HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

Nu är det dags att damma av vinflaskan

Precis som många andra vinälskare har du säkert en flaska sparad till det där speciella tillfället. Problemet är att ju längre vi sparar vinet, desto svårare blir det att korka upp den. Men nu till helgen är det äntligen dags.

“Open that bottle night” är en dag som instiftades just för att öppna den där flaskan i hyllan som bara samlar damm. Bakom initiativet är makarna Dorothy J. Gaiter och John Brecher som båda är vinkolumnister på tidningen Wall Street Journal. Idén är att motivera oss till att bjuda in vänner man glidit ifrån, för att över en flaska vin prata gamla minnen och mysa i varandras sällskap. En riktigt rolig idé tycker vi på Vinguiden och hoppas att det slår igenom även här i Sverige.

Vilket vin ska du då välja för Open that bottle night?

Titta över din samling och välj ett vin som du sparat till ett speciellt tillfälle, men som aldrig blev av. Rött eller vitt spelar egentligen ingen roll, då den här kvällen handlar om att dela den med nära och kära. Så här i de tidiga efterdyningarna av pandemin kan det därför vara extra viktigt att uppmärksamma just den här dagen. Eller som Dorothy och John själva uttryckte det:

“Bra viner ska drickas medan fantastiska viner ska delas med andra. Så, njut av dessa viner tillsammans med vänner och familj för att skapa minnen som varar för alltid.”


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa