HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

Pernilla Wahlgrens bubbel: ”Inspirerat av mitt rosa hus”

Hon älskar bubbel – och sitt rosa hus i Spanien. Så vad är mer passande för folkkära artisten Pernilla Wahlgren än en rosa cava?
– I mitt hus i Spanien är ett glas cava en klassiker. Det är faktiskt därför flaskan har rosa detaljer, efter mitt hus, Casa Rosa, säger hon.

Lagom till vårens behagliga temperaturer släpper Pernilla Wahlgren ett nytt bubbel. Och att det är en spansk, rosa cava är egentligen ganska logiskt. Pazzione Cava by Pernilla Wahlgren är en torr, frisk och fruktig ekologisk cava från Pernillas älskade Spanien och är inspirerat av sitt hus Casa Rosa, där hon spenderar så mycket tid hon kan.

Cava är Spaniens premiumbubbel och som tillverkas på samma traditionella vis som champagnen görs i Frankrike, alltså att andra jäsningen sker i flaskan. Pazzione Cava är gjort på handplockade druvor som odlats i det soliga Katalonien i jämna temperaturer. Den lagras därefter i nio månader, enligt traditionell metod. Som den lokala traditionen säger är metallen runt korken alltid snurrad sex varv.

– Jag är så glad att få berätta att jag äntligen har fått hem mitt favoritbubbel till Sverige! I mitt hus i Spanien är ett glas cava en klassiker. Det är faktiskt därför flaskan har rosa detaljer, efter mitt hus – Casa Rosa. Jag brukar dricka bubblet som fördrink eller till tapas, gärna med fisk och skaldjur, säger Pernilla Wahlgren.

Pazzione Cava är ett torrt mousserande vin med friska och fräscha smaker av äpple, päron och toner av Pernillas favoritfrukt ananas. Det går bra att dricka till skaldjur, fisk och kyckling, men man även göra som Pernilla: dricka cavan som en klassisk fördrink. För medelhavsälskaren rekommenderar Pernilla ett glas tillsammans med de traditionella spanska rätterna såsom paella, calamares (bläckfisk), tortilla och tapas.


Vinguiden
tipsar

Du kanske även vill läsa dessa