HEM

Aktuellt

Som en prosecco – men utan alkohol

Samma druva och samma region i Italien, men noll procent alkohol. Nu har Oddbird Spumante kommit till Systembolaget.
– Det här är en premiumprodukt för Prosecco-konsumenten, och otroligt spännande att fylla ett hål i nuvarande utbud på marknaden, säger Charlotte Oldne, Produktchef på Arvid Nordquist.

Svenskarnas Intresse för alkoholfritt vin blir bara större. Sedan 2012 har alkoholfritt vin ökat med 53 procent på Systembolaget – och mousserande vin står för den största volymen. Oddbird är Sveriges ledande producent i kategorin och har en marknadsandel på över 25 procent på Systembolaget med storsäljare som Richard Juhlin by Oddbird Blanc de Blanc och Domain de la Prade (ett fylligt alkoholbefriat rött vin).

Nu kompletterar Oddbird utbudet med en Spumante från Veneto-regionen i Italien. Jodå, samma region som är känt för sin prosecco.

– Det är ett alkoholbefriat mousserande vin gjort på 100 procent glera, samma druva som finns i prosecco, säger Charlotte Oldne, produktchef på Arvid Nordquist.

Oddbird Spumante lagras i upp till 12 månader innan det varsamt avalkoholiseras med hjälp av omvänd osmos. Det innebär att man helt enkelt låter vinet rinna igenom ett membranfiler med hjälp av yttre tryck och på det viset filtreras alkoholen bort. Vinet har toner av gråpäron, grönt äpple, fläder och citrus.

Prosecco är idag en vintyp producerad på druvan Glera. Och detta sker inom ursprungsorienterade, reglerade områden i Veneto. Det är alltså inte tillåtet att använda det gamla namnet på den druva som idag kallas Glera. Samtidigt har denna druva nått större erkännande än någonsin, inte minst tack vare proseccons försäljningsframgångar världen över.

– Det är otroligt spännande att kunna lansera en produkt som fyller ett hål i nuvarande utbud på marknaden – en premiumprodukt för prosecco-konsumenten, säger Charlotte Oldne.

Läs mer om druvan Glera här!

Oddbird Spumante Non Alcoholic
Oddbird Spumante Non Alcoholic
750 ml - 0% - Sockerhalt 4.1 g per 100 ml
88 kr


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

Grumligt mousserande vin, finns det?

Grumligt mousserande vin, finns det?

Skulle du kunna tänka dig att dricka grumligt gulaktigt mousserande vin? Nu har du chansen att prova Costadilla 330 SLM som tillfälligt dyker upp i beställningssortimentet. Vinet är gjort på prosecc..

Läs mer
Svenska proseccon med det svåra namnet

Svenska proseccon med det svåra namnet

Kanske är det lite svårt att uttala. Men här är en ny svensk Prosecco med namnet AVAVAVINO. – Vänner i vinbranschen ville göra saker annorlunda, förklarar Emma Fallman på AVAVAV. Född i Italien och..

Läs mer
10 bubbliga fakta om Prosecco många missat

10 bubbliga fakta om Prosecco många missat

Prosecco är drycken på allas läppar även i höst. Fråga bara systrarna Cara, Poppy och Chloe Delevingne som släpper en egen prosecco. Men visste du de här 10 sakerna om prosecco? Efter en tillfällig ..

Läs mer
Efter succén: Karl Fredrik släpper rosé-prosecco

Efter succén: Karl Fredrik släpper rosé-prosecco

Efter vårens bubbliga succé släpper tv-profilen Karl Fredrik på Eklaholm nu en rosa uppföljare. Vinterrosén Karl Fredrik Prosecco Rosé D.O.C Organic är en ekologisk prosecco producerad i nordöstra I..

Läs mer
Årets drömjobb: Testare av rosa prosecco

Årets drömjobb: Testare av rosa prosecco

Gillar du att resa till Italien? Vill du testa rosa prosecco? Om svaren är ja kan du snart ha årets drömjobb. Nu söker en brittisk importör någon som vill testa en av världens första rosa proseccos...

Läs mer
Fira in årets mellofinal med bubbliga kändisviner

Fira in årets mellofinal med bubbliga kändisviner

Lördag den 11 mars är som julafton, åtminstone för vissa. Hur som helst blir Melodifestivalens grande finale roligare när glasen är fyllda med spännande kändisviner. Vi tycker att bubbel passar bäst..

Läs mer