HEM

Aktuellt

Carl Jan: Rött vin kan hjälpa dig att gå ner

Ett glas rött vin på kvällen kan hjälpa dig att gå ner i vikt, visar ny forskning. Vinoraklet Carl Jan Granqvist bekräftar att forskningen stämmer.
– Det stämmer på mitt leverne, dessutom sover jag bra på ett glas rött, säger Carl Jan Granqvist.

Ny forskning från Washington State University och Harvard visar att du kan gå ner i vikt genom att dricka ett glas vin på kvällen. När det gäller alkohol så är vin ett av de mer kalorisnåla alternativen. Och nu kommer ny forskning som pekar mot att revastrol som finns i vinet kan hjälpa dig att minska din vikt.

Harvard Medical University följde 20.000 kvinnor under 13 år och de som drack ett glas vin på kvällen hade 70 procent lägre sannolikhet att vara överviktiga.

Vinoraklet Carl Jan Granqvist som deltog i ”Biggest Looser V.I.P.” har både gått ner i vikt och fortsatt dricka ett gott glas vin på kvällstid. Han ser ingen motsättning mellan att dricka lite vin och gå ner i vikt.

– Jag är ingen forskare, men det stämmer på mitt leverne. Dessutom sover jag bra på ett glas gott rött vin. Jag slipper också kemikalier från sömntabletter. Det får gärna vara ett fint vin, för ju dyrare vin, desto mindre kemikalier, säger Carl Jan.

Enligt Carl Jan finns det inga vetenskapliga bevis för att vin i sig självt skulle leda till någon viktuppgång.

– Det går också bra att avsluta kvällen med två glas champagne.


Magnus Bergqvist

Du kanske även vill läsa dessa

Bästa av två världar: Vin och choklad

Bästa av två världar: Vin och choklad

Varför nöja sig med bara vin när man dränka flaskorna i choklad? Nu har den lilla amerikanska butiken gjort succé i USA och öppnat nätbutik för att klara efterfrågan. Kunderna vill uppleva det bästa..

Läs mer
Framgångssagan Priorat

Framgångssagan Priorat

Överskattat eller ett av världens bästa vindistrikt? Meningarna går isär om Priorat, men otvivelaktigt är att när det dök upp för något tiotal år sedan, föll vi till föga. Hur är det idag? Står det ..

Läs mer
MYTH Red Blend – gripande god röd italienare

MYTH Red Blend – gripande god röd italienare

Nu lanseras MYTH Red Blend i Systembolagets beställningssortiment. Förpackad i en flaska helt unik i sitt slag kommer detta vin att bli höstens stora samtalsämne. The wine. The myth. The legend! Gr..

Läs mer
3 vintips till vårens grill

3 vintips till vårens grill

På våren ställer vi fram klockan en timme, och vi ställer fram grillen – den här sommaren som alla andra. Pandemi eller inte. Att grilla på sommaren är en svensk folksport. Jag vågar påstå at..

Läs mer
5 dryckestips för att fira Spaniens nationaldag

5 dryckestips för att fira Spaniens nationaldag

Var med och fira Spaniens nationaldag den 12 oktober med våra spännande dryckestips. Fem goda tips som alla klär i rött. Fiesta Nacional de España! I Madrid överfylls gatorna snart av förväntansfull..

Läs mer
Kyparens misstag kostade 52.000 kr

Kyparens misstag kostade 52.000 kr

Ibland kan det vara svårt att skilja på vinflaskor. Det fick en stackars kypare på den brittiska restaurangen Hawksmoor bittert erfara häromkvällen. Under den stressiga kvällen bad en middagsgäst om..

Läs mer