HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

Nu släpps flera unika dyrgripar från unika producenten

Flera exklusiva viner släpps nu i Systembolagets webblansering. Ett av de mest ansedda är Richebourg Grand Cru Lucien le Moine, 2017 som framställs av en ovanlig producent. Vinet görs av ett gift par som inte äger någon egen vingård och blott några hundra flaskor finns av varje årgång.

Pinot Noir-vinet Richebourg är ett av de mest berömda vinerna från den heliga byn Vosne-Romanée. Lucien Le Moine är en liten producent som enbart producerar Grand Cru-viner. De köper upp de finaste nyjästa vinerna de kan hitta från olika producenter i Bourgogne och lagrar dem i sin källare i Beaune.

Det äkta paret Mounir Saoma och hustrun Rotem Brakin känner odlare i hela Bourgogne som de åker runt till. De provar 100-tals olika viner innan de köper upp det bästa av det bästa och producerar viner av enormt hög kvalitet.

– Efter att ha studerat, bott och arbetat i Bourgogne i flera år fick vi lära känna många bra odlare i regionen. Vi bestämde oss för att bygga relationer med dem och vår hängivenhet för kvalitet i en liten utvald produktion av Crus, berättar paret.

Nu finns chansen att köpa en av parets mest exklusiva viner, som bara framställs i några hundratalet flaskor. Det handlar förstås om en verklig dyrgrip. Richebourg Grand Cru Lucien le Moine, 2017 kostar 8699 kr på Systembolaget.

För den som har en stramare budget släpper Lucien Le Moine även flera andra exklusiva sorter i samma släpp.

Här hittar du fler unika viner i webblanseringen.

Richebourg Grand Cru Lucien le Moine
2017
Richebourg Grand Cru Lucien le Moine
Drycken är en webblansering och släpptes 18/2.
750 ml - 13.5% -
8699 kr


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

Glad påsk – här är bästa vinet till maten och ..

Glad påsk – här är bästa vinet till maten och ..

Dags att duka upp för en härlig påskbuffé med klassiker som ägg, sill, lax, gubbröra och påsklamm. Vinguiden har tipsen som gör din påsk till en kulinarisk fröjd med vinet i centrum. Påsken är vår ..

Läs mer
Sommarens picknickguide: Sju goda drycker att packa ..

Sommarens picknickguide: Sju goda drycker att packa ..

Älskar du en trevlig picknick? Markera den 18 juni i kalendern för då är det nämligen dags att fira internationella picknickdagen. Här är våra bästa tips till din dag i det gröna. [product] 163425 ..

Läs mer
Läskigt gott till Hallo-vin

Läskigt gott till Hallo-vin

Bus eller vin? Ladda upp för Halloween med läskigt goda drycker. Några riktigt spöklika sorter lyfter helgen till nya höjder. Fler och fler firar Halloween i Sverige. Men viss förvirring tycks råda ..

Läs mer
Stark tillväxt för dryckesbranschen – trots co..

Stark tillväxt för dryckesbranschen – trots co..

Allt fler i Sverige vill tillverka alkoholdrycker. Bara det senaste året har antalet producenter ökat med 114 stycken. – Det är fantastiskt roligt att de senaste årens starka entreprenörskap inom dr..

Läs mer
5 fakta du inte visste om baksmälla

5 fakta du inte visste om baksmälla

De allra flesta av oss vet hur det känns att vakna upp dagen efter med bultande huvudvärk, illamående och ångest. Men vad ligger egentligen bakom dessa symtom och kan baksmällan vara farlig, på rikt..

Läs mer
Ja till gårdsförsäljning i ny utredning

Ja till gårdsförsäljning i ny utredning

Snart kan du få köpa öl, vin och sprit på svenska gårdar. En ny utredning föreslår att gårdsförsäljning i begränsade mängder ska tillåtas fram till klockan 20. Totalt beräknas det skapas drygt 1.300..

Läs mer