HEM

Aktuellt

Årets drömjobb: Testare av rosa prosecco

Gillar du att resa till Italien? Vill du testa rosa prosecco? Om svaren är ja kan du snart ha årets drömjobb. Nu söker en brittisk importör någon som vill testa en av världens första rosa proseccos.
”Världen har väntat så länge på att rosa prosecco ska komma, och vi vill vara säkra på att vår produkt är perfekt. Därför vill vi ha hjälp att ta skapa framtidens succé-dryck” säger Paul Anthony Gidley, vd på PINK Prosecco.

Prosecco är det italienska succébubblet som omgärdats av många stränga regler och bestämmelser. Vinet måste leva upp till de höga kraven som Denominazione di Origine Controllata e Garantita – DOCG – ställer. Regelverket tillåter en mix av 85 procent Glera och 15 procent övriga druvor från Veneto-området. Prosecco var tidigare namnet på en sorts vindruva, men från och med 2009 kallas druvan istället glera för att undvika sammanblandning med det ursprungsbetecknade mousserande vinet.

Men i fjol hände något historiskt – när Prosecco DOC i Treviso fattade beslut om att tillåta en ny rosa variant av succébubblet. Just nu produceras flaskor för fullt och en av de första producenterna att hamna i butikerna blir det brittiska märket PINK Prosecco.
”Efter 140 år väntan blir PINK Prosecco en av de första rosa proseccos som säljs i Storbritannien. Nu söker vi en bubbelälskare som vill testa vår produkt och garantera att det håller rätt kvalitet” förklarar Paul Anthony Gidley, vd på PINK Prosecco.

PINK Prosecco har inget emot att svenska personer söker så sök genom att klicka HÄR! För vem vill inte resa till Italien, dricka prosecco – och dessutom få betalt för besväret? Du bör dock putsa lite på engelskan innan du ska skriva omdömen om bubblet.

I början av 2021 förväntas du resa till Treviso, proseccons huvudstad, och stanna en stund på de vingårdar som håller på att ta fram den historiska, rosa proseccon. Förra året gjorde man 540 miljoner flaskor prosecco i Veneto-området. Det mousserande, fruktiga och friska vinet från nordöstra Italien har tagit världen med storm och har blivit ett så starkt varumärke att ungdomar idag använder uttryck som ”fira i prosecco”.


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

Äntligen – då kommer Rosé-Proseccon

Äntligen – då kommer Rosé-Proseccon

Efter flera år av rykten – äntligen kan Rosé-Prosecco bli verklighet! Prosecco DOC i Treviso har fattat beslut om att tillåta en ny rosa variant av succébubblet. Rosévin och Prosecco på en oc..

Läs mer
Prosecco rosé – årets nya trend?

Prosecco rosé – årets nya trend?

Italienska vinmakare har jobbat länge för att få den godkänd, och i år verkar den nya produkten bli klar för marknaden: Vad sägs om Prosecco rosé? Rosévinet var en av de starkast växande vintrendern..

Läs mer
Blågul prosecco – för att fira 20 år i Sverige..

Blågul prosecco – för att fira 20 år i Sverige..

En prosecco-klassiker som funnits på Systembolaget i 20 år och som fortfarande är en av de populäraste bland svenskarna. Hur firar man det? Svaret: Man gör en etikett i svenska färgerna! – I en värl..

Läs mer
Prosecco gräver guld

Prosecco gräver guld

Någon som trodde att det italienska bubbelvinet prosecco var en svensk angelägenhet? Då trodde ni fel. Proseccon gör närmast en vidunderlig succé internationellt. Och nu börjar man närma sig Kina me..

Läs mer
Smarta idén: säljer prosecco-påskägg

Smarta idén: säljer prosecco-påskägg

Blir det här årets stora säljare i påsk? Ett chokladägg med prosecco och jordgubbsmjölk. Matkedjan Aldi har redan fått stor uppmärksamhet i europeiska tidningar för sin kreativitet. För cirka 65 kro..

Läs mer
Snyggare prosecco – tack vare bildesignern

Snyggare prosecco – tack vare bildesignern

Lika gott innehåll som förut, men i ny förpackning. Här är Zonins Prosecco 1821, som är designad av Pininfarina, en av Italiens mest kända formgivare av bilar. – Vi är otroligt glada över att kunna ..

Läs mer