HEM

Aktuellt

Skotska tequilan du inte får shotta

Skotsk tequila – det finns väl inte? Jo, nästan, för nu kommer Storywood tequila som är lagrad på single malt-fat. De vill dessutom ändra på uppfattningen att tequila ska drickas som shots med salt och citron.

Tequila är en spritsort med lite skamfilat rykte i Sverige – många tror att det bästa sättet att dricka den är som shots med salt och citron. Kanske rent av som ett tequilarace som inte sällan slutar med dimmiga minnen.

Den uppfattningen vill Storywood ändra helt på. De lanserar nu en ny Storywood tequila Systembolagets beställningssortiment. Och det handlar om en delikat spritsort där tanken är att den ska smuttas på och avnjutas i lugn och ro. Det är både Mexiko och Skottland på samma gång, för Storywood är en 100% agave tequila som lagrats på tidigare single maltfat. En unik kombination som aldrig tidigare provats på tequila.

Bakgrunden är att Storywoods grundare Michael Ballantyne är född i Skottland men uppväxt i Mexiko. Michael är kock i grunden med en passion för lagrad sprit. Genom att sammanföra de två kulturerna i en produkt skapades Storywood. Hälften mexikan, hälften skotte.

Framgångarna har inte inte låtit vänta på sig då Storywood vann double gold och 4 silver I San Fransisco world Spirit competition 2020.

Storywood Reposado
Storywood Reposado
100% agave tequila lagrad i 7 månader på ekfat hämtade från Dufftown Speyside som tidigare lagrat Singel Malt whisky. Smak av karamell, ek, vanilj och honung med hint av jordighet från agaven.
700 ml - 40% -
501 kr


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

5 fakta om whisky

5 fakta om whisky

Om du gillar whisky har du säkert redan koll på varför det stavas whisky på vissa ställen och whiskey på andra. Här är däremot fem lite mer okända fakta om drycken som man lär sig att älska. 1. Enor..

Läs mer
Här är rockälskarnas nya favoritdryck

Här är rockälskarnas nya favoritdryck

Se hit alla rockälskare – här är drycken som är skapad för er. En mörk rom med namnet KISS Black Diamond Premium Dark Rum. – När jag tittar på flaskan tycker jag att vi har lyckats fånga allt ..

Läs mer
No.1 – doldisen med stora ambitioner

No.1 – doldisen med stora ambitioner

För många som flugit eller handlat på bordershops är spritmärket No.1 kanske inte helt okänt. Men på den svenska hemmamarknaden har varumärket lyst med sin frånvaro – fram till för bara ett halvår s..

Läs mer
Gör egen snaps till julbordet – fyra enkla recept

Gör egen snaps till julbordet – fyra enkla recept

Gör egen snaps! Till jul fylls Systembolagets hyllor med olika kryddningar, men allra bäst blir det ändå om du själv kan bestämma hur din snaps ska smaka. Här har vi tagit fram fyra enkla snapsar so..

Läs mer
Akvavit – vad är det egentligen?

Akvavit – vad är det egentligen?

Kummin. Sill. Kall potatis. Dill. Små grodorna. Akvavit. Den elegant kryddade spritdrycken som ofta förknippas med smörgåsbord och midsommar är lika populär idag som förr. För att uttrycka det milt ..

Läs mer
Besök svenska spritproducenter i sommar

Besök svenska spritproducenter i sommar

Nämner man svensk sprit tänker de flesta givetvis på Absolut, som är en av våra främsta exportframgångar. Men på Systembolagets hyllor finns över 700 spritprodukter med svenskt ursprung, varav de fl..

Läs mer