HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

Sex perfekta drycker till Alla Hjärtans dag

Gör någon du tycker om extra glad på Alla hjärtans dag. Här är sex ädla drycker som gör Valentindagen till en oförglömlig kärlekshögtid. För vem vill inte både få och dricka ”Love You Bunches” den 14 februari?

Oavsett om ni vi varit tillsammans några månader eller flera decennier kan det vara en utmaning att komma på fantastiska Alla hjärtans dag-idéer varje år. Ibland kan det vara nästan lika stressande som första dejten. Särskilt det här året när möjligheterna att gå på restaurang eller göra andra gemensamma aktiviteter är begränsade.

För att göra det lite lättare så har vi på Vinguiden tagit fram inte mindre än sex mycket speciella viner som passar perfekt till Alla hjärtans dag-myset. Alla sex sorterna går i kärlekens tecken och har goda förutsättningar att göra dagen mer speciell för din partner, pojkvän, flickvän, man eller fru, eller en extra kär vän.

För det finns inte mycket som slår vin på Alla Hjärtans dag. Sanningen är att vin sedan urminnes tider betraktats som kärlekens dryck. Länken mellan vin och sensuell njutning kan spåras ända tillbaka till våra forntida civilisationer. Det är knappast en slump att Dionysos är både vinets och fruktsamhetens gud.

Och i dag finns det till och med vetenskap som belägger kopplingen mellan vin och ett bra kärleksliv. Enligt en forskningsrapport från 2009 har de som dricker med måttligt med vin en bättre sexuell hälsa.

Vinguiden tipsar om sex romantiska drycker:

Las Moras Love Cabernet Sauvignon

Las Moras Love Cabernet Sauvignon 2020

En riktigt lyckad kväll börjar ofta med en god måltid. Får vi då rekommendera Las Moras Love från 2019. Förutom att etiketten har ordet ”Love” med stora bokstäver är det röda vinet en ung och förförisk argentinare som gifter sig perfekt med mustiga grytor och lagrade ostar.

Den fruktiga doften och smaken minner om svarta vinbär, mörka plommon, körsbär och en fläkt av vanilj. En bättre start på kvällen är svår att tänka sig.

Art.nr: 79608 - Pris: 99 kr

True Love

True Love

Vin i all är, men många vill inte frångå den kära ölen ens på Alla hjärtans dag. Vilken tur då att det finns äkta kärlek på burk. Från Göteborg kommer den amerikanska pale alen True Love.

APA:n kommer i en stilenlig rosa burk med ett kramande par. Den fruktiga smaken är också sensuell: grapefrukt, aprikos, tallkåda, honung och ambrosiakaka.

Art.nr: 34346 - Pris: 29.40 kr

Amour de Deutz

Amour de Deutz 2010

För många är champagne den ultimata kärleksdryken. Så vad kan passa bättre på valentindagen när du vill dela något gott med din käresta eller en riktigt god vän? Amour de Deutz från 2010 kommer i en riktigt vacker presentförpackning och passar lika bra som gåva som att dricka den 14 februari.

Doften är både intensiv och komplex med vita blommor, kaprifol, hasselnöt, mandel och smörkola. Smaken beskrivs som härligt krämig med fantastisk syra och toner av citrus, tropisk frukt och digestive.

Art.nr: 92083 - Pris: 1699 kr

Meat Leaf I Wood Do Anything For Love

Meat Leaf I Wood Do Anything For Love 2018

Många vill känna sig unika och utvalda på Alla Hjärtans dag. Då passar det utmärkt med ett rött vin som endast finns i 288 flaskor. Meat Leaf I Wood Do Anything For Love från 2018 travesterar på en känd hitlåt som handlar om kärlek, och sägs vara ett enastående vin.

Vinet är gjort på syrah och har en kryddig smak med fatkaraktär, inslag av björnbär, lagerblad, plommon, svartpeppar, mörka körsbär, hallon och lakrits.

Bakom vinet ligger det lilla kreativa Göteborgsvineriet The Wine Mechanics.

Art.nr: 35141 - Pris: 695 kr

Love You Bunches

Love You Bunches 2019

Perfekta flaskan att dela med någon du verkligen tycker om måste vara ”Love You Bunches”. Det är ett ungdomligt och fräscht vitt vin från 2019 som hämtats från Kalifornien.

Den bäriga doften har inslag av körsbär, viol, skogshallon, mynta och jordgubbar. Smaken går i samma stil, men minner även om blodapelsin. Som gjort för en romantisk måltid med plockmat, fikon, jordgubbar och kallskuret.

Art.nr: 92094 - Pris: 229 kr

L’amour Sans Pareil Cuvée Seléctionnée Yohan Adell

L’amour Sans Pareil Cuvée Seléctionnée Yohan Adell

Champagnen L’amour Sans Pareil – Kärlek utan motstycke – kan vara det perfekta crescendot på Valentinaftonen. Smaken är elegant och många får associationer av röda äpplen, citronskal och brioche.

L’amour Sans Pareil är extra rik på bubblor och eftersmaken kan uppfattas som en liten orgasm i munnen.

Art.nr: 74964 - Pris: 339 kr


Du kanske även vill läsa dessa