HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

Cava, Champagne eller Prosecco?

Alla gillar vi bubbel men inte alla vet skillnaden mellan säg cava, champagne eller den så oerhört populära proseccon.

Om vi börjar med länderna så blir det lite som att dela upp bubblet mellan de tre stora vinproducerande länderna i Europa.

Champagne – Frankrike

Palmer Blanc de Blancs

Palmer Blanc de Blancs 2017

En blanc de blanc – alltså enbart gjort på den gröna druvan Chardonnay. Härliga toner av gröna äpplen och citrus. Men framför allt – en butelj full av stil och värdighet. Oerhört snygg – hela sommaren.
Art.nr: 7553 - Pris: 369 kr

Cava – Spanien

El Miracle Cava Brut

El Miracle Cava Brut

Spanien gör fantastiskt mousserande vin – cava. Detta är inte spansk champagne – det är cava! Egna druvor, egen stil. I en klass för sig.
Art.nr: 7700 - Pris: 99 kr

Prosecco – Italien

Martini Prosecco

Martini Prosecco

Ska vi klara av att svalka oss i skuggan varma sommardagar behöver vi snegla åt Italien. Där vet de hur man klarar av heta sommardagar, och vad man i så fall har i glaset. Om det är finess och stil som söks.
Klassisk producent, klassisk flaska.
Art.nr: 73524 - Pris: 93 kr

Mousserande – Frankrike

Pierre Olivier Rosé Prestige Brut

Pierre Olivier Rosé Prestige Brut

Min svaghet för rosa lakar aldrig ur. Så inte heller den här sommaren. Bästa rosébubblet just nu. Beställ och lägg på kylning. Men framför allt, drick och njut.
Art.nr: 76086 - Pris: 79 kr

När dricker vi vad och i så fall varför?

Champagne dricker vi om vi vill ha elegans, stil och kanske vill kosta på oss det lilla extra. Man skulle till och med kunna säga att champagne är originalet.

Cava dricker vi om vi vill ha en liknande elegans som i champagne, men inte prompt måste ha samma brödighet och höga syra som i bubblet från Frankrike. Priset på cava är oftast betydligt mer plånboksvänligt.

Prosecco dricker vi när vi inte behöver det där torra vinet från grannlandet i norr, utan kanske gillar en mer fruktig arom. Samt ett pris som gör att mungiporna pekar i zenit.

Vad är skillnaden på Champagne, Cava och Prosecco? Klicka här!


Du kanske även vill läsa dessa