HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Viner under 100 kr till grillkvällen

Vad är en sommar utan doften av nygrillat och ett glas vin i handen? Nu har vi svenskar årets mest intensiva grillveckor framför oss och försöker njuta så mycket vi bara kan. Vinguiden hjälper dig att hitta de bästa grill-vinerna under 100 kronor.

De flesta svenskar vill fortfarande ha smaken och doften av träkolsgrill. Att det går fortare att få fart på en gasolgrill är inget argument som biter på puritanerna, som menar att det minsann går fort att få fart på träkolsgrillen med en skorstenständare. När det gäller viner är däremot vi svenskar betydligt mer eniga: rött vin tar vi till det grillade köttet och vitt till fisken, om man nu vågar sig på att grilla havets läckerheter. Många drar sig för att grilla fisk för att man tror att den ska bli torr, fastna på gallret, ramla i bitar och förstöra festen. Men med ett hett, rent och inoljat galler är du på god väg mot sommarens kanske smarrigaste grillmiddag. Ännu lättare blir det om du satsar på fiskfiléer med skinn.

Vågar du testa nya viner till grillkvällarna? Låt oss bidra med lite inspiration och tips på några riktigt bra flaskor som kostar mindre än 100 kronor.

Fisk:

Saint Clair Vicar's Choice Sauvignon Blanc

Saint Clair Vicar's Choice Sauvignon Blanc 2020

Ett välsmakande vin från Nya Zeeland som får högsta betyg i Vinguiden med motiveringen ”friskt, fruktigt och inslag av honugsmelon, krusbär, rabarber, citrus, gräs, gröna toner med markerad druvtypiskhet.”
Art.nr: 12000 - Pris: 99 kr

Ljusare kött, och grönsaksrätter:

Beaujolais Royal

Beaujolais Royal

Trotjänare och tidigare hovleverantör för endast 89 kr – ett bärigt vin med fin friska och blommig doft. Det är gjort på druvan Gamay, vilken efter skörd genomgått en maceracion semícarbonique (kolsyrejäsning).
Art.nr: 5408 - Pris: 89 kr

Rött kött:

Casteloro Vino Rosso

Casteloro Vino Rosso

En italienare för 59 kr. ”Lätt smak, men ändå ett bedårande vin. Gott både till mat och som sällskapsvin. Värt priset till 100 procent” är ett av omdömena på Vinguiden.
Art.nr: 79137 - Pris: 59 kr

Casalforte Corvina Veronese

Casalforte Corvina Veronese 2018

Ett grillvin som passar bra till såväl nöt, fläsk och kyckling. Ett fylligt djuprött vin med doft av svarta vinbär, viol och lite dovare aromer som mörk choklad, ekfat och söta kryddor.
Art.nr: 23072 - Pris: 79 kr

Dessert:

Nivole

Nivole 2020

En fruktig italienare för 85 kr med tydligt spritsig karaktär, liten blommig ton med inslag av tropiska frukter, persika, aprikos, ananas. Nästan som en egen efterrätt.
Art.nr: 7787 - Pris: 85 kr

FAKTA

Tänk på innan du börjar grilla:


• Grillen ska stå på ett plant och helst obrännbart underlag minst en meter från brännbar vägg, husvagn eller tält. Ett tält övertänds snabbt om det börjar brinna.

• Lämna aldrig grillen utan tillsyn.

• Ha alltid vatten eller en brandsläckare till hands för att kunna släcka en eventuell brand.
Läs mer

Du kanske även vill läsa dessa