HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

Sarah Jessica Parker: Älskar vitt vin

Fenomenet med kändisviner har varit större i Sverige än någon annanstans. Men nu börjar Hollywood-stjärnorna vakna. Sarah Jessica Parker gillade drinken Cosmopolitan när hon spelade i Sex and the City –  men nu släpper hon eget vin.
– Jag är inte Carrie Bradshaw, jag är dålig på att mixa drinkar.

Sarah Jessica Parker är allra mest känd för sin roll som Carrie Bradshaw i Sex and the City. Där sippar hon gärna en Cosmopolitan tillsammans med väninnorna på hippa barer i New York.

I verkligheten har hon dock en passion för vin. Tillsammans med det nyazeeländska märket Invivo & Co släpper hon nu sitt eget vin: En Sauvignon Blanc.

– Jag är inte Carrie Bradshaw, det är alltid en viktig åtskillnad jag måste göra. Det var en glädje att spela henne, en ära. Och jag älskar historien som jag fick berätta. Carrie har varit en, låt oss säga, entusiast för Cosmopolitan. Men jag själv tycker om vin, säger hon i en intervju för Wine Enthusiast.

Valet på Sauvignon Blanc föll för att hon älskar vita viner. Men druvan var ny upptäckt för Sarah Jessica Parker.

– Jag gillar vita mycket, Chardonnay. Jag gillar också rosé, och det finns röda som jag verkligen gillar också. För att vara ärlig var jag inte ens lika stor Sauvignon Blanc-dricker förrän jag lärde mig via Invivo.

Tillsammans med sin man Matthew Broderick gick hon igenom ett antal olika viner och valde till slut ut Sauvignon Blancen från Invivo.  Hon avslöjar också att det kan komma ett rosévin.

– Vi börjar med Sauvignon Blanc och vi är glada över att jobba på en rosé i framtiden … Vi tittar kanske på en blandning av rosé från Provence, vilket skulle vara oerhört spännande för mig.


Magnus Bergqvist

Du kanske även vill läsa dessa

Möt våren med sparris och riesling

Möt våren med sparris och riesling

Äntligen – nu är sparristiden här. Och många av oss väljer en speciell dryck att skölja ner ”grönsakspinnen” med: riseling. Här är tre tips på riktigt prisvärd riesling – och..

Läs mer
Det här dricker du till Thanksgiving

Det här dricker du till Thanksgiving

Kalkon, fyllning och pumpapaj kännetecknas av Thanksgiving som i år firas den 24 november. Men visste du att Thanksgiving kommer från 1500-talets England och då firade man en lyckad skörd. För oss s..

Läs mer
Nu kommer exklusiva vinet – i endast 528 flaskor

Nu kommer exklusiva vinet – i endast 528 flaskor

Handplockade druvor och små partier från ett anrikt vineri på Nya Zeeland. Idag släpps endast 528 flaskor på Systembolaget av Church Road Grand Reserve Chardonnay Vintage 18. Idag, den 22 november, ..

Läs mer
Måns: ”Mitt nya vin blev ännu bättre än väntat”..

Måns: ”Mitt nya vin blev ännu bättre än väntat”..

Hans cava har blivit en riktig hit – nu släpper Måns Zelmerlöw sitt eget rödvin. MZ Raval är en förförisk spanjor med intensiva toner av frukt och kryddighet. – Jag är väldigt stolt över den här lan..

Läs mer
Tommasis nya vita vin: ”Italiens dolda talang&..

Tommasis nya vita vin: ”Italiens dolda talang&..

Vi svenskar har en förkärlek för italienska viner, nästan en tredjedel av vinet vi köper på Systembolaget kommer nämligen från Italien. Och nu har vi en ny, spännande italienare att stifta bekantska..

Läs mer
Smaklös Chardonnay världens mest populära druva

Smaklös Chardonnay världens mest populära druva

Världens mest kända och kanske bästa vitvinsdruva har ingen smak. Ändå odlas den överallt där kvalitetsvin produceras. Och tokhyllas av en enig kritikerkår, i synnerhet vinerna från Bourgogne. Hur ä..

Läs mer