HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

Finska vodkan – en hyllning till midsommaren

Koskenkorva skrudar upp sig med blomster lagom till sommaren. Och smaken på den nya vodkan är annorlunda, med både citrus, blommiga toner och örtighet.
– Koskenkorva Vodka 7 Botanicals är den en hyllning till Nordens ljusa och långa sommarnätter. Den dricks antingen kall som den är eller kan användas för att skapa härliga sommardrinkar, säger Catrin Söderberg, Senior Brand Manager på Altia.

Sedan 1953 har invånarna i byn Koskenkorva, Finland, samlats för att producera en klar och len vodka. Och numera är vodkan känd över världen. Men nu tycker producenten att det är dags att skapa en ny form av Koskenkorva – i blomsterskrud. Koskenkorva Vodka 7 Botanicals har skapats genom att blanda den ursprungliga vodkan från byn Koskenkorva med växter som lindblommor, rölleka, hampa samt några hemliga ingredienser. Den beskrivs som en ginliknande dryck tack vare de botaniska inslagen men utan gin. Vodkan har en doft av citrus med tydliga inslag av väldoftande blommor och uppfriskande örter vilket skapar komplexa och balanserade aromer.

Tanken bakom drycken är en hyllning till midsommaren som firats så länge och passionerat i både Finland och Sverige. En av de mest kända folkliga traditionerna i Norden på midsommarafton är den att plocka sju olika sorters växter som man lägger under huvudkudden. Dessa blomster får oss sedan att drömma om vår framtida gemål. Koskenkorva menar att man nu har förenat traditionerna av gediget hantverk och midsommarens mystik.

– Den smakrika och somriga vodkan har en given plats på sommarens alla tillställningar. Den dricks antingen kall som den är eller kan användas för att skapa härliga sommardrinkar (se drinkrecept längre ned), säger Catrin Söderberg, Senior Brand Manager på Altia.

Den begränsade upplagan lanseras i beställningssortimentet på Systembolaget i början av maj lagom till sommarens intåg.

Koskenkorva 7 Botanicals är en smaksatt vodka innehållande 7 olika blommor och växter. Produkten har en uppfriskande smak av lavendel, rosrot, lindblomma, citrus och hampa.
500 ml - 37.5% -
199 kr

Sommardrinken ”7 to 7”

Ingredienser:
5 cl Koskenskorva Vodka 7 Botanicals
15 cl Fruktsoda/Sockerdricka
Färsk citron
Färsk lime
Isbitar

Så här gör du:
1. Häll i vodkan i ett lågt dricksglas och fyll upp glaset med citronsoda. Pressa i färsk citron och lime efter önskemål och lägg i isbitar. Rör om och njut!


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa