HEM

Aktuellt

Nu släpps flera unika dyrgripar från unika producenten

Flera exklusiva viner släpps nu i Systembolagets webblansering. Ett av de mest ansedda är Richebourg Grand Cru Lucien le Moine, 2017 som framställs av en ovanlig producent. Vinet görs av ett gift par som inte äger någon egen vingård och blott några hundra flaskor finns av varje årgång.

Pinot Noir-vinet Richebourg är ett av de mest berömda vinerna från den heliga byn Vosne-Romanée. Lucien Le Moine är en liten producent som enbart producerar Grand Cru-viner. De köper upp de finaste nyjästa vinerna de kan hitta från olika producenter i Bourgogne och lagrar dem i sin källare i Beaune.

Det äkta paret Mounir Saoma och hustrun Rotem Brakin känner odlare i hela Bourgogne som de åker runt till. De provar 100-tals olika viner innan de köper upp det bästa av det bästa och producerar viner av enormt hög kvalitet.

– Efter att ha studerat, bott och arbetat i Bourgogne i flera år fick vi lära känna många bra odlare i regionen. Vi bestämde oss för att bygga relationer med dem och vår hängivenhet för kvalitet i en liten utvald produktion av Crus, berättar paret.

Nu finns chansen att köpa en av parets mest exklusiva viner, som bara framställs i några hundratalet flaskor. Det handlar förstås om en verklig dyrgrip. Richebourg Grand Cru Lucien le Moine, 2017 kostar 8699 kr på Systembolaget.

För den som har en stramare budget släpper Lucien Le Moine även flera andra exklusiva sorter i samma släpp.

Här hittar du fler unika viner i webblanseringen.

Richebourg Grand Cru Lucien le Moine
2017
Richebourg Grand Cru Lucien le Moine
Drycken är en webblansering och släpptes 18/2.
750 ml - 13.5% -
8699 kr


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

Rekordpris för svenska whiskyn

Rekordpris för svenska whiskyn

Den är en få återstående flaskor av Skeppets whisky. När Bukowskis dryckesauktion avslutades i går gick flaskan till en samlare för hisnande 91 000 kronor. Den senaste veckan har det varit budkrig ..

Läs mer
Kittlande vinnyheter från Öland och Rumänien

Kittlande vinnyheter från Öland och Rumänien

Mars är här – och vinnyheterna knoppar upp sig som vårblommor. Inte mindre än 65 spännande nya viner finns att botanisera bland. De exotiska vinländerna sticker ut lite extra – från ett ..

Läs mer
7 bästa vinerna till midsommar 2022

7 bästa vinerna till midsommar 2022

På midsommarafton ska man ju hoppa över sju gärdsgårdar och plocka sju sorters blommor att lägga under huvudkudden. Frågan är om man även ska dricka sju sorters vin för att garantera drömmar om sin ..

Läs mer
Sommarens picknickguide: Sju goda drycker att packa ..

Sommarens picknickguide: Sju goda drycker att packa ..

Älskar du en trevlig picknick? Markera den 18 juni i kalendern för då är det nämligen dags att fira internationella picknickdagen. Här är våra bästa tips till din dag i det gröna. [product] 163425 ..

Läs mer
Senaste nytt: Vin minskar risken för demens

Senaste nytt: Vin minskar risken för demens

Goda nyheter för oss vinälskare. Nyligen publicerades resultatet av en stor brittisk studie som avslöjar att både vin och te kan minska risken för demens. Studien kartlade konsumtionsvanorna bland ..

Läs mer
5 fakta om naturkorkar

5 fakta om naturkorkar

Om du älskar vin så har du säkerligen dragit ur en och annan vinkork i dina dagar. I dag finns ju både plastkorkar och skruvkorkar av metall att tillgå, men vanligast är ändå den klassiska naturkork..

Läs mer