HEM

Aktuellt

Smarta idén: säljer prosecco-påskägg

Blir det här årets stora säljare i påsk? Ett chokladägg med prosecco och jordgubbsmjölk. Matkedjan Aldi har redan fått stor uppmärksamhet i europeiska tidningar för sin kreativitet.

För cirka 65 kronor kan man fira påskhelgen extra lyxigt om man är prosecco-älskare. Matkedjan Aldi finns i stora delar av Europa – men tyvärr inte i Sverige – och har nämligen kommit på den geniala idén inför påsken: att sälja chokladägg med prosecco. Dessutom kommer ett påskägg med gin – Greyson’s pink gin– att finnas i de flesta butiker för ungefär samma pris som prosecco-äggen.

I det här läget hade man som svensk hoppats att det går att beställa äggen på Aldis hemsida. Men tyvärr, Aldi förklarar att man måste besöka en fysisk butik. Om man är svensk och väldigt sugen på ett prosecco-ägg så är Aldi-butiker i Danmark att rekommendera. Det finns till exempel en butik på Gothersgade 52 i centrala Köpenhamn.

De engelska tidningarna har förstås uppmärksammat påskäggen – eftersom det finns 830 Aldi-butiker i Storbritannien – och man har även försökt ta reda på exakt hur mycket alkohol det är i choklad-äggen. Men än så länge har Aldi inte angett någon exakt procent.

Namnet Prosecco är militant skyddat och så sent som i fjol beslagtog italiensk polis tusentals chipspaket eftersom tillverkaren lanserade ett chips med prosecco-smak. Frågan är om Aldi-butikerna har tillstånd att sälja prosecco-ägg.


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

Här är världens bästa prosecco 2020

Här är världens bästa prosecco 2020

Ett blindtest av prosecco, utfört av världens främsta experter. Då kunde årets bästa flaskor koras. Och den bästa av de bästa är Bisol 1542, Valdobbiadene Superiore di Cartizze DOCG. Tyvärr finns de..

Läs mer
Svenska proseccon med det svåra namnet

Svenska proseccon med det svåra namnet

Kanske är det lite svårt att uttala. Men här är en ny svensk Prosecco med namnet AVAVAVINO. – Vänner i vinbranschen ville göra saker annorlunda, förklarar Emma Fallman på AVAVAV. Född i Italien och..

Läs mer
Efter succén: Karl Fredrik släpper rosé-prosecco

Efter succén: Karl Fredrik släpper rosé-prosecco

Efter vårens bubbliga succé släpper tv-profilen Karl Fredrik på Eklaholm nu en rosa uppföljare. Vinterrosén Karl Fredrik Prosecco Rosé D.O.C Organic är en ekologisk prosecco producerad i nordöstra I..

Läs mer
Här kan du beställa Prosecco och valpgos

Här kan du beställa Prosecco och valpgos

Tänk att få dricka Prosecco och gosa med hundvalpar samtidigt. Nu kan du beställa 10 hundvalpar och en flaska bubbel på Kimpton Hotel Moncaco i Denver. Kritiker har dock beskyllt hotellet för djurpl..

Läs mer
Grumligt mousserande vin, finns det?

Grumligt mousserande vin, finns det?

Skulle du kunna tänka dig att dricka grumligt gulaktigt mousserande vin? Nu har du chansen att prova Costadilla 330 SLM som tillfälligt dyker upp i beställningssortimentet. Vinet är gjort på prosecc..

Läs mer
6 italienska bubbel  – om du tröttnat på Prose..

6 italienska bubbel – om du tröttnat på Prose..

Vill du vidga dina vyer och testa fler italienska bubbel än Prosecco? Grattis, det finns flera fantastiska mousserande viner från Italien. Här är några tips du inte får missa. Franciacorta Under me..

Läs mer