HEM

Aktuellt

Nu är det dags att damma av vinflaskan

Precis som många andra vinälskare har du säkert en flaska sparad till det där speciella tillfället. Problemet är att ju längre vi sparar vinet, desto svårare blir det att korka upp den. Men nu till helgen är det äntligen dags.

“Open that bottle night” är en dag som instiftades just för att öppna den där flaskan i hyllan som bara samlar damm. Bakom initiativet är makarna Dorothy J. Gaiter och John Brecher som båda är vinkolumnister på tidningen Wall Street Journal. Idén är att motivera oss till att bjuda in vänner man glidit ifrån, för att över en flaska vin prata gamla minnen och mysa i varandras sällskap. En riktigt rolig idé tycker vi på Vinguiden och hoppas att det slår igenom även här i Sverige.

Vilket vin ska du då välja för Open that bottle night?

Titta över din samling och välj ett vin som du sparat till ett speciellt tillfälle, men som aldrig blev av. Rött eller vitt spelar egentligen ingen roll, då den här kvällen handlar om att dela den med nära och kära. Så här i de tidiga efterdyningarna av pandemin kan det därför vara extra viktigt att uppmärksamma just den här dagen. Eller som Dorothy och John själva uttryckte det:

“Bra viner ska drickas medan fantastiska viner ska delas med andra. Så, njut av dessa viner tillsammans med vänner och familj för att skapa minnen som varar för alltid.”


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

Viner som lyser upp mörka november

Viner som lyser upp mörka november

Mörkt, grått och en pandemi som håller oss i skräck. November 2020 är sannerligen tuff att ta sig igenom. Så låt oss visa några ljuspunkter denna mörka årstid – med att rekommendera några goda..

Läs mer
Succén: norrländska viner på blåbär och lingon

Succén: norrländska viner på blåbär och lingon

De är envisa norrlänningar som vill visa världen att kvalitetsvin kan göras på blåbär och lingon. I år satsas det mer än någonsin i vineriet i Norsjö – 40.000 flaskor ska ut på marknaden. – De..

Läs mer
199 nyheter på Systembolaget i juni

199 nyheter på Systembolaget i juni

Snart är det juni och med det dags för Systembolagets andra uppdatering av det ordinarie sortimentet. Totalt får vi 199 nya viner, av vilka vi har valt att titta närmare på fyra spännande nyheter. ..

Läs mer
Läskigt gott till Hallo-vin

Läskigt gott till Hallo-vin

Bus eller vin? Ladda upp för Halloween med läskigt goda drycker. Några riktigt spöklika sorter lyfter helgen till nya höjder. Fler och fler firar Halloween i Sverige. Men viss förvirring tycks råda ..

Läs mer
Guide: Så lagrar du vin bäst

Guide: Så lagrar du vin bäst

Att samla på vin kan vara både en lönsam, god och stimulerande hobby. Viner har ökat 127 procent i värde de senaste 10 åren. Här är tipsen om hur du kommer i gång med vinsamlingen. Har du också trö..

Läs mer
Varning för brist på vissa vinsorter

Varning för brist på vissa vinsorter

Nu varnar leverantörer och producenter för en kommande brist på vissa vinsorter. Den dåliga skörden gör att världsproduktionen är den lägsta sedan krisåret 2017. – Det är lite för tidigt att veta än..

Läs mer