HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

Nu släpps flera unika dyrgripar från unika producenten

Flera exklusiva viner släpps nu i Systembolagets webblansering. Ett av de mest ansedda är Richebourg Grand Cru Lucien le Moine, 2017 som framställs av en ovanlig producent. Vinet görs av ett gift par som inte äger någon egen vingård och blott några hundra flaskor finns av varje årgång.

Pinot Noir-vinet Richebourg är ett av de mest berömda vinerna från den heliga byn Vosne-Romanée. Lucien Le Moine är en liten producent som enbart producerar Grand Cru-viner. De köper upp de finaste nyjästa vinerna de kan hitta från olika producenter i Bourgogne och lagrar dem i sin källare i Beaune.

Det äkta paret Mounir Saoma och hustrun Rotem Brakin känner odlare i hela Bourgogne som de åker runt till. De provar 100-tals olika viner innan de köper upp det bästa av det bästa och producerar viner av enormt hög kvalitet.

– Efter att ha studerat, bott och arbetat i Bourgogne i flera år fick vi lära känna många bra odlare i regionen. Vi bestämde oss för att bygga relationer med dem och vår hängivenhet för kvalitet i en liten utvald produktion av Crus, berättar paret.

Nu finns chansen att köpa en av parets mest exklusiva viner, som bara framställs i några hundratalet flaskor. Det handlar förstås om en verklig dyrgrip. Richebourg Grand Cru Lucien le Moine, 2017 kostar 8699 kr på Systembolaget.

För den som har en stramare budget släpper Lucien Le Moine även flera andra exklusiva sorter i samma släpp.

Här hittar du fler unika viner i webblanseringen.

Drycken är en webblansering och släpptes 18/2.
750 ml - 13.5% -
8699 kr


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa