HEM

Aktuellt

Som en prosecco – men utan alkohol

Samma druva och samma region i Italien, men noll procent alkohol. Nu har Oddbird Spumante kommit till Systembolaget.
– Det här är en premiumprodukt för Prosecco-konsumenten, och otroligt spännande att fylla ett hål i nuvarande utbud på marknaden, säger Charlotte Oldne, Produktchef på Arvid Nordquist.

Svenskarnas Intresse för alkoholfritt vin blir bara större. Sedan 2012 har alkoholfritt vin ökat med 53 procent på Systembolaget – och mousserande vin står för den största volymen. Oddbird är Sveriges ledande producent i kategorin och har en marknadsandel på över 25 procent på Systembolaget med storsäljare som Richard Juhlin by Oddbird Blanc de Blanc och Domain de la Prade (ett fylligt alkoholbefriat rött vin).

Nu kompletterar Oddbird utbudet med en Spumante från Veneto-regionen i Italien. Jodå, samma region som är känt för sin prosecco.

– Det är ett alkoholbefriat mousserande vin gjort på 100 procent glera, samma druva som finns i prosecco, säger Charlotte Oldne, produktchef på Arvid Nordquist.

Oddbird Spumante lagras i upp till 12 månader innan det varsamt avalkoholiseras med hjälp av omvänd osmos. Det innebär att man helt enkelt låter vinet rinna igenom ett membranfiler med hjälp av yttre tryck och på det viset filtreras alkoholen bort. Vinet har toner av gråpäron, grönt äpple, fläder och citrus.

Prosecco är idag en vintyp producerad på druvan Glera. Och detta sker inom ursprungsorienterade, reglerade områden i Veneto. Det är alltså inte tillåtet att använda det gamla namnet på den druva som idag kallas Glera. Samtidigt har denna druva nått större erkännande än någonsin, inte minst tack vare proseccons försäljningsframgångar världen över.

– Det är otroligt spännande att kunna lansera en produkt som fyller ett hål i nuvarande utbud på marknaden – en premiumprodukt för prosecco-konsumenten, säger Charlotte Oldne.

Läs mer om druvan Glera här!

Oddbird Spumante Non Alcoholic
Oddbird Spumante Non Alcoholic
750 ml - 0% - Sockerhalt 4.1 g per 100 ml
88 kr


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

Fotbollsprofilens nya satsning – alkoholfria v..

Fotbollsprofilens nya satsning – alkoholfria v..

Han var länge en firad målvakt i landslaget, men sen kom åren när knark och alkohol tog över vardagen. I dag har Magnus Hedman varit drogfri i över tre år och blivit vd på ett vinföretag som säljer ..

Läs mer
Mest populära bubbel 2022 – topplistan är här!

Mest populära bubbel 2022 – topplistan är här!

Mest populära bubbel under 2022 – vilka var de egentligen? Det är ingen tvekan om saken. De mest populära mousserande vinerna 2022 kan egentligen sammanfattas med tre ord – cava, Måns och prisvänlig..

Läs mer
Sommarens bästa bubbel – i olika prisklasser

Sommarens bästa bubbel – i olika prisklasser

Vi svenskar fullkomligt älskar det här med bubbel. Nu ser vi fram emot en säsong sprängfylld av prosecco, cava och allt annat härligt bubbel som alltid gör sommaren lite soligare! Här kommer en list..

Läs mer
Karl Fredrik om sin nya prosecco: ”Fluffiga bubblor”..

Karl Fredrik om sin nya prosecco: ”Fluffiga bubblor”..

Tv-kända succéfloristen Karl Fredrik på Eklaholm kommer med en egen prosecco. I ett helt år har han jobbat för att hitta de rätta fluffiga bubblorna och den perfekta blommiga smaken. – Det ska bubbl..

Läs mer
Sommarens godaste prosecco-drinkar

Sommarens godaste prosecco-drinkar

Letar du efter friska, bubblande drinkar under sommaren eller festliga, lyxiga alternativ till välkomstdrinkar? Då passar drinkar med prosecco som bas.  Låt dig inspireras här. Den ”italienska champ..

Läs mer
Svenska proseccon med det svåra namnet

Svenska proseccon med det svåra namnet

Kanske är det lite svårt att uttala. Men här är en ny svensk Prosecco med namnet AVAVAVINO. – Vänner i vinbranschen ville göra saker annorlunda, förklarar Emma Fallman på AVAVAV. Född i Italien och..

Läs mer