som kör elsparkcyklar i München. Ett nytt fordon som tycks orsaka utmaningar i alla världens städer.

Inte mindre än 414 besökare stoppades efter att de kört sparkcykeln berusade. 254 av dem blev av med sina bilkörkort omedelbart. Elsparkcykeln förbjöds också från festivalområdet i München.

Enligt tysk polis ser många dem som en leksak eller livsstilsprodukt i stället för ett fordon. I Sverige räknas elsparkcyklar som en cykel och det är inte olagligt att framföra dem i berusat tillstånd – så länge du inte orsakar en olycka eller begår vårdslöshet i trafik.


Magnus Bergqvist

Du kanske även vill läsa dessa

”Livet är för kort för tråkig öl!”

”Livet är för kort för tråkig öl!”

Kees Bubberman är holländaren som gått från hembryggare till världssuccé. Allt började med ett skämt tillsammans med en vän. Nu släpper han fyra nya spännande ölsorter i Sverige. – Livet är för kort..

Läs mer
Unika lådölen: ”Görs av hemligt specialmaterial”..

Unika lådölen: ”Görs av hemligt specialmaterial”..

Maj månads första nyhetssläpp är här fullspäckad med spännande dryckesnyheter. Vad sägs om bag-in-box-öl? Det är andra gången någonsin i Sverige. Eller får det lov att vara en exklusiv riesling-sekt..

Läs mer
Svensk suröl – bland det trendigaste du kan dr..

Svensk suröl – bland det trendigaste du kan dr..

Förr i tiden var det en öl som dracks av belgare och i viss mån tyskar. Men 2020 är suröl ett av de trendigaste drycker du kan köpa på Systembolaget. Och svenska bryggerier skapar nya suröl med stor..

Läs mer
Öl i pappersflaska – Carlsberg först ut

Öl i pappersflaska – Carlsberg först ut

Kan du tänka dig att dricka öl i pappersflaska? Carlsberg har släppt världens första ölflaska i papper – på försök. – Även om vi ännu inte har kommit i mål är prototyperna ett viktigt steg mot..

Läs mer
Påsköl – en ny tradition med spännande smaker

Påsköl – en ny tradition med spännande smaker

Det är inte bara chokladägg och kycklingar som hör påsken till. I Sverige har även påsköl fått en stor plats på marknaden. Nedan har vi listat fem spännande påsköl, som alla finns i Systembolagets s..

Läs mer
Nu släpps ”världens bästa öl”

Nu släpps ”världens bästa öl”

Den har kallats världens bästa öl och vinner årligen nya priser och hyllas unisont runt om i hela världen av ölälskare. Idag, 11 augusti, släpps 10 000 flaskor av det exklusiva syrliga belgiska ölet..

Läs mer