HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

Stjärnkocken: ”Passa på att äta och dricka lite extra gott”

Stjärnkocken Malin Söderström hoppas på ljusare tider nu när restriktionerna lättar. Från den första juni får du vara kvar på restaurangerna till klockan 22:30.
– Det är så många som är lyckliga över att kunna vara ute och träffas igen. Det viktigaste är att äta och dricka gott och njuta! säger Malin.

Malin Söderström var den första kvinnliga kocken i Svenska kocklandslaget. I dag driver hon Moderna Museets restaurang samt The Fishery och The Farm i Stockholm och Täby. Det senaste året har varit tufft, men Malins företag tagit sig igenom svårigheterna.

– Det har gått med alla medel. Vi var snabba och kunde göra justeringar. Vi har levt på sparade reserver och sökt de bidrag vi kunnat. Den största ekonomiska skadan var i början innan vi ställt om.

Från den 1 juni får gästerna vara kvar på restaurangerna två timmar längre, fram till 22:30. Malin Söderström hoppas att det ska innebära en ljusning, även om affärsbesökarna ännu lyser med sin frånvaro.

– Jag känner lite grann att det går i en positiv riktning. Många företag jobbar hemifrån, så de gästerna ser vi inte ännu. Men vi har fått många nya äldre gäster som är nyvaccinerade och är lyckliga över att kunna vara ute och träffas igen.

Malin Söderström tycker man ska passa på att verkligen unna sig god mat och gott vin nu när det äntligen börjar vara möjligt att gå på restaurang och njuta igen.

– Jag tycker man ska gå ut och äta, dricka och njuta, det är det viktigaste. Vill man ha lite extra guldkant kan man prova något nytt, det finns så mycket spännande mat. Vi märker att alla är glada och lyckliga över att kunna träffas och ganska lättflörtade när det kommer till mat och dryck.


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

Nu släpps flera unika dyrgripar från unika producent..

Nu släpps flera unika dyrgripar från unika producent..

Flera exklusiva viner släpps nu i Systembolagets webblansering. Ett av de mest ansedda är Richebourg Grand Cru Lucien le Moine, 2017 som framställs av en ovanlig producent. Vinet görs av ett gift pa..

Läs mer
Här är tre fyndviner i ”fattiga januari”

Här är tre fyndviner i ”fattiga januari”

Januari är inte bara årets fattigaste månad. Det är också den månad vi är mest deprimerade. Och sista veckan före löning är den fattigaste veckan på hela året. Så varsågod – här är tre fyndvin..

Läs mer
Strunta i köphetsen – njut av Black Friday-viner

Strunta i köphetsen – njut av Black Friday-viner

Black Friday innebär numera köphysteri och köer i butiker. Men Vinguiden vill göra den dagen till något annat – en mysig stund i soffan med ett mörkt vin. Här rekommenderar vi några passande flaskor..

Läs mer
Nu är det dags att damma av vinflaskan

Nu är det dags att damma av vinflaskan

Precis som många andra vinälskare har du säkert en flaska sparad till det där speciella tillfället. Problemet är att ju längre vi sparar vinet, desto svårare blir det att korka upp den. Men nu till ..

Läs mer
Ny forskning: Vin gör dig mättare

Ny forskning: Vin gör dig mättare

En ny svensk forskningsstudie visar att ett glas rött vin till maten kan göra det lättare att hålla vikten. Vinet kan göra dig både mättare och minska sötsuget. – Jag tycker det här bidrar till kuns..

Läs mer
Hunden som levererar vin till hemmen

Hunden som levererar vin till hemmen

I coronakris och krav på social distansering avstår många äldre att gå ut och handla. En vinbutik i Maryland, USA, ville lösa problemet med annorlunda hemleverans av vin. – Våra kunder älskar ..

Läs mer