HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

Pitt och Jolie slåss om vingården Miraval

Deras Miraval-viner hyllas och får höga betyg i hela världen. Och de har kunnat enas om delad vårdnad för barnen efter skilsmässan. Men vingården Chäteau Miraval, värd över en miljard miljoner, bråkar Angelina Jolie och Brad Pitt om in i det sista.

För fem år sedan gifte sig Brad Pitt och Angelina Jolie på vingården Château Miraval i Frankrike. Äktenskapet höll dock bara i två år. Pitt och Jolie har efter uppbrottet lyckas enas om det mesta, bland annat delad vårdnad om de sex barnen.

Men vingården ligger båda så varmt om hjärtat att den orsakat en uppslitande tvist som advokater nu försöker lösa, uppger brittiska tidningar.

– Det har blivit ett finansiellt minfält för advokater och ekonomer på båda sidor som kommer ta åratal att reda ut.

Paret köpte vingården för cirka 500 miljoner kronor. Den uppges nu vara värd det dubbla, en miljard kronor.

Rosévinet Miraval har fått höga betyg i tester och sannolikt kommer det att fortsätta säljas oavsett vem av parterna som får rätten till vingården.

Studio by Miraval Rosé
2018
Studio by Miraval Rosé
Bärig, ungdomlig, mycket frisk smak med inslag av smultron, hallon, röda vinbär, färska örter, hibiskusblommor och blodgrapefrukt. Serveras vid 8-10°C som sällskapsdryck eller till rätter av fisk eller ljust kött eller till sallader.
750 ml - 13.00% -
145.00 kr


Magnus Bergqvist

Du kanske även vill läsa dessa

Kända poddsystrarna lanserar eget rosévin

Kända poddsystrarna lanserar eget rosévin

Rosévin blir allt populärare och många förknippar det med vår och sommar. Nu kommer ett nytillskottet Golden Year Rosé från kända poddsystrarna Hannah Widell och Amanda Schulman. – Vi har prov..

Läs mer
Härliga nyheten: Då kan vi börja dricka rosé-prosecc..

Härliga nyheten: Då kan vi börja dricka rosé-prosecc..

De italienska myndigheterna har till slut gett sitt godkännande. Rosé-prosecco får produceras. Det betyder att vi kan njuta av det nya bubblet i början av nästa år. – Vi är tacksamma över att äntlig..

Läs mer
Spännande rosé-nyheterna – från tre världsdela..

Spännande rosé-nyheterna – från tre världsdela..

Allt mer älskat, allt fler att välja på. Nya roséviner kommer i en strid ström till Systembolaget inför sommaren. Vinguiden tipsar om fyra spännande nyheter, från tre olika världsdelar. Picknickkorg..

Läs mer
En roséupplevelse – av svenska lingonvinet

En roséupplevelse – av svenska lingonvinet

Så här är du inte van att se lingon: i en vinflaska. Sveriges nordligaste vineri har skapat en spännande sommardryck. – Bergskär Torrt vin av lingon har en själ och karaktär som är något utöver det ..

Läs mer
Musikinspirerat rosévin med stjärnglans

Musikinspirerat rosévin med stjärnglans

Filmstjärnan Brad Pitts nya vin “Studio” hyllar vinhuset Miravals legendariska musikstudio, där flera världsstjärnor spelat in låtar. Under åren har Brad och den välkända vinfamiljen Perrin produce..

Läs mer
Sommarens nya rosé – på burk

Sommarens nya rosé – på burk

Vad sägs om att dricka rosé ur aluminuimburk i sommar? Vinproducenten Dark Horse ligger bakom det annorlunda tillskottet till svenskarnas roséutbud. – Den friska aromen gör att vinet passar fint att..

Läs mer