HEM

Aktuellt

Dags för en vodkadrink! Här är 5 favoriter du inte får missa

Dags för en vodkadrink! Vodka är väldigt populärt att använda till drinkar på grund av dess neutrala smak. Det gör att du kan skapa i princip vilka smakkombinationer som helst med vodka som spritbas. Genom åren har dock vissa drinkar fått ett mer stabilt fotfäste. Här har vi valt ut fem enkla och fantastiskt goda vodkadrinkar att njuta av.


Cosmopolitan

Drinken skapades 1987 och gjordes odödlig genom TV-serien Sex and the City. Kombinationen av cointreau och tranbärsjuice ger den en fräsch och frisk smak som passar utmärkt på fest.

Ingredienser:
4 cl Vodka
2 cl Cointreau
4 cl tranbärsjuice
1 cl limejuice

Tillredning:
Häll alla ingredienser i en shaker och skaka med is. Sila upp i ett cocktailglas och garnera med en limeskiva.


Caipiroska

Detta är en variant av Brasiliens nationaldrink Caipirinha som görs på spriten cachaça. Den mer neutrala vodkan gör att smaken av lime blir mer framträdande.

Ingredienser:
6 cl Vodka
1 Lime
1 msk socker (eller 2 cl sockerlag)

Tillredning
Skär limen i kvartar och lägg i ett selterglas. Häll på sockret och muddla samman. Fyll på med krossad is och häll sedan över vodkan. Rör runt och servera med ett sugrör.


Appletini

Precis som många andra martinivarianter skapades denna under det sena 90-talet i Los Angeles. Den blev sedan världsberömd genom TV-serien Scrubs och för tankarna till Hollywood, Spice Girls och Backstreet Boys.

Ingredienser:
4 cl vodka
4 cl Apple Sourz
1 cl limejuice/limemixer

Tillredning:
Häll alla ingredienser i en shaker, fyll på med is och skaka i 10-15 sekunder. Sila upp i ett cocktailglas och dekorera med en äppelskiva.


Black Russian

Den här klassiska drinken skapades i Bryssel år 1949 och reflekterade den mörka framtid som stod för dörren i och med kalla kriget.

Ingredienser:
4 cl Vodka
2 cl kaffelikör (Kahlua)

Tillredning:
Lägg en stor isbit i ett selterglas. Häll först på vodka sedan kaffelikören. Rör runt och garnera med ett körsbär.


Bloody Mary

Denna återställardrink kan spåra sina anor till 20-talet och har till och med sin egen dag. Den första januari är det Bloody Mary Day, även om vi i Sverige kanske oftare beställer pizza än en vodkadrink just denna dag.

Ingredienser:
5 cl vodka
9 cl tomatjuice
1,5 cl citronjuice
2-3 skvättar worcestershiresås
1-2 skvättar Tabasco
Selleri
Svartpeppar

Tillredning:
Häll alla flytande ingredienser i ett highballglas fyllt med is och rör om. Garnera med selleri och vrid över ett par drag med svartpeppar.


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

Veckans drink: Watermelon Daiquiri

Veckans drink: Watermelon Daiquiri

Ta lite valfri frukt, krossad is och rom. Mer behövs egentligen inte för att skapa en av de godaste drinkarna som finns. Här ger vi dig historien om daiquiri, som faktiskt blev till av en slump på K..

Läs mer
Snart kan du köpa Absolut Vodka – i pappersfla..

Snart kan du köpa Absolut Vodka – i pappersfla..

Absolut Vodka blir snart Absolut Papper. Nästa månad ska 2.000 flaskor av återvunnet papper testas. – Vi har kommit långt nu, från koncept till en prototyp som snart ska testas på konsumenter, säger..

Läs mer
Sommarens galnaste vindrink

Sommarens galnaste vindrink

Här är sommarens galnaste vindrink – men gud så festligt god! Kalimotxo är rött vin blandat med Coca-Cola och eventuellt lite extra kryddor.  Smaken påminner varken om vin eller Coca-Cola R..

Läs mer
4 goda juldrinkar du bara måste prova

4 goda juldrinkar du bara måste prova

Dags att skaka en juldrink! Till julen ligger mycket fokus på snaps och glögg, men det finns även massor av spännande juldrinkar att njuta av. Här har vi valt ut fyra juliga drinkar som passar utmär..

Läs mer
Veckans drink: Aperol Spritz

Veckans drink: Aperol Spritz

Njut av ett klassiskt recept på Aperol Spritz; drinken som är norra Italiens mest serverade sommardrink! Aperol Spritz är dessutom 2019 års mest googlade dryck och mat i Sverige! Aperol Spritz är en..

Läs mer
Finska vodkan – en hyllning till midsommaren

Finska vodkan – en hyllning till midsommaren

Koskenkorva skrudar upp sig med blomster lagom till sommaren. Och smaken på den nya vodkan är annorlunda, med både citrus, blommiga toner och örtighet. – Koskenkorva Vodka 7 Botanicals är den en hyl..

Läs mer