HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

Nu är det dags att damma av vinflaskan

Precis som många andra vinälskare har du säkert en flaska sparad till det där speciella tillfället. Problemet är att ju längre vi sparar vinet, desto svårare blir det att korka upp den. Men nu till helgen är det äntligen dags.

“Open that bottle night” är en dag som instiftades just för att öppna den där flaskan i hyllan som bara samlar damm. Bakom initiativet är makarna Dorothy J. Gaiter och John Brecher som båda är vinkolumnister på tidningen Wall Street Journal. Idén är att motivera oss till att bjuda in vänner man glidit ifrån, för att över en flaska vin prata gamla minnen och mysa i varandras sällskap. En riktigt rolig idé tycker vi på Vinguiden och hoppas att det slår igenom även här i Sverige.

Vilket vin ska du då välja för Open that bottle night?

Titta över din samling och välj ett vin som du sparat till ett speciellt tillfälle, men som aldrig blev av. Rött eller vitt spelar egentligen ingen roll, då den här kvällen handlar om att dela den med nära och kära. Så här i de tidiga efterdyningarna av pandemin kan det därför vara extra viktigt att uppmärksamma just den här dagen. Eller som Dorothy och John själva uttryckte det:

“Bra viner ska drickas medan fantastiska viner ska delas med andra. Så, njut av dessa viner tillsammans med vänner och familj för att skapa minnen som varar för alltid.”


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

3 vintips till streamade serier

3 vintips till streamade serier

Våren 2020 har Vinguiden, som många andra, blivit tvingad att söka förströelse hos digitala streaming-tjänster såsom Netflix, HBO och C More mer flera. Det finns fler bra serier som innehåller scene..

Läs mer
Vinerna som ligger under 100-lappen

Vinerna som ligger under 100-lappen

Nu lider årets fattigaste månad mot sitt slut. Men det går att sätta guldkant på januari även om plånboken börjar bli tom. Vinguiden har tagit fram sju fyndviner som gör att du kan dricka gott trots..

Läs mer
Alkoholskatten höjs – detta gäller

Alkoholskatten höjs – detta gäller

Alkoholskatten höjs. I början på september 2022 presenterade regeringen sin budget för 2023. I den ingick höjningar av skatt på alkohol och tobak. Med detta innebär att skatten på alkoholvaror höjs ..

Läs mer
Maskrosvinet gör comeback

Maskrosvinet gör comeback

Under många år var maskrosvinet förbjudet, men sedan 1994 är det återigen lagligt att göra maskrosvin. Nu när våren gör sitt intåg kommer snart dessa gula blommor att börja spira på ängar och i träd..

Läs mer
Guide: Så lagrar du vin bäst

Guide: Så lagrar du vin bäst

Att samla på vin kan vara både en lönsam, god och stimulerande hobby. Viner har ökat 127 procent i värde de senaste 10 åren. Här är tipsen om hur du kommer i gång med vinsamlingen. Har du också trö..

Läs mer
Jorden runt på 8 viner

Jorden runt på 8 viner

Många längtar efter att komma ut i världen och resa. Men covid-19-viruset reser hinder. Vilken tur då att du kan åka världen runt med hjälp av spännande viner. Häng med på en jorden runt-resa via 8 ..

Läs mer