HEM

Aktuellt

Veckans drink: Villa Cardea Aperitivo

Fräscha aperitifen Spritz har blivit mångas favorit. Med aperitivon Villa Cardea sätter du extra piff och får en solig en föraning av sommaren. Så här enkelt blandar du till en härligt aptitretande Spritz med Villa Cardea.

Med Spritz som den främsta fanbäraren håller aperitivon på att göra sitt segertåg över Sverige. Ordet aperitivo kommer från det franska ordet aperitif och betyder helt enkelt aptitretare. Aperitivon serveras ofta som en välkomstdrink eller direkt före måltiden.

Från det klassiska vinområdet Piemonte kommer aperitivon Villa Cardea. Med sina aromer av citron, blodapelsin, nejlika och pomerans, och en aptitretande lätt bitterhet är den perfekt för att blanda en Spritz med extra piff. Du blandar den enkelt med Prosecco och lite soda. Men Villa Cardea är lika god att dricka som den är med en isbit, eller tillsammans med läskande apelsinjuice.

Italienarna dricker den oftast som den solstänkta aperitivon Spritz, som ger en föraning av sommar. Förutom att kittla hungern inför middagen har det blivit ett sätt att umgås.

Aperitivon är i dag djupt rotad i Italiens kultur och ett vanligt sätt att socialisera – la dolce vita helt enkelt. En väl komponerad aperitivo är inte för stark och spritig, namnet Spritz till trots. Prosecco, sodavatten och Villa Cardea gifter sig perfekt och blir både uppfriskande och läskande.

Vad få vet om spritz är att drinken kom till Venedig i början av 1800-talet – med den österrikiska ockupationsmakten. Från början var det vin med en skvätt vatten, men ganska snabbt utvecklades den till dagens oemotståndliga fräschör med hjälp av bitter och prosecco.

Villa Cardea Aperitivo
Villa Cardea Aperitivo
Örtig, fruktig, mycket söt, något bitter smak med inslag av blodapelsinskal, malört och vanilj.
700 ml - 11% - Sockerhalt 24.2 g per 100 ml
119 kr

Villa Cardea Aperitivo Spritz

Lika enkelt som gott, en klassisk spritz blandar du enkelt med Villa Cardea Aperitivo och häller upp i tjusiga höga glas med is och en apelsinskiva. Gärna i stora cocktailkupor.

Ingredienser:
3 delar prosecco
2 delar Aperitivo Villa Cardea
1 del sodavatten
Iskuber
En apelsinskiva

Gör så här:
1.Häll Aperitivo Villa Cardea över is i ett stort fint glas.
2. Häll på prosecco.
3. Fyll på med sodavattnet.
4. Garnera med en apelsinskiva – njut.


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

3 underbara drinkar med nyttiga inslag

3 underbara drinkar med nyttiga inslag

Kan man njuta av en drink och samtidigt känna sig nyttig?Jodå, om du minskar lite på alkoholen och öser på med andra ingredienser. Här är tre perfekta drinkar som både är goda – och faktiskt g..

Läs mer
Gin & Tonic – elegant drink med egen dag

Gin & Tonic – elegant drink med egen dag

Visste du att den klassiska drinken Gin & Tonic har en alldeles egen temadag i Sverige? Svenska Gin & Tonic-dagen infaller den 20 april och firas av alla ginfantaster. Men hur kom dagen till..

Läs mer
Hylla kärleken med en god Alla hjärtans dag-drink

Hylla kärleken med en god Alla hjärtans dag-drink

En riktigt god drink – det är en bra början för att komma i rätt stämning på Alla hjärtans dag. Vi ger dig recepten som förvandlar middagen och hela den mysiga dejtkvällen till succé! Frozen Strawbe..

Läs mer
Fira Saint Patrick’s Day med en grön drink

Fira Saint Patrick’s Day med en grön drink

Torsdagen den 17 mars är det dags att fira Irländarnas stora högtid, Saint Patrick’s Day. Då fylls pubarna med grön öl, treklövrar och Irländska folkvisor. Saint Patrick är Irlands skyddshelgon och ..

Läs mer
Värmande & gott – 5 perfekta drycker för ..

Värmande & gott – 5 perfekta drycker för ..

Äntligen – nu går vi mot ljusare tider igen! Då passar det perfekt att fylla termosen med något varmt och härligt och ge sig ut på utflykt. Vi på Vinguiden har tagit fram de perfekta värmande drycke..

Läs mer
Effektfull is till halloweenfesten

Effektfull is till halloweenfesten

Ordna grymmaste halloweenfesten – med torris. När isen kommer i kontakt med luft börjar den ryka. Men en varning: Du behöver använda skyddshandskar och följa säkerhetsföreskrifter. Torris elle..

Läs mer