HEM

Aktuellt

Röda viner till grillfesten för 129 kronor

Nu börjar dagarna blir varma, och inom kort kommer doften av grillat lägra sig runt våra hem. Till en grillad köttbit passar givetvis ett kraftigt, rött vin bäst. För att hjälpa dig hitta rätt har vi valt ut tre europeiska röda viner som alla kostar 129 kronor styck.

Luna di Mezzanotte Barbera d'Alba Superiore
2021
Luna di Mezzanotte Barbera d'Alba Superiore
Från den Italienska regionen Piemonte kommer detta vin gjort på “folkets druva” Barbera. Vid skörden har de bästa druvorna valts ut och vinet har därefter lagrats under 12 månader på ekfat. Vinet får därför benämningen “Superiore”.

Smaken är kryddig, med inslag av fat, körsbär, choklad, romrussin och kanel. Det passar utmärkt till grillat kött av nöt eller lamm.

750 ml - 14% - Sockerhalt 0.5 g per 100 ml
139 kr

Côtes-du-Rhône
2019
Côtes-du-Rhône
Från Franska Rhônedalen kommer detta vin som är ett klassiskt GSM-vin producerat på druvorna Grenache (40 procent), Syrah (50 procent) och Moruvèdre (10 procent). Vinet har lagrats i 18 månader på stora ekfat, vilket gett det en mognad och fyllighet som lämpar sig väl till kraftiga samt smakrika kötträtter.

Smaken är kryddig med inslag av fat, björnbär, lagerblad, vitpeppar, skogshallon, kakao och lakrits.

750 ml - 15% - Sockerhalt <0,3 g per 100 ml
139 kr

Maruxa Mencía
2021
Maruxa Mencía
Från Spanska Valdeorras, även kallat “Gulddalen”, kommer detta fruktiga och smakrika vin. Det är producerat enbart på druvan Mencía som i princip bara odlas i nordvästra Spanien. Efter att ha handplockats, kallmacereras vinet i två dygn innan jäsningen påbörjas, helt utan tillsatt jäst.

Resultatet är ett fruktigt vin med inslag av mörka körsbär, svartpeppar, skogshallon, viol, fikon och örter. Detta smakrika vin passar därför utmärkt till rätter av både fläsk, lamm och nöt.

750 ml - 12.5% -
149 kr


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

Fyndet: En äkta italienare i 1-litersflaska

Fyndet: En äkta italienare i 1-litersflaska

Den klassiska druvan Sangiovese har odlats i värmen på Italiens klack. Så visst kan man kalla det här vinet för en äkta italienare. Nu har Capitano Rosso kommit till Sverige för att charma oss sven..

Läs mer
Grillning som social positionering

Grillning som social positionering

Att grilla har blivit lite av en social positionering: dyraste grillen, bästa redskapen, finaste styckdetaljerna och de mest exklusiva tillbehören. För att nu inte tala om vinet som ska konsumeras t..

Läs mer
Vinerna som gör vårens första grillning till en höjd..

Vinerna som gör vårens första grillning till en höjd..

Äntligen sol och värme – nu börjar grillsäsongen på allvar i Sverige. Tillbehören betyder mycket när du grillar och ett bra vinval tar måltiden till oanade höjder. Vinguiden tipsar om fem exklusiva ..

Läs mer
Klassikern som vi druckit – i 61 år

Klassikern som vi druckit – i 61 år

Evig hyllnötare, gammal trotjänare och en av de största klassikerna. Kärt barn har många namn, brukar man säga. Beaujolais Royal lanserades redan 1959 och har hela tiden haft så god försäljning att ..

Läs mer
Fina vita viner till grillat

Fina vita viner till grillat

Att grilla fisk är nästan ännu lite roligare än att grilla kött. För snabbt ska det gå och nu kan man verkligen locka fram fantastiska karaktärer i både mat och dryck. Grejen är att jobba med bryggo..

Läs mer
Viner och höstgrill

Viner och höstgrill

Sommaren och semestern är över för de flesta av oss, och denna sommar kommer inte att gå till historien som något att minnas, i alla fall inte vädermässigt. Men nu är vi svenskar ett tålmodigt folk ..

Läs mer