HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

Vårnyheten: ”En fulländad roséchampagne”

Alldeles lagom till att vårkänslorna börjar sätta in kommer en rosa bubblande nyhet. Utmärkelserna haglar över Beaumont des Crayéres Grand Rosé trots det sansade priset.
– Beaumont des Crayéres Grand Rosé är enligt mig en fulländad roséchampagne, säger Petra Ekholm, produktchef, Hermansson & Co.

Sedan länge har Beaumont des Crayéres Grand Reserve varit en av de mest populära champagnerna hos svenskarna. Nu kommer en rosa uppföljare som har alla möjligheter att bli en ny succé. Beaumont des Crayéres Grand Rosé är en frisk, elegant roséchampagne som redan har fått en mängd internationella utmärkelser.

Den har en frisk och elegant doft med inslag av röda bär som hallon och smultron. Även tydliga toner av grapefrukt och rostat bröd gör sig påminda i näsan. Smaken är intensiv och fruktig med inslag av hallon, smultron, grapefrukt, röda vinbär och röda körsbär. Avslutningen frisk och elegant med bra längd. Färgen är laxrosa med fina livliga bubblor.

– Beaumont des Crayéres Grand Rosé är enligt mig en fulländad roséchampagne. Dessutom till ett mycket bra pris. Den är elegant, flerfaldigt prisad och helt ljuvlig att dricka som den är eller till rätter av fisk och skaldjur, snittar och salta tilltugg, säger Petra Ekholm, produktchef, Hermansson & Co.

Klar laxrosa färg med fina livliga bubblor. Frisk och elegant doft med inslag av röda bär såsom hallon och skogssmultron. Även toner av grapefrukt och rostat bröd. Intensiv, fruktig smak med inslag av hallon, skogssmultron, grapefrukt, röda vinbär och röda körsbär. Friskt och elegant avslut med bra längd.

– Beaumont des Crayéres har redan sedan tidigare vunnit svenskarnas hjärtan med sin Champagne Grande Réserve Brut, som säljer nästan mest i sitt slag på Systembolaget. Därför tror jag absolut på att även Beaumont des Crayéres Grand Rosé kommer att bli en stor succé! säger Petra Ekholm.

Beaumont des Crayéres Grand Rosé finns nu tillgänglig i Systembolagets beställningssortiment. Den flerfaldigt prisade roséchampagnen kommer från ett kooperativ med över 250 vinodlare.

1955 beslutade en grupp vinodlare från Mardeuil nära Epernay att gemensamt arbeta för att skapa ett nytt champagnehus. ”Beaumont” syftar på en av de vackraste vingårdarna och ”Crayères” beskriver karaktären på jordmånen – sandig jord och kalksten. En framgångsfaktor är kooperativets stora druvtillgång, vilket tillåter Beaumont des Crayères att vara ytterst selektiva i sina val av druvor. De odlar champagnedruvorna; chardonnay, pinot noir och pinot meunier.

Beaumont är särskilt kända för sin höga kvalitet på just pinot meunier, som i Beaumont des Crayéres Grand Rosé utgör en majoritet med sina 40 procent. Även pinot noir ingår med 35 procent och chardonnay med 25 procent och samtliga druvor skördas för hand.

Beaumont des Crayéres lagrar alla sina champagner mer än vad vinlagen kräver och Grand Rosé är inget undantag. Varje flaska har en etikett med sitt unika degorgeringsdatum. Deras varumärke är internationellt prisat och mer än åttio procent av deras champagner exporteras till alla världens kontinenter. De är ISO 22.000 certifierade sedan 2014 och arbetar helt utan animaliska tillsatser.

Beaumont des Crayères Grand Rosé

Beaumont des Crayères Grand Rosé

Klar laxrosa färg med fina livliga bubblor. Frisk och elegant doft med inslag av röda bär såsom hallon och skogssmultron. Även toner av grapefrukt och rostat bröd. Intensiv, fruktig smak med inslag av hallon, skogssmultron, grapefrukt, röda vinbär och röda körsbär. Friskt och elegant avslut med bra längd.
Art.nr: 50957 - Pris: 239 kr

FAKTA

Internationella utmärkelser:

Gold Medal Concours Gilbert & Gaillard 2020
Bronze Medal, Decanter WWA 2020
Bronze Medal, Japan Wine challenge 2020
Bronze Medal, International Wine Challenge 2018
91 points, Wine Spectator 2017
Silver Medal, Mondial du Rosé 201
Läs mer

Du kanske även vill läsa dessa