HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

Smarta idén: säljer prosecco-påskägg

Blir det här årets stora säljare i påsk? Ett chokladägg med prosecco och jordgubbsmjölk. Matkedjan Aldi har redan fått stor uppmärksamhet i europeiska tidningar för sin kreativitet.

För cirka 65 kronor kan man fira påskhelgen extra lyxigt om man är prosecco-älskare. Matkedjan Aldi finns i stora delar av Europa – men tyvärr inte i Sverige – och har nämligen kommit på den geniala idén inför påsken: att sälja chokladägg med prosecco. Dessutom kommer ett påskägg med gin – Greyson’s pink gin– att finnas i de flesta butiker för ungefär samma pris som prosecco-äggen.

I det här läget hade man som svensk hoppats att det går att beställa äggen på Aldis hemsida. Men tyvärr, Aldi förklarar att man måste besöka en fysisk butik. Om man är svensk och väldigt sugen på ett prosecco-ägg så är Aldi-butiker i Danmark att rekommendera. Det finns till exempel en butik på Gothersgade 52 i centrala Köpenhamn.

De engelska tidningarna har förstås uppmärksammat påskäggen – eftersom det finns 830 Aldi-butiker i Storbritannien – och man har även försökt ta reda på exakt hur mycket alkohol det är i choklad-äggen. Men än så länge har Aldi inte angett någon exakt procent.

Namnet Prosecco är militant skyddat och så sent som i fjol beslagtog italiensk polis tusentals chipspaket eftersom tillverkaren lanserade ett chips med prosecco-smak. Frågan är om Aldi-butikerna har tillstånd att sälja prosecco-ägg.


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa