HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

Stjärnkocken: ”Passa på att äta och dricka lite extra gott”

Stjärnkocken Malin Söderström hoppas på ljusare tider nu när restriktionerna lättar. Från den första juni får du vara kvar på restaurangerna till klockan 22:30.
– Det är så många som är lyckliga över att kunna vara ute och träffas igen. Det viktigaste är att äta och dricka gott och njuta! säger Malin.

Malin Söderström var den första kvinnliga kocken i Svenska kocklandslaget. I dag driver hon Moderna Museets restaurang samt The Fishery och The Farm i Stockholm och Täby. Det senaste året har varit tufft, men Malins företag tagit sig igenom svårigheterna.

– Det har gått med alla medel. Vi var snabba och kunde göra justeringar. Vi har levt på sparade reserver och sökt de bidrag vi kunnat. Den största ekonomiska skadan var i början innan vi ställt om.

Från den 1 juni får gästerna vara kvar på restaurangerna två timmar längre, fram till 22:30. Malin Söderström hoppas att det ska innebära en ljusning, även om affärsbesökarna ännu lyser med sin frånvaro.

– Jag känner lite grann att det går i en positiv riktning. Många företag jobbar hemifrån, så de gästerna ser vi inte ännu. Men vi har fått många nya äldre gäster som är nyvaccinerade och är lyckliga över att kunna vara ute och träffas igen.

Malin Söderström tycker man ska passa på att verkligen unna sig god mat och gott vin nu när det äntligen börjar vara möjligt att gå på restaurang och njuta igen.

– Jag tycker man ska gå ut och äta, dricka och njuta, det är det viktigaste. Vill man ha lite extra guldkant kan man prova något nytt, det finns så mycket spännande mat. Vi märker att alla är glada och lyckliga över att kunna träffas och ganska lättflörtade när det kommer till mat och dryck.


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa