HEM

Aktuellt

Smarta idén: säljer prosecco-påskägg

Blir det här årets stora säljare i påsk? Ett chokladägg med prosecco och jordgubbsmjölk. Matkedjan Aldi har redan fått stor uppmärksamhet i europeiska tidningar för sin kreativitet.

För cirka 65 kronor kan man fira påskhelgen extra lyxigt om man är prosecco-älskare. Matkedjan Aldi finns i stora delar av Europa – men tyvärr inte i Sverige – och har nämligen kommit på den geniala idén inför påsken: att sälja chokladägg med prosecco. Dessutom kommer ett påskägg med gin – Greyson’s pink gin– att finnas i de flesta butiker för ungefär samma pris som prosecco-äggen.

I det här läget hade man som svensk hoppats att det går att beställa äggen på Aldis hemsida. Men tyvärr, Aldi förklarar att man måste besöka en fysisk butik. Om man är svensk och väldigt sugen på ett prosecco-ägg så är Aldi-butiker i Danmark att rekommendera. Det finns till exempel en butik på Gothersgade 52 i centrala Köpenhamn.

De engelska tidningarna har förstås uppmärksammat påskäggen – eftersom det finns 830 Aldi-butiker i Storbritannien – och man har även försökt ta reda på exakt hur mycket alkohol det är i choklad-äggen. Men än så länge har Aldi inte angett någon exakt procent.

Namnet Prosecco är militant skyddat och så sent som i fjol beslagtog italiensk polis tusentals chipspaket eftersom tillverkaren lanserade ett chips med prosecco-smak. Frågan är om Aldi-butikerna har tillstånd att sälja prosecco-ägg.


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

Snyggare prosecco – tack vare bildesignern

Snyggare prosecco – tack vare bildesignern

Lika gott innehåll som förut, men i ny förpackning. Här är Zonins Prosecco 1821, som är designad av Pininfarina, en av Italiens mest kända formgivare av bilar. – Vi är otroligt glada över att kunna ..

Läs mer
10 bubbliga fakta om Prosecco många missat

10 bubbliga fakta om Prosecco många missat

Prosecco är drycken på allas läppar även i höst. Fråga bara systrarna Cara, Poppy och Chloe Delevingne som släpper en egen prosecco. Men visste du de här 10 sakerna om prosecco? Efter en tillfällig ..

Läs mer
Fira in årets mellofinal med bubbliga kändisviner

Fira in årets mellofinal med bubbliga kändisviner

Lördag den 11 mars är som julafton, åtminstone för vissa. Hur som helst blir Melodifestivalens grande finale roligare när glasen är fyllda med spännande kändisviner. Vi tycker att bubbel passar bäst..

Läs mer
Prosecco-dagen – fira med lite bubbel

Prosecco-dagen – fira med lite bubbel

Snart är det Prosecco-dagen. Imorgon den 13 augusti firas världens populäraste bubbel lite extra. Men visste du det här om Prosecco? Prosecco har de senaste åren blivit världens populäraste moussera..

Läs mer
Alkoholfri prosecco – finns snart i din butik

Alkoholfri prosecco – finns snart i din butik

Prosecco har blivit en världssuccé – och den är allra populärast bland 90-talister. Men många i generationen är nykterister. Nu utvecklar Bottega Prosecco en alkoholfri Prosecco. Vi vi tror at..

Läs mer
Sommarens bästa bubbel – i olika prisklasser

Sommarens bästa bubbel – i olika prisklasser

Vi svenskar fullkomligt älskar det här med bubbel. Nu ser vi fram emot en säsong sprängfylld av prosecco, cava och allt annat härligt bubbel som alltid gör sommaren lite soligare! Här kommer en list..

Läs mer