HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

Snyggare prosecco – tack vare bildesignern

Lika gott innehåll som förut, men i ny förpackning. Här är Zonins Prosecco 1821, som är designad av Pininfarina, en av Italiens mest kända formgivare av bilar.
– Vi är otroligt glada över att kunna presentera en ny, häftig design, tillsammans med en av Italiens ikoner, säger Reija Andersson Tuomaala, Brand Manager på Pernod Ricard Sweden.

Vad har bilar och prosecco gemensamt? Väldigt mycket, visar det sig – nu har familjen Zonins Prosecco 1821 designats om av den berömda italienska formgivaren Pininfarina.
Pininfarina är ett av bilbranschens mest kända företag inom design och tillverkning av specialbilar. Namnet förknippas oftast med bilar som t ex Ferrari, Maserati, Alfa Romeo – och även Volvo. Företagets historia går tillbaka till 1930, när det startades av designern Battista Pininfarina. Idag driver sonen Sergio Pininfarina verksamheten med över 2.500 anställda.

Nu har Pininfarina även gett sig in i dryckesbranschen: Zonin Prosecco 1821 har nämligen fått hjälp av designhuset att stöpa om sin prosecco i ny, läcker förpackning.

– Den nya flaskan, med sin kraftfulla och stiliga design, reflekterar tydligt samarbetet med den legendariska formgivaren Pininfarina. Vi är otroligt glada över att kunna presentera en ny, häftig design, tillsammans med en av Italiens ikoner, säger Reija Andersson Tuomaala, Brand Manager på Pernod Ricard Sweden.

Vinfamiljen Zonin har också en stolt historia som går tillbaka ända till året 1821 – idag är det den sjunde generationen som har hand om företaget. Det är Gianni Zonin, den karismatiska ordföranden, som har präglat de senaste årtionden och som ligger bakom den stora framgången. Han leder företaget gemensamt med sina tre söner Domenico, Francesco och Michele. Gianni Zonin har erhållit många utmärkelser för sina förtjänster inom Italiens vinodling.


Monica Åhlund

Vinguiden
tipsar

Du kanske även vill läsa dessa