HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

Årets drömjobb: Testare av rosa prosecco

Gillar du att resa till Italien? Vill du testa rosa prosecco? Om svaren är ja kan du snart ha årets drömjobb. Nu söker en brittisk importör någon som vill testa en av världens första rosa proseccos.
”Världen har väntat så länge på att rosa prosecco ska komma, och vi vill vara säkra på att vår produkt är perfekt. Därför vill vi ha hjälp att ta skapa framtidens succé-dryck” säger Paul Anthony Gidley, vd på PINK Prosecco.

Prosecco är det italienska succébubblet som omgärdats av många stränga regler och bestämmelser. Vinet måste leva upp till de höga kraven som Denominazione di Origine Controllata e Garantita – DOCG – ställer. Regelverket tillåter en mix av 85 procent Glera och 15 procent övriga druvor från Veneto-området. Prosecco var tidigare namnet på en sorts vindruva, men från och med 2009 kallas druvan istället glera för att undvika sammanblandning med det ursprungsbetecknade mousserande vinet.

Men i fjol hände något historiskt – när Prosecco DOC i Treviso fattade beslut om att tillåta en ny rosa variant av succébubblet. Just nu produceras flaskor för fullt och en av de första producenterna att hamna i butikerna blir det brittiska märket PINK Prosecco.
”Efter 140 år väntan blir PINK Prosecco en av de första rosa proseccos som säljs i Storbritannien. Nu söker vi en bubbelälskare som vill testa vår produkt och garantera att det håller rätt kvalitet” förklarar Paul Anthony Gidley, vd på PINK Prosecco.

PINK Prosecco har inget emot att svenska personer söker så sök genom att klicka HÄR! För vem vill inte resa till Italien, dricka prosecco – och dessutom få betalt för besväret? Du bör dock putsa lite på engelskan innan du ska skriva omdömen om bubblet.

I början av 2021 förväntas du resa till Treviso, proseccons huvudstad, och stanna en stund på de vingårdar som håller på att ta fram den historiska, rosa proseccon. Förra året gjorde man 540 miljoner flaskor prosecco i Veneto-området. Det mousserande, fruktiga och friska vinet från nordöstra Italien har tagit världen med storm och har blivit ett så starkt varumärke att ungdomar idag använder uttryck som ”fira i prosecco”.


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa