HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

Skotska tequilan du inte får shotta

Skotsk tequila – det finns väl inte? Jo, nästan, för nu kommer Storywood tequila som är lagrad på single malt-fat. De vill dessutom ändra på uppfattningen att tequila ska drickas som shots med salt och citron.

Tequila är en spritsort med lite skamfilat rykte i Sverige – många tror att det bästa sättet att dricka den är som shots med salt och citron. Kanske rent av som ett tequilarace som inte sällan slutar med dimmiga minnen.

Den uppfattningen vill Storywood ändra helt på. De lanserar nu en ny Storywood tequila Systembolagets beställningssortiment. Och det handlar om en delikat spritsort där tanken är att den ska smuttas på och avnjutas i lugn och ro. Det är både Mexiko och Skottland på samma gång, för Storywood är en 100% agave tequila som lagrats på tidigare single maltfat. En unik kombination som aldrig tidigare provats på tequila.

Bakgrunden är att Storywoods grundare Michael Ballantyne är född i Skottland men uppväxt i Mexiko. Michael är kock i grunden med en passion för lagrad sprit. Genom att sammanföra de två kulturerna i en produkt skapades Storywood. Hälften mexikan, hälften skotte.

Framgångarna har inte inte låtit vänta på sig då Storywood vann double gold och 4 silver I San Fransisco world Spirit competition 2020.

100% agave tequila lagrad i 7 månader på ekfat hämtade från Dufftown Speyside som tidigare lagrat Singel Malt whisky. Smak av karamell, ek, vanilj och honung med hint av jordighet från agaven.
700 ml - 40% -
499 kr


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa