HEM

Carl Jan: Rött vin kan hjälpa dig att gå ner

Ett glas rött vin på kvällen kan hjälpa dig att gå ner i vikt, visar ny forskning. Vinoraklet Carl Jan Granqvist bekräftar att forskningen stämmer.
– Det stämmer på mitt leverne, dessutom sover jag bra på ett glas rött, säger Carl Jan Granqvist.

Ny forskning från Washington State University och Harvard visar att du kan gå ner i vikt genom att dricka ett glas vin på kvällen. När det gäller alkohol så är vin ett av de mer kalorisnåla alternativen. Och nu kommer ny forskning som pekar mot att revastrol som finns i vinet kan hjälpa dig att minska din vikt.

Harvard Medical University följde 20.000 kvinnor under 13 år och de som drack ett glas vin på kvällen hade 70 procent lägre sannolikhet att vara överviktiga.

Vinoraklet Carl Jan Granqvist som deltog i ”Biggest Looser V.I.P.” har både gått ner i vikt och fortsatt dricka ett gott glas vin på kvällstid. Han ser ingen motsättning mellan att dricka lite vin och gå ner i vikt.

– Jag är ingen forskare, men det stämmer på mitt leverne. Dessutom sover jag bra på ett glas gott rött vin. Jag slipper också kemikalier från sömntabletter. Det får gärna vara ett fint vin, för ju dyrare vin, desto mindre kemikalier, säger Carl Jan.

Enligt Carl Jan finns det inga vetenskapliga bevis för att vin i sig självt skulle leda till någon viktuppgång.

– Det går också bra att avsluta kvällen med två glas champagne.


Du kanske även vill läsa dessa