HEM

Expertens knep: Häll upp Prosecco på rätt sätt

Att skåla i ett glas Prosecco med vänner och familj är något av det bästa som finns. Men många häller upp den härliga drycken på helt fel sätt. Här är tipsen på hur du får bästa bubblorna och smaken.

Prosecco är världens hetaste mousserande vin just nu och drycken får ständigt nya anhängare. Många föredrar ett glas Prosecco framför den dyrare champagnen när något ska firas: student, bröllop, jubileum, eller kanske en romantisk kväll med din käresta.

Men enligt experter i Storbritannien, som är världens mest Proseccotokiga land, är det många som häller upp den ädla drycken på helt fel sätt.

Enligt experterna finns det bara ett sätt att hälla upp drycken på rätt sätt i de tulpanformade glasen där den smakar bäst. Glaset ska till att börja med inte stå upprätt. Håll glaset i handen och tilta det i 45 graders vinkel för att få ner bubblorna i glaset och inte upp i luften.

– Det kommer att få dig att se ut som ett proffs, och det kommer dessutom försäkra dig om att glaset inte blir överfullt med bubblande dryck för fort, säger brittiske vinexperten Ed Betts.

Därefter ska du lugnt och försiktigt hälla upp en liten skvätt Prosecco som får sätta sig i glaset. Sedan håller du upp resten av drycken, men kom ihåg: Aldrig mer än ett 3/4-dels fullt glas.

Genom att följa de här tipsen behåller du bubblorna i Proseccon och får en rikare smak.


Du kanske även vill läsa dessa