HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

Pernilla Wahlgrens bubbel: ”Inspirerat av mitt rosa hus”

Hon älskar bubbel – och sitt rosa hus i Spanien. Så vad är mer passande för folkkära artisten Pernilla Wahlgren än en rosa cava?
– I mitt hus i Spanien är ett glas cava en klassiker. Det är faktiskt därför flaskan har rosa detaljer, efter mitt hus, Casa Rosa, säger hon.

Lagom till vårens behagliga temperaturer släpper Pernilla Wahlgren ett nytt bubbel. Och att det är en spansk, rosa cava är egentligen ganska logiskt. Pazzione Cava by Pernilla Wahlgren är en torr, frisk och fruktig ekologisk cava från Pernillas älskade Spanien och är inspirerat av sitt hus Casa Rosa, där hon spenderar så mycket tid hon kan.

Cava är Spaniens premiumbubbel och som tillverkas på samma traditionella vis som champagnen görs i Frankrike, alltså att andra jäsningen sker i flaskan. Pazzione Cava är gjort på handplockade druvor som odlats i det soliga Katalonien i jämna temperaturer. Den lagras därefter i nio månader, enligt traditionell metod. Som den lokala traditionen säger är metallen runt korken alltid snurrad sex varv.

– Jag är så glad att få berätta att jag äntligen har fått hem mitt favoritbubbel till Sverige! I mitt hus i Spanien är ett glas cava en klassiker. Det är faktiskt därför flaskan har rosa detaljer, efter mitt hus – Casa Rosa. Jag brukar dricka bubblet som fördrink eller till tapas, gärna med fisk och skaldjur, säger Pernilla Wahlgren.

Pazzione Cava är ett torrt mousserande vin med friska och fräscha smaker av äpple, päron och toner av Pernillas favoritfrukt ananas. Det går bra att dricka till skaldjur, fisk och kyckling, men man även göra som Pernilla: dricka cavan som en klassisk fördrink. För medelhavsälskaren rekommenderar Pernilla ett glas tillsammans med de traditionella spanska rätterna såsom paella, calamares (bläckfisk), tortilla och tapas.


Monica Åhlund

Vinguiden
tipsar

Du kanske även vill läsa dessa

Här gör Leif GW första reklamfilmen – för sitt..

Här gör Leif GW första reklamfilmen – för sitt..

Kan man göra ett kriminaldrama av ett rödvin? Ja, det tyckte regissören Felix Herngren och lät Leif GW Persson vara sig själv i filmen. – Jag har aldrig filmat med en professor i huvudrollen förut, ..

Läs mer
Godis-bubblet som gjort succé i Sverige

Godis-bubblet som gjort succé i Sverige

Ice Pear Skumpa och Crushed Pineapple Skumpa gjorde succé förra sommaren. Nu är ”godis-bubblet” tillbaka i Systembolagets fasta sortiment. – Mousserande viner med smak är något som växer..

Läs mer
Succén: Biljetterna snart slut till bubbel-mässan

Succén: Biljetterna snart slut till bubbel-mässan

Ett bubblande event med enbart mousserande vin. Den 7 mars är det premiär för Sparkling Stockholm på Stockholm Waterfront. Men om du vill gå på eventet bör du boka biljett snarast. – Den enda tid so..

Läs mer
Mousserande gott – i fyra olika stilar

Mousserande gott – i fyra olika stilar

Låt sommaren bubbla lite extra – och låt oss hjälpa dig hitta annat än champagne som omväxling. Här är snabbguiden till några mousserande viner i olika stilar, prisklasser och från olika urspr..

Läs mer
Därför får du mer baksmälla av prosecco

Därför får du mer baksmälla av prosecco

Tänker du dricka champagne eller prosecco på nyårsafton? Då kan du räkna med huvudvärk dagen efter. En professor menar nämligen att bubblorna ger oss en kraftigare baksmälla. Att sippa eller kanske ..

Läs mer
Bubblande intresse för mousserande vin

Bubblande intresse för mousserande vin

Intresset för mousserande vin är rekordstort i Sverige. Bubbelmässan i Göteborg sålde slut redan i förväg – och alla fick inte plats. Nu byggs mässan ut till två dagar. I helgen var det äntlig..

Läs mer