HEM

Aktuellt

Veckans drink: Villa Cardea Aperitivo

Fräscha aperitifen Spritz har blivit mångas favorit. Med aperitivon Villa Cardea sätter du extra piff och får en solig en föraning av sommaren. Så här enkelt blandar du till en härligt aptitretande Spritz med Villa Cardea.

Med Spritz som den främsta fanbäraren håller aperitivon på att göra sitt segertåg över Sverige. Ordet aperitivo kommer från det franska ordet aperitif och betyder helt enkelt aptitretare. Aperitivon serveras ofta som en välkomstdrink eller direkt före måltiden.

Från det klassiska vinområdet Piemonte kommer aperitivon Villa Cardea. Med sina aromer av citron, blodapelsin, nejlika och pomerans, och en aptitretande lätt bitterhet är den perfekt för att blanda en Spritz med extra piff. Du blandar den enkelt med Prosecco och lite soda. Men Villa Cardea är lika god att dricka som den är med en isbit, eller tillsammans med läskande apelsinjuice.

Italienarna dricker den oftast som den solstänkta aperitivon Spritz, som ger en föraning av sommar. Förutom att kittla hungern inför middagen har det blivit ett sätt att umgås.

Aperitivon är i dag djupt rotad i Italiens kultur och ett vanligt sätt att socialisera – la dolce vita helt enkelt. En väl komponerad aperitivo är inte för stark och spritig, namnet Spritz till trots. Prosecco, sodavatten och Villa Cardea gifter sig perfekt och blir både uppfriskande och läskande.

Vad få vet om spritz är att drinken kom till Venedig i början av 1800-talet – med den österrikiska ockupationsmakten. Från början var det vin med en skvätt vatten, men ganska snabbt utvecklades den till dagens oemotståndliga fräschör med hjälp av bitter och prosecco.

Villa Cardea Aperitivo
Villa Cardea Aperitivo
Örtig, fruktig, mycket söt, något bitter smak med inslag av blodapelsinskal, malört och vanilj.
700 ml - 11% - Sockerhalt 24.2 g per 100 ml
129 kr

Villa Cardea Aperitivo Spritz

Lika enkelt som gott, en klassisk spritz blandar du enkelt med Villa Cardea Aperitivo och häller upp i tjusiga höga glas med is och en apelsinskiva. Gärna i stora cocktailkupor.

Ingredienser:
3 delar prosecco
2 delar Aperitivo Villa Cardea
1 del sodavatten
Iskuber
En apelsinskiva

Gör så här:
1.Häll Aperitivo Villa Cardea över is i ett stort fint glas.
2. Häll på prosecco.
3. Fyll på med sodavattnet.
4. Garnera med en apelsinskiva – njut.


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

4 champagnedrinkar som svalkar i värmen

4 champagnedrinkar som svalkar i värmen

Högtryck och värme är på väg att skölja över Sverige. Då kanske du vill förbereda dig på svalkande drinkar? Här ger vi recepten på såväl klassiker som mindre kända bubbeldrinkar. Alla har en sak gem..

Läs mer
Effektfull is till halloweenfesten

Effektfull is till halloweenfesten

Ordna grymmaste halloweenfesten – med torris. När isen kommer i kontakt med luft börjar den ryka. Men en varning: Du behöver använda skyddshandskar och följa säkerhetsföreskrifter. Torris elle..

Läs mer
Dags för en GT? Här är ett höstligt recept!

Dags för en GT? Här är ett höstligt recept!

Dags för en GT! Den 19 oktober är det dags för den Internationella Gin & Tonicdagen, som händelsevis infaller precis ett halvår efter den svenska Gin & Tonicdagen. Det är en dag då ginentusi..

Läs mer
4 tips som lyfter din grogg

4 tips som lyfter din grogg

En grogg är en oerhört enkel typ av drink som enbart består av två ingredienser. Det betyder att din klassiska rom och cola och gin och tonic är typiska groggar. Men det finns massor av bra sätt att..

Läs mer
Svenska uppstickarens nya spännande shots

Svenska uppstickarens nya spännande shots

Polka the Pig och Lucyfur. Nu kan svenskarna testa två nya fantasifulla shots. – Det är en hyllning till Sverige och våra speciella vanor, säger Alexandra Rasmusson Rankloo. Nordic Beverage Company..

Läs mer
Hetaste trenden från USA – nu till Systembolag..

Hetaste trenden från USA – nu till Systembolag..

Låg halt av socker, kolhydrater och alkohol. Hard Seltzer är drycken som gjort stor succé i USA. – Men vi har sett en stor efterfrågan för den här produkten hos våra svenska konsumenter, säger Malen..

Läs mer