HEM

Aktuellt

Pernilla Wahlgrens bubbel: ”Inspirerat av mitt rosa hus”

Hon älskar bubbel – och sitt rosa hus i Spanien. Så vad är mer passande för folkkära artisten Pernilla Wahlgren än en rosa cava?
– I mitt hus i Spanien är ett glas cava en klassiker. Det är faktiskt därför flaskan har rosa detaljer, efter mitt hus, Casa Rosa, säger hon.

Lagom till vårens behagliga temperaturer släpper Pernilla Wahlgren ett nytt bubbel. Och att det är en spansk, rosa cava är egentligen ganska logiskt. Pazzione Cava by Pernilla Wahlgren är en torr, frisk och fruktig ekologisk cava från Pernillas älskade Spanien och är inspirerat av sitt hus Casa Rosa, där hon spenderar så mycket tid hon kan.

Cava är Spaniens premiumbubbel och som tillverkas på samma traditionella vis som champagnen görs i Frankrike, alltså att andra jäsningen sker i flaskan. Pazzione Cava är gjort på handplockade druvor som odlats i det soliga Katalonien i jämna temperaturer. Den lagras därefter i nio månader, enligt traditionell metod. Som den lokala traditionen säger är metallen runt korken alltid snurrad sex varv.

– Jag är så glad att få berätta att jag äntligen har fått hem mitt favoritbubbel till Sverige! I mitt hus i Spanien är ett glas cava en klassiker. Det är faktiskt därför flaskan har rosa detaljer, efter mitt hus – Casa Rosa. Jag brukar dricka bubblet som fördrink eller till tapas, gärna med fisk och skaldjur, säger Pernilla Wahlgren.

Pazzione Cava är ett torrt mousserande vin med friska och fräscha smaker av äpple, päron och toner av Pernillas favoritfrukt ananas. Det går bra att dricka till skaldjur, fisk och kyckling, men man även göra som Pernilla: dricka cavan som en klassisk fördrink. För medelhavsälskaren rekommenderar Pernilla ett glas tillsammans med de traditionella spanska rätterna såsom paella, calamares (bläckfisk), tortilla och tapas.


Monica Åhlund

Vinguiden
tipsar

Du kanske även vill läsa dessa

3 presentviner till Mors dag

3 presentviner till Mors dag

Klart att mamma ska ha vin i present på sin egen dag. I år infaller Mors Dag den 31 maj. Vinguidens Magnus Bergqvist tipsar om de perfekta presentvinerna som kommer att göra mamma bubblande glad. ..

Läs mer
Varför är champagne godare än annat bubbel?

Varför är champagne godare än annat bubbel?

Många anser att champagne är lite godare än annat bubbel, men vad är egentligen skillnaden? Vinvärlden jobbar ofta utifrån tre olika komponenter – druvval, tillverkningsmetod och den geografis..

Läs mer
Plockmat och bubbel till sommarens fester

Plockmat och bubbel till sommarens fester

Ska du bjuda på lite småplock och bubbel, men har tröttnat på att ställa fram en skål chips? Frukta inte, för här har vi parat tre härliga bubbel med plockmat som både är festlig och enkel att göra...

Läs mer
Jill Johnsons vin blev snabbt populärt

Jill Johnsons vin blev snabbt populärt

Svenska folket gillar Jill Johnsons musik – och nu också även hennes vin. I fjol lanserade hon sitt röda vin ”Nashville Stories” och på bara några månader sålde det 29.000 liter på..

Läs mer
Efter succén – Måns Zelmerlöw lanserar Magnum

Efter succén – Måns Zelmerlöw lanserar Magnum

Efter succén med Hola MZ lanseras nu Måns Zelmerlöw cava i en ståtlig Magnumflaska. Perfekt till vinterns festligheter!  Måns Zelmerlöw är inte bara artist, programledare och vinnare av Eurovision S..

Läs mer
Prosecco-dagen – fira med lite bubbel

Prosecco-dagen – fira med lite bubbel

Snart är det Prosecco-dagen. Imorgon den 13 augusti firas världens populäraste bubbel lite extra. Men visste du det här om Prosecco? Prosecco har de senaste åren blivit världens populäraste moussera..

Läs mer