HEM

Aktuellt

Sommarens grillfavoriter

Vin efter vin, grill efter grill. Men vi tröttnar aldrig, utan hittar nya kombinationer, nya goda viner och nya råvaror att slänga på grillen. Hela sommaren. Vi på Vinguiden vill ju inte vara sämre. Här delar vi med oss av ännu några bra viner som är fantastiska till rätt grillrätt.

Vi grillar, så är det. Och vi dricker vin till maten. Hela sommaren. Att vi inte tröttnar har ju att göra med att det är så gott, så gott. Men ibland fastnar vi i våra egna vanor, dricker samma vin igen, hamnar kanske i boxträsket och pratar prisvärdhet, förpackningsbekvämlighet och sophantering.

Vi på Vinguiden höjer nu ribban en smula och tittar på mer komplexa viner, sådana där viner som höjer måltiden, på riktigt. Dyrt behöver inte innebära bättre. Vi provar oss fram och rekommenderar bara det vi tycker är gott, riktigt gott. Det är viner som höjer det vi har på tallriken, oavsett pris.

Så nu är vi här igen, med massor av bra grillviner.

Ferrandière Pinot Noir
2016
Ferrandière Pinot Noir
Jordgubbar, lakrits i doft, kvistig ton, gräsig, mogna röda bär. Frisk, inslag av röda bär i mer omogen stil, lite kvistig i smak, grönt bitter och med en solvarm, kryddig strävhet i avslut. Till själva grillandet.
750 ml - 13.5% -
39 kr
Le Tense Sassella
2019
Le Tense Sassella
Rödfruktig, frisk med liten utvecklad ton, inslag av blåbär, fat, kryddig. Balanserad, liten mognadston, rödbärig i elegant stil, fin fruktsyrlig med liten mineralitet, mockaton och röd äppelfrukt i botten. Till den grillade flanksteken.
750 ml - 13.5% - Sockerhalt <0,3 g per 100 ml
199 kr
Saints Hills Dingac
2013
Saints Hills Dingac
Aromatiskt, svarta vinbär, frukt, mognadstoner, mogna skogsbär, liten kryddig ton med inslag av mogna jordgubbar. Frisk, smakintensiv med fin tanninstruktur, inslag av mynta, kryddor, kaffe, mörk choklad i väl sammansatt, komplex stil. Till den grillade oxfilén.
750 ml - 13.5% -
387 kr
Ravenswood Lodi Zinfandel
2020
Ravenswood Lodi Zinfandel
Fruktsöt i doft, toner av vaniljsötma, mogna björnbär, kakao, kryddig stil med bra balans. I smak åter björnbär, vaniljsötma, mycket fruktig, kryddig med peppriga inslag, saltlakrits och en ton av unga rödbäriga toner. Till den grillade hamburgaren.
750 ml - 15% - Sockerhalt <0,3 g per 100 ml
145 kr
Allesverloren Shiraz
2019
Allesverloren Shiraz
Örtig, vaniljsötma, trä, fat, bäriga inslag, mynta, parfymerad ton, sötaktig med inslag av sötlakrits. Fruktsöt, inslag av björnbär, aningen syltig med liten bitter ton, vanilj, fat, kryddig ton med lätt bränd karaktär. Till de grillade racksen.
750 ml - 14.5% - Sockerhalt <0,3 g per 100 ml
119 kr
Vin Santo Felsina Spa
2006
Vin Santo Felsina Spa
Russin, honungssötma, torkade aprikoser, frukt, aromatisk ton, torkade bananer i komplex stil. Smakrik, tropiska frukter, honung, russin, eldig, söt, nöt, torkade aprikoser, lång eftersmak med inslag av vaniljsötma. Till grönmögelosten efter allt grillande.
375 ml - 16.00% -
289.00 kr


Johan Franco Cereceda

Du kanske även vill läsa dessa

Vintips till sommarens fester

Vintips till sommarens fester

Mitt i högsommaren bestämmer du dig för att ha fest. Grillat, skaldjur eller buffé må vara detsamma. Men vilket vin är det då som gäller? Vinguiden vägleder, denna gång med hjälp av vår stjärnsommel..

Läs mer
Fina vita viner till grillat

Fina vita viner till grillat

Att grilla fisk är nästan ännu lite roligare än att grilla kött. För snabbt ska det gå och nu kan man verkligen locka fram fantastiska karaktärer i både mat och dryck. Grejen är att jobba med bryggo..

Läs mer
Röda viner till grillfesten för 129 kronor

Röda viner till grillfesten för 129 kronor

Nu börjar dagarna blir varma, och inom kort kommer doften av grillat lägra sig runt våra hem. Till en grillad köttbit passar givetvis ett kraftigt, rött vin bäst. För att hjälpa dig hitta rätt har v..

Läs mer
10 fantastiska viner till sommarens grillfester

10 fantastiska viner till sommarens grillfester

När solen strålar är det dags att ta fram grillen och bjuda på en härlig smakfest. För att matcha matens rökiga toner har vi tagit fram 10 perfekta “grillviner” som du bara måste testa. Vinerna funk..

Läs mer
Viner under 100 kr till grillkvällen

Viner under 100 kr till grillkvällen

Vad är en sommar utan doften av nygrillat och ett glas vin i handen? Nu har vi svenskar årets mest intensiva grillveckor framför oss och försöker njuta så mycket vi bara kan. Vinguiden hjälper dig a..

Läs mer
Bästa vinerna för grillfesten

Bästa vinerna för grillfesten

Grillsäsongen närmar sig med stormsteg, trots att vädret just nu är aningen trotsigt. Här listar vi några viner som garanterat kommer att sätta guldkant på sommarens grillfester! [product] 2400 |En..

Läs mer