HEM

Aktuellt

Stjärnkocken: ”Passa på att äta och dricka lite extra gott”

Stjärnkocken Malin Söderström hoppas på ljusare tider nu när restriktionerna lättar. Från den första juni får du vara kvar på restaurangerna till klockan 22:30.
– Det är så många som är lyckliga över att kunna vara ute och träffas igen. Det viktigaste är att äta och dricka gott och njuta! säger Malin.

Malin Söderström var den första kvinnliga kocken i Svenska kocklandslaget. I dag driver hon Moderna Museets restaurang samt The Fishery och The Farm i Stockholm och Täby. Det senaste året har varit tufft, men Malins företag tagit sig igenom svårigheterna.

– Det har gått med alla medel. Vi var snabba och kunde göra justeringar. Vi har levt på sparade reserver och sökt de bidrag vi kunnat. Den största ekonomiska skadan var i början innan vi ställt om.

Från den 1 juni får gästerna vara kvar på restaurangerna två timmar längre, fram till 22:30. Malin Söderström hoppas att det ska innebära en ljusning, även om affärsbesökarna ännu lyser med sin frånvaro.

– Jag känner lite grann att det går i en positiv riktning. Många företag jobbar hemifrån, så de gästerna ser vi inte ännu. Men vi har fått många nya äldre gäster som är nyvaccinerade och är lyckliga över att kunna vara ute och träffas igen.

Malin Söderström tycker man ska passa på att verkligen unna sig god mat och gott vin nu när det äntligen börjar vara möjligt att gå på restaurang och njuta igen.

– Jag tycker man ska gå ut och äta, dricka och njuta, det är det viktigaste. Vill man ha lite extra guldkant kan man prova något nytt, det finns så mycket spännande mat. Vi märker att alla är glada och lyckliga över att kunna träffas och ganska lättflörtade när det kommer till mat och dryck.


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

Senaste nytt: Vin minskar risken för demens

Senaste nytt: Vin minskar risken för demens

Goda nyheter för oss vinälskare. Nyligen publicerades resultatet av en stor brittisk studie som avslöjar att både vin och te kan minska risken för demens. Studien kartlade konsumtionsvanorna bland ..

Läs mer
Hylla Kebabens dag med vin från Georgien

Hylla Kebabens dag med vin från Georgien

Kebabtallrik, kebabrulle eller kebabsallad är några varianter av mångas favoriträtt.  Om du tycker att kebab är värd att fira kan du redan nu se fram emot den 11 september för då är det Kebabens dag..

Läs mer
5 kända politikers favoritdrycker

5 kända politikers favoritdrycker

Under upptakten till valet är det inte utan att man ibland funderar på vad politikens högdjur dricker när de väl tar sig ett glas. Vi har därför djupdykt i historien och luskat reda på vad några av ..

Läs mer
Sex perfekta drycker till Alla Hjärtans dag

Sex perfekta drycker till Alla Hjärtans dag

Gör någon du tycker om extra glad på Alla hjärtans dag. Här är sex ädla drycker som gör Valentindagen till en oförglömlig kärlekshögtid. För vem vill inte både få och dricka ”Love You Bunches” den 1..

Läs mer
Guide: Så lagrar du vin bäst

Guide: Så lagrar du vin bäst

Att samla på vin kan vara både en lönsam, god och stimulerande hobby. Viner har ökat 127 procent i värde de senaste 10 åren. Här är tipsen om hur du kommer i gång med vinsamlingen. Har du också trö..

Läs mer
Fyra nyheter på Systembolaget i maj

Fyra nyheter på Systembolaget i maj

Under maj månad kommer hela 143 nya viner att landa i Systembolagets sortiment. Av dessa finns 74 st i det tillfälliga sortimentet, 56 st i webbsortimentet och 13 st i sortimentet lokalt & småsk..

Läs mer