HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

Artisten Snoop Dogg släpper eget vin

Ett coolt vin från Australien och en av världens mest kända artister. Det är samarbetet som nu ska få fler att vilja dricka rödvin.
– Jag är ett stort fan av 19 Crimes och väldigt exalterad över att få lansera mitt vin i sommar, säger Snoop Dogg.

Australiensiska 19 Crimes har fått stor uppmärksamhet för sina banbrytande etiketter som inspirerats av de 19 brott som under 1700-1800 talet förvandlade brittiska brottslingar till kolonisatörer. Brottslingar som var skyldiga till ett av 19 fastställda brott dömdes till deportering till Australien och undkom därmed dödsstraff.

De hårdnackade fångar som lyckades ta sig hela vägen till Australiens kust blev pionjärer i ett land som senare blev en av världens viktigaste vinkontinenter. Sedan första vinet lanserades 2012 har 19 Crimes lyckats växa sig till toppen av Australiens listor som vinvarumärke och har sedan i år tilldelats plats 4 på den ärofyllda listan ’’Worlds Most Admired Wine Brands 2020″ av Drinks International’s.

De 19 vinerna i serien 19 Crimes berättar fångarnas historier. Varje flaska vin pryds med ansiktet av en verklig brottsling som gjort sig skyldig till ett av de 19 brotten. Vinet är försett med naturkork och väl öppnat så avslöjar en textrad på korken vilket brott som begåtts.

Nu har 19 Crimes bestämt sig för att samarbeta med en hårdnackad rappare som också blivit en av världens mest kända artister: Snoop Dogg. Flaskan heter 19 Crimes Snoop Cali Red och är ett rött vin som frontas av underhållningslegenden själv.

– Jag är ett stort fan av 19 Crimes och väldigt exalterad över att få lansera mitt vin i sommar, säger Snoop Dogg. Jag har fått jobba med ett av de mest framgångsrika varumärkena i vinbranschen och är väldigt nyfiken på vad världen ska tycka.

Vinet blir tillgängligt i Nordamerika från juli, men det är ännu oklart när flaskorna landar i Systembolagets hyllor. Reaktionerna på det annorlunda samarbetet?

– Jag tror att Snoop Dogg kan inspirera fler att testa rödvin, säger Jermaine Stone, ägare av vinfirman Cru Luv i New York. Framför allt kan fler svarta amerikaner bli nyfikna och det kan betyda mycket för vinbranschen på sikt. Det är bra att Snoop Dogg ger sig in i vinvärlden.

FAKTA

19 Crimes i Sverige

Om du är nyfiken på att bekanta dig med 19 Crimes finns sedan några år tillbaka 19 Crimes Red Blend (artnr: 73968) i Systembolagets fasta sortiment. Ett fylligt och runt vin med inbjudande doft av vanilj som balanseras av röda och mörka bär som passar utmärkt till sommarens grillrätter.
Vill man prova på flera viner från 19 Crimes finns följande sortiment tillgängligt för order online:

19 Crimes The Banished Dark Red, artnr: 70021, 129 kr
19 Crimes Uprising Red Wine, artnr: 70157, 129 kr
19 Crimes Hard Chardonnay, artnr: 72054, 99 kr
19 Crimes Cabernet Sauvignon, artnr: 73313, 99 kr
Läs mer

Monica Åhlund

Vinguiden
tipsar

Du kanske även vill läsa dessa

Artisten Petters hyllade vita vin är tillbaka

Artisten Petters hyllade vita vin är tillbaka

Artisten Petters vinvarumärke P.LEX breddar sin kollektion med viner från Piemonte. P.Lex Langhe Bianco lanserades i höstas och sålde slut på några veckor. Årgång 2019 hyllades både av Petters fans ..

Läs mer
Jill Johnson är Crazy in Prosecco

Jill Johnson är Crazy in Prosecco

Sångerskan Jill Johnson lanserar egen Prosecco. Rödvinet Nashville stories följs upp med Nashville Stories Prosecco Brut. – Det här vinet är en dröm bredvid musiken, säger Jill. Countryartiste..

Läs mer
Leif GW:s jättesuccé: sålde 600.000 liter vin

Leif GW:s jättesuccé: sålde 600.000 liter vin

Svenskarna vill inte bara läsa hans böcker och höra hans åsikter i tv. Vi vill dricka hans viner också. Kriminologiprofessorn Leif GW Persson gör succé på Systembolaget. I fjol såldes inte mindre än..

Läs mer
Karl Fredrik Cava Organic – ett smakrikt vin t..

Karl Fredrik Cava Organic – ett smakrikt vin t..

Snart är våren här och vad passar inte bättre under varma och blomsterrika vårkvällar än ett glas välkyld cava? Den folkkäre trädgårdsprofilen och floristen Karl Fredrik Gustafsson lanserar nu sitt ..

Läs mer
Edward Bloms 5 bästa sommartips

Edward Bloms 5 bästa sommartips

Gastronomen och mathistorikern Edward Bloms egna viner har hittat sina fans som köper dem – år efter år. Och på ett Systembolag i Sverige finns de att köpa direkt från hyllan. Här bjuder Edwar..

Läs mer
Sarah Jessica Parker: Älskar vitt vin

Sarah Jessica Parker: Älskar vitt vin

Fenomenet med kändisviner har varit större i Sverige än någon annanstans. Men nu börjar Hollywood-stjärnorna vakna. Sarah Jessica Parker gillade drinken Cosmopolitan när hon spelade i Sex and the C..

Läs mer