HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

GW:s nya satsning: ett eget bubbel

Först kom GW:s Röda, därefter ett vin och ett rosé. Nu drygar Leif GW Persson ut sin vinportfölj med ett bubbel.
– GW:s Bubbel är ett vin avsett för det festliga tillfället, säger den folkkäre profilen.

Sveriges ”vinkung” Leif GW Persons vinportfölj säljer så att det knakar och är numera Sveriges mest sålda vinvarumärke. Tillsammans med Tegner Spirits & Wine lanseras nu ett franskt torrt mousserande vin som är producerat på 100% Chardonnay. Det är kort och gott – GW:s Bubbel.

Den folkkäre kriminologen och deckarförfattaren Leif GW Persson fortsätter sin framgångssaga som vinmakare med en total försäljning på nära 300 miljoner kronor. GW:s Röda säljer bäst i sitt segment och så även GW:s låda – hela 300 000 liter av GW:s låda säljs per månad och samtliga viner får goda recensioner.

Nu lanserar han sitt femte vin i ordningen och denna gång ett festligt mousserande från Frankrike. Blanc de Blancs är en term som används i Champagne för att berätta att vinet är gjort på en av områdets bästa druva, vilken är Chardonnay. Druvan anses även som en av världens bästa för att producera mousserande viner vilket medfört att enbart dessa druvor använts till GW:s Bubbel.

– Det är något med bubblor som gör att man blir rätt glad. I champagne, och andra mousserande viner – eller ”bubbel” som vi säger i dagligt tal – är det väldigt gott om dem. Upp till en miljon i en vanlig butelj när de är som flest och de förhöjer både smaken på vinet och stämningen hos den som dricker det, säger Leif GW Persson. Det är utav denna enkla anledning som jag har valt att döpa mitt senaste vin till GW:s Bubbel. Ett vin avsett för det festliga tillfället.

GW:s Bubbel har en doft av citrus med mogen citron och höstmogna äpplen samt en hint av smörstekt brioche från jästlagringen.

Vinet är perfekt att avnjuta som det är vid festliga tillfällen eller till nötig chark och salta ostar. Den friska syran gör också bubblet perfekt att kombinera till supén såsom ugnsgratinerade havskräftor, annan vit fisk med tillbehör såsom Beurre blanc och friterad hasselbackspotatis.

Servera vid 6-8 °C och gör som sommeliererna och häll upp i en lite större kupa för att öppna upp för den härliga aromen.
750 ml - 12% - Sockerhalt 0.7 g per 100 ml
109 kr


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa