HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

Carl Jan: Rött vin kan hjälpa dig att gå ner

Ett glas rött vin på kvällen kan hjälpa dig att gå ner i vikt, visar ny forskning. Vinoraklet Carl Jan Granqvist bekräftar att forskningen stämmer.
– Det stämmer på mitt leverne, dessutom sover jag bra på ett glas rött, säger Carl Jan Granqvist.

Ny forskning från Washington State University och Harvard visar att du kan gå ner i vikt genom att dricka ett glas vin på kvällen. När det gäller alkohol så är vin ett av de mer kalorisnåla alternativen. Och nu kommer ny forskning som pekar mot att revastrol som finns i vinet kan hjälpa dig att minska din vikt.

Harvard Medical University följde 20.000 kvinnor under 13 år och de som drack ett glas vin på kvällen hade 70 procent lägre sannolikhet att vara överviktiga.

Vinoraklet Carl Jan Granqvist som deltog i ”Biggest Looser V.I.P.” har både gått ner i vikt och fortsatt dricka ett gott glas vin på kvällstid. Han ser ingen motsättning mellan att dricka lite vin och gå ner i vikt.

– Jag är ingen forskare, men det stämmer på mitt leverne. Dessutom sover jag bra på ett glas gott rött vin. Jag slipper också kemikalier från sömntabletter. Det får gärna vara ett fint vin, för ju dyrare vin, desto mindre kemikalier, säger Carl Jan.

Enligt Carl Jan finns det inga vetenskapliga bevis för att vin i sig självt skulle leda till någon viktuppgång.

– Det går också bra att avsluta kvällen med två glas champagne.


Magnus Bergqvist

Du kanske även vill läsa dessa

3 vintips till vårens grill

3 vintips till vårens grill

På våren ställer vi fram klockan en timme, och vi ställer fram grillen – den här sommaren som alla andra. Pandemi eller inte. Att grilla på sommaren är en svensk folksport. Jag vågar påstå at..

Läs mer
10 röda toppviner från Italien

10 röda toppviner från Italien

Italien är mer än amarone och prosecco. När det kommer till röda viner, är det inte ett dugg förvånande att landet intar tätpositionen på svenska marknaden. Det finns en enorm mångfald. Vinguiden ha..

Läs mer
Höstens höjdare: gryta med mustigt vin

Höstens höjdare: gryta med mustigt vin

Temperaturen börjar falla och kvällarna blir mörkare. Det är dags att trösta oss med en härlig gryta och ett glas rött vin. Men tänk på att matcha vinet med grytans smaker. Här är några snabba och e..

Läs mer
Bästa vinerna till höstens svamprätter

Bästa vinerna till höstens svamprätter

En kall och mörk höst behöver vi tröst för gommen. Så gå ut och plocka skogens lyxvara – svamp – och unna dig ett glas vin framför brasan. Här får du några tips på viner som gifter sig e..

Läs mer
Jill Johnson: Valde ut  mitt vin tre gånger om

Jill Johnson: Valde ut mitt vin tre gånger om

Sångerskan och programledaren Jill Johnsons vinintresse och engagemang är på blodigt allvar. Hon provsmakade över 60 viner innan hon valde ut sitt röda vin ”Nashville Stories”. Tre gånger om gjorde ..

Läs mer
Här är Systembolagets största flaska

Här är Systembolagets största flaska

Det här är vinflaskan som tar rejäl plats i Systembolagets hyllor. Eller vad sägs om The Butcher Pinot Noir på 18 liter? – Många har tidigare frågat varför The Butcher inte finns på större flaskor. ..

Läs mer