HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

Carl Jan: Rött vin kan hjälpa dig att gå ner

Ett glas rött vin på kvällen kan hjälpa dig att gå ner i vikt, visar ny forskning. Vinoraklet Carl Jan Granqvist bekräftar att forskningen stämmer.
– Det stämmer på mitt leverne, dessutom sover jag bra på ett glas rött, säger Carl Jan Granqvist.

Ny forskning från Washington State University och Harvard visar att du kan gå ner i vikt genom att dricka ett glas vin på kvällen. När det gäller alkohol så är vin ett av de mer kalorisnåla alternativen. Och nu kommer ny forskning som pekar mot att revastrol som finns i vinet kan hjälpa dig att minska din vikt.

Harvard Medical University följde 20.000 kvinnor under 13 år och de som drack ett glas vin på kvällen hade 70 procent lägre sannolikhet att vara överviktiga.

Vinoraklet Carl Jan Granqvist som deltog i ”Biggest Looser V.I.P.” har både gått ner i vikt och fortsatt dricka ett gott glas vin på kvällstid. Han ser ingen motsättning mellan att dricka lite vin och gå ner i vikt.

– Jag är ingen forskare, men det stämmer på mitt leverne. Dessutom sover jag bra på ett glas gott rött vin. Jag slipper också kemikalier från sömntabletter. Det får gärna vara ett fint vin, för ju dyrare vin, desto mindre kemikalier, säger Carl Jan.

Enligt Carl Jan finns det inga vetenskapliga bevis för att vin i sig självt skulle leda till någon viktuppgång.

– Det går också bra att avsluta kvällen med två glas champagne.


Magnus Bergqvist

Du kanske även vill läsa dessa

Bästa vinerna till höstens matlagning

Bästa vinerna till höstens matlagning

Snart är det höstdagjämning och det börjar bli dags att bjuda vänner och familj på härliga höstgrytor fyllda med mustiga smaker. Givetvis måste höstens mat matchas med bra viner och vi har därför va..

Läs mer
Annorlunda bubblet som var Pavarottis favorit

Annorlunda bubblet som var Pavarottis favorit

Det var operasångaren Luciano Pavarottis favoritvin och har anor som går till romartiden. Nu har vi svenskar börjat uppskatta det röda bubblande vinet Lambrusco. Dags att prova en flaska på nyår, ka..

Läs mer
5 dryckestips för att fira Spaniens nationaldag

5 dryckestips för att fira Spaniens nationaldag

Var med och fira Spaniens nationaldag den 12 oktober med våra spännande dryckestips. Fem goda tips som alla klär i rött. Fiesta Nacional de España! I Madrid överfylls gatorna snart av förväntansfull..

Läs mer
Här är årtiondets bästa vin

Här är årtiondets bästa vin

En rubinröd chilenare med lång eftersmak – där har du det senaste decenniets bästa vin. Åtminstone enligt den kände vinkritikern James Suckling och hans kolleger som smakat sig igenom 100 000 ..

Läs mer
3 vintips till vårens grill

3 vintips till vårens grill

På våren ställer vi fram klockan en timme, och vi ställer fram grillen – den här sommaren som alla andra. Pandemi eller inte. Att grilla på sommaren är en svensk folksport. Jag vågar påstå at..

Läs mer
Jill Johnson: Valde ut  mitt vin tre gånger om

Jill Johnson: Valde ut mitt vin tre gånger om

Sångerskan och programledaren Jill Johnsons vinintresse och engagemang är på blodigt allvar. Hon provsmakade över 60 viner innan hon valde ut sitt röda vin ”Nashville Stories”. Tre gånger om gjorde ..

Läs mer