HEM

Aktuellt

Pernilla Wahlgrens bubbel: ”Inspirerat av mitt rosa hus”

Hon älskar bubbel – och sitt rosa hus i Spanien. Så vad är mer passande för folkkära artisten Pernilla Wahlgren än en rosa cava?
– I mitt hus i Spanien är ett glas cava en klassiker. Det är faktiskt därför flaskan har rosa detaljer, efter mitt hus, Casa Rosa, säger hon.

Lagom till vårens behagliga temperaturer släpper Pernilla Wahlgren ett nytt bubbel. Och att det är en spansk, rosa cava är egentligen ganska logiskt. Pazzione Cava by Pernilla Wahlgren är en torr, frisk och fruktig ekologisk cava från Pernillas älskade Spanien och är inspirerat av sitt hus Casa Rosa, där hon spenderar så mycket tid hon kan.

Cava är Spaniens premiumbubbel och som tillverkas på samma traditionella vis som champagnen görs i Frankrike, alltså att andra jäsningen sker i flaskan. Pazzione Cava är gjort på handplockade druvor som odlats i det soliga Katalonien i jämna temperaturer. Den lagras därefter i nio månader, enligt traditionell metod. Som den lokala traditionen säger är metallen runt korken alltid snurrad sex varv.

– Jag är så glad att få berätta att jag äntligen har fått hem mitt favoritbubbel till Sverige! I mitt hus i Spanien är ett glas cava en klassiker. Det är faktiskt därför flaskan har rosa detaljer, efter mitt hus – Casa Rosa. Jag brukar dricka bubblet som fördrink eller till tapas, gärna med fisk och skaldjur, säger Pernilla Wahlgren.

Pazzione Cava är ett torrt mousserande vin med friska och fräscha smaker av äpple, päron och toner av Pernillas favoritfrukt ananas. Det går bra att dricka till skaldjur, fisk och kyckling, men man även göra som Pernilla: dricka cavan som en klassisk fördrink. För medelhavsälskaren rekommenderar Pernilla ett glas tillsammans med de traditionella spanska rätterna såsom paella, calamares (bläckfisk), tortilla och tapas.


Monica Åhlund

Vinguiden
tipsar

Du kanske även vill läsa dessa

Vi tipsar om Champagne – prisvärda & lyxiga alt..

Vi tipsar om Champagne – prisvärda & lyxiga alt..

Vi kan inte ge några nyårslöften. Men det vi kan göra är att hjälpa dig hitta en riktigt god Champagne att fylla glaset med, till en prislapp som passar dig! Riktig Champagne – vad är det? Till att ..

Läs mer
Artisten Snoop Dogg släpper eget vin

Artisten Snoop Dogg släpper eget vin

Ett coolt vin från Australien och en av världens mest kända artister. Det är samarbetet som nu ska få fler att vilja dricka rödvin. – Jag är ett stort fan av 19 Crimes och väldigt exalterad över att..

Läs mer
Champagne retar mer än aptiten

Champagne retar mer än aptiten

Bubbelvinet från norra Frankrike tycks alltid vara i fokus. Av en eller annan anledning. Men så kanske det måste vara som ikoniskt vin på en marknad som söker nyheter, retar sig på egendomligheter o..

Läs mer
Tävla med Sparkling Stockholm – vinn biljetter

Tävla med Sparkling Stockholm – vinn biljetter

Den 11-12 mars är det dags för eventet Sparkling Stockholm som i år äger rum på Waterfront Stockholm. Här samlas de allra kunnigaste inom champagne, cava, crémant och andra mousserande viner under t..

Läs mer
Lys upp hösten med Disco Bubbles

Lys upp hösten med Disco Bubbles

Vår räddning i höstmörkret är här.  Äntligen har vi nöjet att presentera Disco Bubbles Brut – ett prisvärt, franskt, torrt bubbel med en självlysande disco-etikett! Torrt bubbel med självlysande eti..

Läs mer
Arvingarna släpper både öl och sommarlåt

Arvingarna släpper både öl och sommarlåt

Arvingarna är rejält i hetluften i sommar. Bara dagarna innan inspelningen av ”Så mycket bättre” drar i gång släpper gruppen sin egen öl. – Vi har länge velat ha en egen öl så det känns riktigt bra...

Läs mer