HEM

Aktuellt

Nu är det dags att damma av vinflaskan

Precis som många andra vinälskare har du säkert en flaska sparad till det där speciella tillfället. Problemet är att ju längre vi sparar vinet, desto svårare blir det att korka upp den. Men nu till helgen är det äntligen dags.

“Open that bottle night” är en dag som instiftades just för att öppna den där flaskan i hyllan som bara samlar damm. Bakom initiativet är makarna Dorothy J. Gaiter och John Brecher som båda är vinkolumnister på tidningen Wall Street Journal. Idén är att motivera oss till att bjuda in vänner man glidit ifrån, för att över en flaska vin prata gamla minnen och mysa i varandras sällskap. En riktigt rolig idé tycker vi på Vinguiden och hoppas att det slår igenom även här i Sverige.

Vilket vin ska du då välja för Open that bottle night?

Titta över din samling och välj ett vin som du sparat till ett speciellt tillfälle, men som aldrig blev av. Rött eller vitt spelar egentligen ingen roll, då den här kvällen handlar om att dela den med nära och kära. Så här i de tidiga efterdyningarna av pandemin kan det därför vara extra viktigt att uppmärksamma just den här dagen. Eller som Dorothy och John själva uttryckte det:

“Bra viner ska drickas medan fantastiska viner ska delas med andra. Så, njut av dessa viner tillsammans med vänner och familj för att skapa minnen som varar för alltid.”


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

5 inspirerande vinfilmer som alla borde se

5 inspirerande vinfilmer som alla borde se

För dig som älskar vin och film har vi här samlat en handfull fantastiska vinfilmer. På listan finns filmer som både lockar fram dina känslor och frestar smaklökarna. Passa på att njuta av vingårdar..

Läs mer
Stora guiden till höstens dryckesmässor 2022

Stora guiden till höstens dryckesmässor 2022

Under hösten är det späckat med dryckesmässor, från Helsingborg till Umeå. Här har vi samlat några av de bästa som du absolut inte får missa. 26-27/8 Helsingborgs Dryckesmässa På Helsingborg Arena ä..

Läs mer
Guide: Så lagrar du vin bäst

Guide: Så lagrar du vin bäst

Att samla på vin kan vara både en lönsam, god och stimulerande hobby. Viner har ökat 127 procent i värde de senaste 10 åren. Här är tipsen om hur du kommer i gång med vinsamlingen. Har du också trö..

Läs mer
199 nyheter på Systembolaget i juni

199 nyheter på Systembolaget i juni

Snart är det juni och med det dags för Systembolagets andra uppdatering av det ordinarie sortimentet. Totalt får vi 199 nya viner, av vilka vi har valt att titta närmare på fyra spännande nyheter. ..

Läs mer
Senaste nytt: Vin minskar risken för demens

Senaste nytt: Vin minskar risken för demens

Goda nyheter för oss vinälskare. Nyligen publicerades resultatet av en stor brittisk studie som avslöjar att både vin och te kan minska risken för demens. Studien kartlade konsumtionsvanorna bland ..

Läs mer
Sommarens picknickguide: Sju goda drycker att packa ..

Sommarens picknickguide: Sju goda drycker att packa ..

Älskar du en trevlig picknick? Markera den 18 juni i kalendern för då är det nämligen dags att fira internationella picknickdagen. Här är våra bästa tips till din dag i det gröna. [product] 163425 ..

Läs mer