HEM

Aktuellt

Sarah Jessica Parker: Älskar vitt vin

Fenomenet med kändisviner har varit större i Sverige än någon annanstans. Men nu börjar Hollywood-stjärnorna vakna. Sarah Jessica Parker gillade drinken Cosmopolitan när hon spelade i Sex and the City –  men nu släpper hon eget vin.
– Jag är inte Carrie Bradshaw, jag är dålig på att mixa drinkar.

Sarah Jessica Parker är allra mest känd för sin roll som Carrie Bradshaw i Sex and the City. Där sippar hon gärna en Cosmopolitan tillsammans med väninnorna på hippa barer i New York.

I verkligheten har hon dock en passion för vin. Tillsammans med det nyazeeländska märket Invivo & Co släpper hon nu sitt eget vin: En Sauvignon Blanc.

– Jag är inte Carrie Bradshaw, det är alltid en viktig åtskillnad jag måste göra. Det var en glädje att spela henne, en ära. Och jag älskar historien som jag fick berätta. Carrie har varit en, låt oss säga, entusiast för Cosmopolitan. Men jag själv tycker om vin, säger hon i en intervju för Wine Enthusiast.

Valet på Sauvignon Blanc föll för att hon älskar vita viner. Men druvan var ny upptäckt för Sarah Jessica Parker.

– Jag gillar vita mycket, Chardonnay. Jag gillar också rosé, och det finns röda som jag verkligen gillar också. För att vara ärlig var jag inte ens lika stor Sauvignon Blanc-dricker förrän jag lärde mig via Invivo.

Tillsammans med sin man Matthew Broderick gick hon igenom ett antal olika viner och valde till slut ut Sauvignon Blancen från Invivo.  Hon avslöjar också att det kan komma ett rosévin.

– Vi börjar med Sauvignon Blanc och vi är glada över att jobba på en rosé i framtiden … Vi tittar kanske på en blandning av rosé från Provence, vilket skulle vara oerhört spännande för mig.


Magnus Bergqvist

Du kanske även vill läsa dessa

Anders Melldén tipsar: Vinnyheter på Systembolaget i..

Anders Melldén tipsar: Vinnyheter på Systembolaget i..

Äntligen dags för vinnyheter på Systembolaget. Aptitretare, det perfekta vinet till fredagskycklingen och vin mot elräkningsångest. Här kommer våra tips på härliga nyheter som kommer under oktober m..

Läs mer
Missen från 2007 – nu kostar den 975 kr

Missen från 2007 – nu kostar den 975 kr

Ett 12 år gammalt misstag – för 975 kr. Prestigeproducenten Keller släpper en spontanjäst Rheinhessen-riesling. Vinfatet blev för sött – men har lagrats på flaska i över 10 år. Vinfirman..

Läs mer
Sju riktigt bra vita viner från Italien

Sju riktigt bra vita viner från Italien

Vem sa att Italien bara kan göra rött vin? Nej, det vita framstår i sin mångfald som riktigt, riktigt spännande. Vinguiden har vaskat fram sju mycket intressanta kvalitetsviner från apenninska halvö..

Läs mer
Artisten Snoop Dogg släpper eget vin

Artisten Snoop Dogg släpper eget vin

Ett coolt vin från Australien och en av världens mest kända artister. Det är samarbetet som nu ska få fler att vilja dricka rödvin. – Jag är ett stort fan av 19 Crimes och väldigt exalterad över att..

Läs mer
Det här dricker du till Thanksgiving

Det här dricker du till Thanksgiving

Kalkon, fyllning och pumpapaj kännetecknas av Thanksgiving som i år firas den 24 november. Men visste du att Thanksgiving kommer från 1500-talets England och då firade man en lyckad skörd. För oss s..

Läs mer
Leif GW:s jättesuccé: sålde 600.000 liter vin

Leif GW:s jättesuccé: sålde 600.000 liter vin

Svenskarna vill inte bara läsa hans böcker och höra hans åsikter i tv. Vi vill dricka hans viner också. Kriminologiprofessorn Leif GW Persson gör succé på Systembolaget. I fjol såldes inte mindre än..

Läs mer