HEM

Aktuellt

Pimm’s cup – en riktig smashdrink!

Hur blandar man ihop en riktigt god, brittisk sommardrink? Vi har svaret. Läs vidare så kommer du även förstå vad Pimm’s cup har med Wimbledon att göra och hur du gör en tropisk twist av klassikern.

Wimbledonmästerskapen

Under drygt 2 veckor, med start den 3 juli, kommer det mesta att handla om tennis för de som gillar bollsport – Wimbledonmästerskapen ska nämligen avgöras. Vi har dock något helt annat under luppen (som samtidigt har blivit starkt förknippat med det stora eventet) – sommardrinken Pimm’s cup, som baseras på likören Pimm’s No 1.

James Pimms matsmältningselixir

Allt började på en ostronbar i 1800-talets England. På denna plats sägs ägaren, James Pimm, ha serverat sina gäster en hemligt kryddad likör att dricka för att svälja ned maten med. Likören hälldes i ett stop, ett så kallat No. 1 cup. Hur Pimms hemmagjorda magborstare till slut fick sitt namn, som likören bär än idag, får du själv lista ut.

Pimm’s No 1 och tennis

Tennis uppfanns av den brittiska majoren Walter C. Wingfield 1873. Pimm’s No 1 av en bondson från Kent några årtionden dessförinnan. Kanske är det något med det tvättäkta brittiska som också gjorde att Pimm’s slog igenom så stort under Wimbledon 1971, då Pimm’s bar för första gången slog upp sina dörrar i samband med mästerskapen.

Så blandar du din egen cup

Pimm’s No 1 är en ginbaserad, kryddig likör med tydlig sötma. Även om receptet är topphemligt kan vi åtminstone avslöja smaken: toner av pomerans, malört, nötter, farinsocker och nyfiken lakrits.

Pimm's No 1
Pimm's No 1
Kryddig, aningen knäckig smak med sötma, inslag av pomerans, örter, malört, nötter, farinsocker och lakrits. Serveras med krossad is eller som drinkingrediens.
700 ml - 25% - Sockerhalt 4.9 g per 100 ml
201 kr

En klassisk Pimm’s cup à la Wimbledon (för ett glas)

Du behöver:
6 cl Pimm’s No 1
1 cl färsk citronsaft
ginger ale
mynta
jordgubbar
gurkskiva

Så gör du:
1. Börja med att fylla upp ett collinsglas med is. Tillsätt likören och citronsaften. Rör om. Toppa sedan allt med ginger ale och garnera med mynta, jordgubbar och eventuellt någon gurkskiva.

Pimm’s cup med en tropisk twist (räcker åt alla)

Du behöver:
40 cl Pimm’s No 1
40 cl kolsyrad grapefruktdryck
80 cl färsk ananasjuice
1 liten, grovt hackad mango
2 st skalade och skivade kiwifrukter
2 st lime i klyftor
mynta

Så gör du:
1. Häll upp Pimm’s och den färska ananasjuicen i en riktigt stor kanna. Kasta ned all mango och kiwi och fyll sedan upp med is. Pressa ur saften från limeklyftorna innan de också får delta i blandningen. Toppa allt med en valfri bubblande grapefruktdryck och ett gäng myntablad. Rör om med stora sleven. Servera.

Källor: modernalivet.se, sainsburysmagazine.co.uk


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

Plockmat och bubbel till sommarens fester

Plockmat och bubbel till sommarens fester

Ska du bjuda på lite småplock och bubbel, men har tröttnat på att ställa fram en skål chips? Frukta inte, för här har vi parat tre härliga bubbel med plockmat som både är festlig och enkel att göra...

Läs mer
Sjung om studentens lyckliga dar!

Sjung om studentens lyckliga dar!

Nu dröjer det inte länge innan gatorna och torgen fylls av glädje, skratt och stolthet. Mitt i havet av sommarfina ungdomar med mössan på svaj trängs stolta föräldrar med varma glädjetårar längs kin..

Läs mer
Fira Saint Patrick’s Day med en grön drink

Fira Saint Patrick’s Day med en grön drink

Torsdagen den 17 mars är det dags att fira Irländarnas stora högtid, Saint Patrick’s Day. Då fylls pubarna med grön öl, treklövrar och Irländska folkvisor. Saint Patrick är Irlands skyddshelgon och ..

Läs mer
Veckans drink: Gibson’s London Dry Gin

Veckans drink: Gibson’s London Dry Gin

Plötsligt inser du att dina gäster är på väg och du har glömt att fundera på vilken välkomstdrink du ska bjuda på. Då passar det utmärkt med en Gibson’s Hugo Cocktail. Den är enkelt att göra, ..

Läs mer
Dags för en vodkadrink! Här är 5 favoriter du inte f..

Dags för en vodkadrink! Här är 5 favoriter du inte f..

Dags för en vodkadrink! Vodka är väldigt populärt att använda till drinkar på grund av dess neutrala smak. Det gör att du kan skapa i princip vilka smakkombinationer som helst med vodka som spritbas..

Läs mer
Sätt fart på sommarfesten med våra lyxiga bålrecept..

Sätt fart på sommarfesten med våra lyxiga bålrecept..

Vad passar bättre på sommaren än en uppfriskande bål? Den är snabb att röra ihop och passar bra som såväl fördrink som törstsläckare på strandfesten. Här är tre suveräna bålrecept, både med och utan..

Läs mer