HEM

Aktuellt

Dags för en vodkadrink! Här är 5 favoriter du inte får missa

Dags för en vodkadrink! Vodka är väldigt populärt att använda till drinkar på grund av dess neutrala smak. Det gör att du kan skapa i princip vilka smakkombinationer som helst med vodka som spritbas. Genom åren har dock vissa drinkar fått ett mer stabilt fotfäste. Här har vi valt ut fem enkla och fantastiskt goda vodkadrinkar att njuta av.


Cosmopolitan

Drinken skapades 1987 och gjordes odödlig genom TV-serien Sex and the City. Kombinationen av cointreau och tranbärsjuice ger den en fräsch och frisk smak som passar utmärkt på fest.

Ingredienser:
4 cl Vodka
2 cl Cointreau
4 cl tranbärsjuice
1 cl limejuice

Tillredning:
Häll alla ingredienser i en shaker och skaka med is. Sila upp i ett cocktailglas och garnera med en limeskiva.


Caipiroska

Detta är en variant av Brasiliens nationaldrink Caipirinha som görs på spriten cachaça. Den mer neutrala vodkan gör att smaken av lime blir mer framträdande.

Ingredienser:
6 cl Vodka
1 Lime
1 msk socker (eller 2 cl sockerlag)

Tillredning
Skär limen i kvartar och lägg i ett selterglas. Häll på sockret och muddla samman. Fyll på med krossad is och häll sedan över vodkan. Rör runt och servera med ett sugrör.


Appletini

Precis som många andra martinivarianter skapades denna under det sena 90-talet i Los Angeles. Den blev sedan världsberömd genom TV-serien Scrubs och för tankarna till Hollywood, Spice Girls och Backstreet Boys.

Ingredienser:
4 cl vodka
4 cl Apple Sourz
1 cl limejuice/limemixer

Tillredning:
Häll alla ingredienser i en shaker, fyll på med is och skaka i 10-15 sekunder. Sila upp i ett cocktailglas och dekorera med en äppelskiva.


Black Russian

Den här klassiska drinken skapades i Bryssel år 1949 och reflekterade den mörka framtid som stod för dörren i och med kalla kriget.

Ingredienser:
4 cl Vodka
2 cl kaffelikör (Kahlua)

Tillredning:
Lägg en stor isbit i ett selterglas. Häll först på vodka sedan kaffelikören. Rör runt och garnera med ett körsbär.


Bloody Mary

Denna återställardrink kan spåra sina anor till 20-talet och har till och med sin egen dag. Den första januari är det Bloody Mary Day, även om vi i Sverige kanske oftare beställer pizza än en vodkadrink just denna dag.

Ingredienser:
5 cl vodka
9 cl tomatjuice
1,5 cl citronjuice
2-3 skvättar worcestershiresås
1-2 skvättar Tabasco
Selleri
Svartpeppar

Tillredning:
Häll alla flytande ingredienser i ett highballglas fyllt med is och rör om. Garnera med selleri och vrid över ett par drag med svartpeppar.


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

5 kaffedrinkar som piggar upp

5 kaffedrinkar som piggar upp

Inför kaffets dag vill vi fira med riktigt goda drinkar. Här har vi valt ut fem riktigt bra kaffedrinkar som kan ge både feststämning och mer energi för nattsudd. Vad sägs om en Kaffe Karlsson efter..

Läs mer
Absolut – nu blir drycken handsprit under coro..

Absolut – nu blir drycken handsprit under coro..

Från sprit i glaset till sprit på händerna. Nu kommer snart hjälp att fylla på förråden av handsprit från ganska oväntat håll. Både Absolut vodka, Bacardi och ginproducenter har bestämt sig för att ..

Läs mer
Drick Absolut med gott miljösamvete

Drick Absolut med gott miljösamvete

Nu kan dricka Absolut med gott miljösamvete. De nya flaskorna består av minst 41 procent återvunnet glas. – Vi är väldigt stolta över vår insats och vårt pågående arbete inom hållbarhet och klimat, ..

Läs mer
Så blandar du drinken från sommarplågan

Så blandar du drinken från sommarplågan

Låten ”Sunnanvind” har blivit rena sommarplågan i år. Bandet Mares från Uppsala sjunger om Cava och Aperol och då kan det väl inte bli annat än succé? Faktum är att svenska sommarhitar ofta innehåll..

Läs mer
Så blandar du en perfekt gin & tonic

Så blandar du en perfekt gin & tonic

Tänka sig – det finns en internationell dag enbart för gin & tonic: den 9 april kommer det blandas och drickas extra mycket i världens hem och i de barer som vågar ha öppet trots coronaep..

Läs mer
Snart kan du köpa Absolut Vodka – i pappersfla..

Snart kan du köpa Absolut Vodka – i pappersfla..

Absolut Vodka blir snart Absolut Papper. Nästa månad ska 2.000 flaskor av återvunnet papper testas. – Vi har kommit långt nu, från koncept till en prototyp som snart ska testas på konsumenter, säger..

Läs mer