HEM

Aktuellt

Nu släpps flera unika dyrgripar från unika producenten

Flera exklusiva viner släpps nu i Systembolagets webblansering. Ett av de mest ansedda är Richebourg Grand Cru Lucien le Moine, 2017 som framställs av en ovanlig producent. Vinet görs av ett gift par som inte äger någon egen vingård och blott några hundra flaskor finns av varje årgång.

Pinot Noir-vinet Richebourg är ett av de mest berömda vinerna från den heliga byn Vosne-Romanée. Lucien Le Moine är en liten producent som enbart producerar Grand Cru-viner. De köper upp de finaste nyjästa vinerna de kan hitta från olika producenter i Bourgogne och lagrar dem i sin källare i Beaune.

Det äkta paret Mounir Saoma och hustrun Rotem Brakin känner odlare i hela Bourgogne som de åker runt till. De provar 100-tals olika viner innan de köper upp det bästa av det bästa och producerar viner av enormt hög kvalitet.

– Efter att ha studerat, bott och arbetat i Bourgogne i flera år fick vi lära känna många bra odlare i regionen. Vi bestämde oss för att bygga relationer med dem och vår hängivenhet för kvalitet i en liten utvald produktion av Crus, berättar paret.

Nu finns chansen att köpa en av parets mest exklusiva viner, som bara framställs i några hundratalet flaskor. Det handlar förstås om en verklig dyrgrip. Richebourg Grand Cru Lucien le Moine, 2017 kostar 8699 kr på Systembolaget.

För den som har en stramare budget släpper Lucien Le Moine även flera andra exklusiva sorter i samma släpp.

Här hittar du fler unika viner i webblanseringen.

Richebourg Grand Cru Lucien le Moine
2017
Richebourg Grand Cru Lucien le Moine
Drycken är en webblansering och släpptes 18/2.
750 ml - 13.5% -
8699 kr


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

Doftande chililax – perfekta kombon med vin i ..

Doftande chililax – perfekta kombon med vin i ..

Våga lägga en lax på grillen nu i helgen! Grillad lax passar perfekt ute i försommarvärmen. Dessutom smakar den underbart tillsammans med flera olika sorters vin. Här är de tre bästa tipsen och ett ..

Läs mer
Fira Vinets dag med ett extra glas vin ikväll

Fira Vinets dag med ett extra glas vin ikväll

I dag den 22 januari firas vinets dag runt om i Sverige. Tanken är att uppmuntra svensk vinkultur och att vi ska fira vinet genom att våga prova nya underbara sorter. Dagen till ära hålls en stor vi..

Läs mer
Vinskörden 2021: Katastrofalt liten men mäktig

Vinskörden 2021: Katastrofalt liten men mäktig

Vinskörden 2021 är en katastrof i flera europeiska länder. Årgången kommer att bli den minsta på 60 år – men kan bitvis hålla fantastisk kvalitet. – Det är en liten men mäktig årgång. De druvor som ..

Läs mer
3 spännande viner till svamp

3 spännande viner till svamp

Svampsäsongen är här! Äntligen kan vi njuta av fantastiska måltider tillagade med färska kantareller, soppar och champinjoner. Och visst smakar maten alltid lite extra gott när man själv tagit svamp..

Läs mer
Så mycket champagne dricks på Nobelfesten

Så mycket champagne dricks på Nobelfesten

När 1350 festsugna gäster sätter sig till bords på Nobelfesten går det åt några flaskor. Närmare bestämt 400 flaskor champagne och 450 flaskor vin. Men inte heller i år bjuds det på svenskt vin. Nob..

Läs mer
Lev längre – med vin, kaffe och promenader

Lev längre – med vin, kaffe och promenader

Hur kan vi leva längre? Det är en fråga som debatterats sedan människan för första gången började tänka över sin existens. För att få fram svaren har ett forskningsteam på University of California k..

Läs mer