HEM

Aktuellt

Veckans drink: Villa Cardea Aperitivo

Fräscha aperitifen Spritz har blivit mångas favorit. Med aperitivon Villa Cardea sätter du extra piff och får en solig en föraning av sommaren. Så här enkelt blandar du till en härligt aptitretande Spritz med Villa Cardea.

Med Spritz som den främsta fanbäraren håller aperitivon på att göra sitt segertåg över Sverige. Ordet aperitivo kommer från det franska ordet aperitif och betyder helt enkelt aptitretare. Aperitivon serveras ofta som en välkomstdrink eller direkt före måltiden.

Från det klassiska vinområdet Piemonte kommer aperitivon Villa Cardea. Med sina aromer av citron, blodapelsin, nejlika och pomerans, och en aptitretande lätt bitterhet är den perfekt för att blanda en Spritz med extra piff. Du blandar den enkelt med Prosecco och lite soda. Men Villa Cardea är lika god att dricka som den är med en isbit, eller tillsammans med läskande apelsinjuice.

Italienarna dricker den oftast som den solstänkta aperitivon Spritz, som ger en föraning av sommar. Förutom att kittla hungern inför middagen har det blivit ett sätt att umgås.

Aperitivon är i dag djupt rotad i Italiens kultur och ett vanligt sätt att socialisera – la dolce vita helt enkelt. En väl komponerad aperitivo är inte för stark och spritig, namnet Spritz till trots. Prosecco, sodavatten och Villa Cardea gifter sig perfekt och blir både uppfriskande och läskande.

Vad få vet om spritz är att drinken kom till Venedig i början av 1800-talet – med den österrikiska ockupationsmakten. Från början var det vin med en skvätt vatten, men ganska snabbt utvecklades den till dagens oemotståndliga fräschör med hjälp av bitter och prosecco.

Villa Cardea Aperitivo
Villa Cardea Aperitivo
Örtig, fruktig, mycket söt, något bitter smak med inslag av blodapelsinskal, malört och vanilj.
700 ml - 11% - Sockerhalt 24.2 g per 100 ml
129 kr

Villa Cardea Aperitivo Spritz

Lika enkelt som gott, en klassisk spritz blandar du enkelt med Villa Cardea Aperitivo och häller upp i tjusiga höga glas med is och en apelsinskiva. Gärna i stora cocktailkupor.

Ingredienser:
3 delar prosecco
2 delar Aperitivo Villa Cardea
1 del sodavatten
Iskuber
En apelsinskiva

Gör så här:
1.Häll Aperitivo Villa Cardea över is i ett stort fint glas.
2. Häll på prosecco.
3. Fyll på med sodavattnet.
4. Garnera med en apelsinskiva – njut.


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

Avslöjat: Här är världens 10 hetaste drinkar 2021

Avslöjat: Här är världens 10 hetaste drinkar 2021

Sugen på en drink i helgen? Här är recepten du inte får missa: Världens 10 populäraste cocktails under 2021. Det är de klassiska njutningarna som består när trenderna kommer och går. Vad kan sitta ..

Läs mer
4 champagnedrinkar som svalkar i värmen

4 champagnedrinkar som svalkar i värmen

Högtryck och värme är på väg att skölja över Sverige. Då kanske du vill förbereda dig på svalkande drinkar? Här ger vi recepten på såväl klassiker som mindre kända bubbeldrinkar. Alla har en sak gem..

Läs mer
Sätt fart på sommarfesten med våra lyxiga bålrecept..

Sätt fart på sommarfesten med våra lyxiga bålrecept..

Vad passar bättre på sommaren än en uppfriskande bål? Den är snabb att röra ihop och passar bra som såväl fördrink som törstsläckare på strandfesten. Här är tre suveräna bålrecept, både med och utan..

Läs mer
Så blandar du en perfekt gin & tonic

Så blandar du en perfekt gin & tonic

Tänka sig – det finns en internationell dag enbart för gin & tonic: den 9 april kommer det blandas och drickas extra mycket i världens hem och i de barer som vågar ha öppet trots coronaep..

Läs mer
Sommarens godaste prosecco-drinkar

Sommarens godaste prosecco-drinkar

Letar du efter friska, bubblande drinkar under sommaren eller festliga, lyxiga alternativ till välkomstdrinkar? Då passar drinkar med prosecco som bas.  Låt dig inspireras här. Den ”italienska champ..

Läs mer
Hemligheterna bakom punsch – och perfekta drinkar ti..

Hemligheterna bakom punsch – och perfekta drinkar ti..

Punsch till Valborg – det är sen gammalt. Valborg är en mysig tradition där vi tar farväl av det sista kalla vintermörkret i förberedelse inför den sköna sommaren. En klassiker framför brasan är att..

Läs mer