HEM

Aktuellt

Artisten Snoop Dogg släpper eget vin

Ett coolt vin från Australien och en av världens mest kända artister. Det är samarbetet som nu ska få fler att vilja dricka rödvin.
– Jag är ett stort fan av 19 Crimes och väldigt exalterad över att få lansera mitt vin i sommar, säger Snoop Dogg.

Australiensiska 19 Crimes har fått stor uppmärksamhet för sina banbrytande etiketter som inspirerats av de 19 brott som under 1700-1800 talet förvandlade brittiska brottslingar till kolonisatörer. Brottslingar som var skyldiga till ett av 19 fastställda brott dömdes till deportering till Australien och undkom därmed dödsstraff.

De hårdnackade fångar som lyckades ta sig hela vägen till Australiens kust blev pionjärer i ett land som senare blev en av världens viktigaste vinkontinenter. Sedan första vinet lanserades 2012 har 19 Crimes lyckats växa sig till toppen av Australiens listor som vinvarumärke och har sedan i år tilldelats plats 4 på den ärofyllda listan ’’Worlds Most Admired Wine Brands 2020″ av Drinks International’s.

De 19 vinerna i serien 19 Crimes berättar fångarnas historier. Varje flaska vin pryds med ansiktet av en verklig brottsling som gjort sig skyldig till ett av de 19 brotten. Vinet är försett med naturkork och väl öppnat så avslöjar en textrad på korken vilket brott som begåtts.

Nu har 19 Crimes bestämt sig för att samarbeta med en hårdnackad rappare som också blivit en av världens mest kända artister: Snoop Dogg. Flaskan heter 19 Crimes Snoop Cali Red och är ett rött vin som frontas av underhållningslegenden själv.

– Jag är ett stort fan av 19 Crimes och väldigt exalterad över att få lansera mitt vin i sommar, säger Snoop Dogg. Jag har fått jobba med ett av de mest framgångsrika varumärkena i vinbranschen och är väldigt nyfiken på vad världen ska tycka.

Vinet blir tillgängligt i Nordamerika från juli, men det är ännu oklart när flaskorna landar i Systembolagets hyllor. Reaktionerna på det annorlunda samarbetet?

– Jag tror att Snoop Dogg kan inspirera fler att testa rödvin, säger Jermaine Stone, ägare av vinfirman Cru Luv i New York. Framför allt kan fler svarta amerikaner bli nyfikna och det kan betyda mycket för vinbranschen på sikt. Det är bra att Snoop Dogg ger sig in i vinvärlden.

FAKTA

19 Crimes i Sverige

Om du är nyfiken på att bekanta dig med 19 Crimes finns sedan några år tillbaka 19 Crimes Red Blend (artnr: 73968) i Systembolagets fasta sortiment. Ett fylligt och runt vin med inbjudande doft av vanilj som balanseras av röda och mörka bär som passar utmärkt till sommarens grillrätter.
Vill man prova på flera viner från 19 Crimes finns följande sortiment tillgängligt för order online:

19 Crimes The Banished Dark Red, artnr: 70021, 129 kr
19 Crimes Uprising Red Wine, artnr: 70157, 129 kr
19 Crimes Hard Chardonnay, artnr: 72054, 99 kr
19 Crimes Cabernet Sauvignon, artnr: 73313, 99 kr
Läs mer

Monica Åhlund

Vinguiden
tipsar

Du kanske även vill läsa dessa

Brad Pitts exklusiva roséchampagne – nu i Sver..

Brad Pitts exklusiva roséchampagne – nu i Sver..

Brad Pitt och Angeline Jolie ger sig in i champagnebranschen. Deras exklusiva roséchampagne Fleur de Miraval finns nu på Systembolaget. Bara 20.000 flaskor har framställts – men smakar det så ..

Läs mer
Måns: ”Min favoritdruva i en smäcker vintunna”

Måns: ”Min favoritdruva i en smäcker vintunna”

Måns Zelmerlöw kommer med ytterligare en vinnyhet på Systembolaget: en egen liten vintunna fylld med eldigt och intensivt rött garnachavin – MZ BARRIK by Måns Zelmerlöw. – Något helt nytt och ..

Läs mer
Tareq Taylor: ”Uppvaktad av fem vinbolag”

Tareq Taylor: ”Uppvaktad av fem vinbolag”

Tareq Taylor gör succé och vann en dubbelseger i tv-priset Kristallen: Årets tv-personlighet och Årets livsstilsprogram. Resan dit har varit lång och full av hårt arbete och motgångar. Nu är stjärnk..

Läs mer
Kändisvinet som får ”fynd”-betyg

Kändisvinet som får ”fynd”-betyg

Jodå, kändisviner kan faktiskt få recensenter att jubla. Leif Mannerströms nya Côtes-du-Rhône har fått toppbetyg de senaste veckorna. ”Man riktigt glad när man upptäcker ett kändisvin, som int..

Läs mer
Jill Johnson är Crazy in Prosecco

Jill Johnson är Crazy in Prosecco

Sångerskan Jill Johnson lanserar egen Prosecco. Rödvinet Nashville stories följs upp med Nashville Stories Prosecco Brut. – Det här vinet är en dröm bredvid musiken, säger Jill. Countryartiste..

Läs mer
Fira in årets mellofinal med bubbliga kändisviner

Fira in årets mellofinal med bubbliga kändisviner

Lördag den 11 mars är som julafton, åtminstone för vissa. Hur som helst blir Melodifestivalens grande finale roligare när glasen är fyllda med spännande kändisviner. Vi tycker att bubbel passar bäst..

Läs mer