HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

Expertens knep: Häll upp Prosecco på rätt sätt

Att skåla i ett glas Prosecco med vänner och familj är något av det bästa som finns. Men många häller upp den härliga drycken på helt fel sätt. Här är tipsen på hur du får bästa bubblorna och smaken.

Prosecco är världens hetaste mousserande vin just nu och drycken får ständigt nya anhängare. Många föredrar ett glas Prosecco framför den dyrare champagnen när något ska firas: student, bröllop, jubileum, eller kanske en romantisk kväll med din käresta.

Men enligt experter i Storbritannien, som är världens mest Proseccotokiga land, är det många som häller upp den ädla drycken på helt fel sätt.

Enligt experterna finns det bara ett sätt att hälla upp drycken på rätt sätt i de tulpanformade glasen där den smakar bäst. Glaset ska till att börja med inte stå upprätt. Håll glaset i handen och tilta det i 45 graders vinkel för att få ner bubblorna i glaset och inte upp i luften.

– Det kommer att få dig att se ut som ett proffs, och det kommer dessutom försäkra dig om att glaset inte blir överfullt med bubblande dryck för fort, säger brittiske vinexperten Ed Betts.

Därefter ska du lugnt och försiktigt hälla upp en liten skvätt Prosecco som får sätta sig i glaset. Sedan håller du upp resten av drycken, men kom ihåg: Aldrig mer än ett 3/4-dels fullt glas.

Genom att följa de här tipsen behåller du bubblorna i Proseccon och får en rikare smak.


Magnus Bergqvist

Du kanske även vill läsa dessa

Kännarbubbel

Kännarbubbel

Lite så har det blivit, att champagnen Krug lovordas av de som i alla fall anser sig vara vinkännare. Men vi andra kan också älska bubblet. Oavsett pris. Och bli lite av vinsnobbar på köpet. Få varu..

Läs mer
Här är världens bästa prosecco 2020

Här är världens bästa prosecco 2020

Ett blindtest av prosecco, utfört av världens främsta experter. Då kunde årets bästa flaskor koras. Och den bästa av de bästa är Bisol 1542, Valdobbiadene Superiore di Cartizze DOCG. Tyvärr finns de..

Läs mer
Alkoholfri prosecco – finns snart i din butik

Alkoholfri prosecco – finns snart i din butik

Prosecco har blivit en världssuccé – och den är allra populärast bland 90-talister. Men många i generationen är nykterister. Nu utvecklar Bottega Prosecco en alkoholfri Prosecco. Vi vi tror at..

Läs mer
Måns Zelmerlöw: ”En dröm som går i uppfyllelse”..

Måns Zelmerlöw: ”En dröm som går i uppfyllelse”..

Artisten Måns Zelmerlöw hoppas få en ny hit – med sin egen cava. Hola MZ Cava by Måns Zelmerlöw är torr, frisk och fruktig. – Det är en dröm som går i uppfyllelse, jag har varit vinintresserad..

Läs mer
Prosecco-dagen – fira med lite bubbel

Prosecco-dagen – fira med lite bubbel

Snart är det Prosecco-dagen. Imorgon den 13 augusti firas världens populäraste bubbel lite extra. Men visste du det här om Prosecco? Prosecco har de senaste åren blivit världens populäraste moussera..

Läs mer
7 bästa vinerna till midsommar 2022

7 bästa vinerna till midsommar 2022

På midsommarafton ska man ju hoppa över sju gärdsgårdar och plocka sju sorters blommor att lägga under huvudkudden. Frågan är om man även ska dricka sju sorters vin för att garantera drömmar om sin ..

Läs mer