HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

Skotska tequilan du inte får shotta

Skotsk tequila – det finns väl inte? Jo, nästan, för nu kommer Storywood tequila som är lagrad på single malt-fat. De vill dessutom ändra på uppfattningen att tequila ska drickas som shots med salt och citron.

Tequila är en spritsort med lite skamfilat rykte i Sverige – många tror att det bästa sättet att dricka den är som shots med salt och citron. Kanske rent av som ett tequilarace som inte sällan slutar med dimmiga minnen.

Den uppfattningen vill Storywood ändra helt på. De lanserar nu en ny Storywood tequila Systembolagets beställningssortiment. Och det handlar om en delikat spritsort där tanken är att den ska smuttas på och avnjutas i lugn och ro. Det är både Mexiko och Skottland på samma gång, för Storywood är en 100% agave tequila som lagrats på tidigare single maltfat. En unik kombination som aldrig tidigare provats på tequila.

Bakgrunden är att Storywoods grundare Michael Ballantyne är född i Skottland men uppväxt i Mexiko. Michael är kock i grunden med en passion för lagrad sprit. Genom att sammanföra de två kulturerna i en produkt skapades Storywood. Hälften mexikan, hälften skotte.

Framgångarna har inte inte låtit vänta på sig då Storywood vann double gold och 4 silver I San Fransisco world Spirit competition 2020.

Storywood Reposado
Storywood Reposado
100% agave tequila lagrad i 7 månader på ekfat hämtade från Dufftown Speyside som tidigare lagrat Singel Malt whisky. Smak av karamell, ek, vanilj och honung med hint av jordighet från agaven.
700 ml - 40% -
499 kr


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

”En kärleksförklaring till Skottland”

”En kärleksförklaring till Skottland”

Några av de mest ikoniska single malt-whiskys som finns. Nu har de verkliga konnässörerna möjlighet att njuta av 15 världsunika malter i The Secret Speyside Collection. – Speyside har en otroligt ri..

Läs mer
Hittade brännpanna – nu gör de ekologisk gin

Hittade brännpanna – nu gör de ekologisk gin

Svenskt, ekologiskt och helt hantverksmässigt producerat i en liten röd stuga. Snart lanseras nya First Gin från Sigtuna på Systembolaget. – Vi hittade brännpannan i det övergivna lilla huset och tä..

Läs mer
Årets snaps till julbordet

Årets snaps till julbordet

Julsnapsen är för många pricken över i:et på julbordet – en liten nubbe förhöjer upplevelsen av julmaten. I år släpps fem speciella julsnapsar på Systembolaget – men storsäljarna kommer från d..

Läs mer
Veckans drink: Barceló Imperial Porto Cask Rare Blen..

Veckans drink: Barceló Imperial Porto Cask Rare Blen..

En av världens ledande romproducenter lanserar nu en extraordinär rom på den svenska marknaden. Barceló Imperial Porto Cask är ett resultat av det finaste urvalet av Barceló Imperial som mognat till..

Läs mer
Kiss släpper egen gin – perfekt till Gin &..

Kiss släpper egen gin – perfekt till Gin &..

Kiss släpper en gin som passande nog bär samma namn som bandets klassiska hitlåt från 1974. Kiss Cold Gin passar perfekt för en stark gin och tonic. – Om gin är din grej så är det den här du ska ta...

Läs mer
Tips: Så njuter du bäst av midsommarsnapsen

Tips: Så njuter du bäst av midsommarsnapsen

Först dans kring midsommarstången – och sen en snaps. Nu är tiden då vi håller hårt på traditionerna och tar fram den speciella drycken vid matbordet. Vi ger några tips på hur du får ut maxima..

Läs mer