HEM

Aktuellt

Sarah Jessica Parker: Älskar vitt vin

Fenomenet med kändisviner har varit större i Sverige än någon annanstans. Men nu börjar Hollywood-stjärnorna vakna. Sarah Jessica Parker gillade drinken Cosmopolitan när hon spelade i Sex and the City –  men nu släpper hon eget vin.
– Jag är inte Carrie Bradshaw, jag är dålig på att mixa drinkar.

Sarah Jessica Parker är allra mest känd för sin roll som Carrie Bradshaw i Sex and the City. Där sippar hon gärna en Cosmopolitan tillsammans med väninnorna på hippa barer i New York.

I verkligheten har hon dock en passion för vin. Tillsammans med det nyazeeländska märket Invivo & Co släpper hon nu sitt eget vin: En Sauvignon Blanc.

– Jag är inte Carrie Bradshaw, det är alltid en viktig åtskillnad jag måste göra. Det var en glädje att spela henne, en ära. Och jag älskar historien som jag fick berätta. Carrie har varit en, låt oss säga, entusiast för Cosmopolitan. Men jag själv tycker om vin, säger hon i en intervju för Wine Enthusiast.

Valet på Sauvignon Blanc föll för att hon älskar vita viner. Men druvan var ny upptäckt för Sarah Jessica Parker.

– Jag gillar vita mycket, Chardonnay. Jag gillar också rosé, och det finns röda som jag verkligen gillar också. För att vara ärlig var jag inte ens lika stor Sauvignon Blanc-dricker förrän jag lärde mig via Invivo.

Tillsammans med sin man Matthew Broderick gick hon igenom ett antal olika viner och valde till slut ut Sauvignon Blancen från Invivo.  Hon avslöjar också att det kan komma ett rosévin.

– Vi börjar med Sauvignon Blanc och vi är glada över att jobba på en rosé i framtiden … Vi tittar kanske på en blandning av rosé från Provence, vilket skulle vara oerhört spännande för mig.


Magnus Bergqvist

Du kanske även vill läsa dessa

Solaris – en druva för nordiskt klimat

Solaris – en druva för nordiskt klimat

Har du hört om Solaris? Kan Sverige bli ett vinland att räkna med i framtiden? Med tanke på den mångsidigt tåliga druvan Solaris går det faktiskt inte helt att räkna bort. Här har vi samlat allt du ..

Läs mer
Brad Pitts exklusiva roséchampagne – nu i Sver..

Brad Pitts exklusiva roséchampagne – nu i Sver..

Brad Pitt och Angeline Jolie ger sig in i champagnebranschen. Deras exklusiva roséchampagne Fleur de Miraval finns nu på Systembolaget. Bara 20.000 flaskor har framställts – men smakar det så ..

Läs mer
Brad Pitts och Angelina Jolies vin får toppbetyg

Brad Pitts och Angelina Jolies vin får toppbetyg

Är du också trött på att svenska b-kändisar släpper viner? Superstjärnorna Brad Pitts och Angelina Jolies rosévin Studio by Miraval Rosé hyllas av testarna. Men vill du dricka Bon Jovis vin får du å..

Läs mer
Revanschsugen Riesling

Revanschsugen Riesling

I begynnelsen var det Rioja, sedan Sydafrika och så kom amarone, därefter prosecco, idag röda appassimento-viner, imorgon viner från Barolo, eller åtminstone Piemonte. Kanske dags för ett stopp i et..

Läs mer
Anders Melldén tipsar: vinnyheter i mars

Anders Melldén tipsar: vinnyheter i mars

Mars är här och så även ett gäng vinnyheter på Systembolaget. Under årets första riktiga vårmånad bjuds det på fyndbubblor under hundringen, tysk perfektion & maffigt presentvin. Håll till godo ..

Läs mer
Kocken & vinet: Chablis och skaldjur perfekta k..

Kocken & vinet: Chablis och skaldjur perfekta k..

Ny utmaning för Fredagskocken Mattias Larsson. Lättlagat och supergott.

Läs mer