HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

Sommarens grillfavoriter

Vin efter vin, grill efter grill. Men vi tröttnar aldrig, utan hittar nya kombinationer, nya goda viner och nya råvaror att slänga på grillen. Hela sommaren. Vi på Vinguiden vill ju inte vara sämre. Här delar vi med oss av ännu några bra viner som är fantastiska till rätt grillrätt.

Vi grillar, så är det. Och vi dricker vin till maten. Hela sommaren. Att vi inte tröttnar har ju att göra med att det är så gott, så gott. Men ibland fastnar vi i våra egna vanor, dricker samma vin igen, hamnar kanske i boxträsket och pratar prisvärdhet, förpackningsbekvämlighet och sophantering.

Vi på Vinguiden höjer nu ribban en smula och tittar på mer komplexa viner, sådana där viner som höjer måltiden, på riktigt. Dyrt behöver inte innebära bättre. Vi provar oss fram och rekommenderar bara det vi tycker är gott, riktigt gott. Det är viner som höjer det vi har på tallriken, oavsett pris.

Så nu är vi här igen, med massor av bra grillviner.

Jordgubbar, lakrits i doft, kvistig ton, gräsig, mogna röda bär. Frisk, inslag av röda bär i mer omogen stil, lite kvistig i smak, grönt bitter och med en solvarm, kryddig strävhet i avslut. Till själva grillandet.
750 ml - 13.5% -
39 kr
Rödfruktig, frisk med liten utvecklad ton, inslag av blåbär, fat, kryddig. Balanserad, liten mognadston, rödbärig i elegant stil, fin fruktsyrlig med liten mineralitet, mockaton och röd äppelfrukt i botten. Till den grillade flanksteken.
750 ml - 14% -
199 kr
Aromatiskt, svarta vinbär, frukt, mognadstoner, mogna skogsbär, liten kryddig ton med inslag av mogna jordgubbar. Frisk, smakintensiv med fin tanninstruktur, inslag av mynta, kryddor, kaffe, mörk choklad i väl sammansatt, komplex stil. Till den grillade oxfilén.
750 ml - 13.5% -
387 kr
Fruktsöt i doft, toner av vaniljsötma, mogna björnbär, kakao, kryddig stil med bra balans. I smak åter björnbär, vaniljsötma, mycket fruktig, kryddig med peppriga inslag, saltlakrits och en ton av unga rödbäriga toner. Till den grillade hamburgaren.
750 ml - 14.5% -
139 kr
Örtig, vaniljsötma, trä, fat, bäriga inslag, mynta, parfymerad ton, sötaktig med inslag av sötlakrits. Fruktsöt, inslag av björnbär, aningen syltig med liten bitter ton, vanilj, fat, kryddig ton med lätt bränd karaktär. Till de grillade racksen.
750 ml - 14.5% -
99 kr
Russin, honungssötma, torkade aprikoser, frukt, aromatisk ton, torkade bananer i komplex stil. Smakrik, tropiska frukter, honung, russin, eldig, söt, nöt, torkade aprikoser, lång eftersmak med inslag av vaniljsötma. Till grönmögelosten efter allt grillande.
375 ml - 16.00% -
289.00 kr


Johan Franco Cereceda

Du kanske även vill läsa dessa