HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

Efter succén – Måns Zelmerlöw lanserar Magnum

Efter succén med Hola MZ lanseras nu Måns Zelmerlöw cava i en ståtlig Magnumflaska. Perfekt till vinterns festligheter! 

Måns Zelmerlöw är inte bara artist, programledare och vinnare av Eurovision Song Contest. Han är även passionerat vinintresserad. Så sent som i februari 2021 gav sig Måns in i vinbranschen och har sedan dess fått en given plats även på middagsbordet. Nu kan vi äntligen avnjuta Måns Zelmerlöws spanska cava i en ny tappning.

Spansk ekologisk cava i magnumflaska 

Detta ekologiska vin är gjort enligt traditionell metod vilket innebär att vinet har fått sina bubblor via en andra jäsning på flaska. Alla mousserande viner från Hola MZ Cava är även veganska.

Cavan består av druvorna Xarel.lo, Macabeo och Parellada och har en klar ljus, gul färg. Den har en mycket fruktig, ren och intensiv doft med inslag av gröna äpplen, päron, mineral, druvor och citrus. I doften finns även en finstämd rostad och brödig ton som kommer från de 18 månader som Cavan har kontakt med sin jästfällning. Smaken är välbalanserad, frisk och aptitretande. Intensiva fruktiga toner hittas också med inslag av gröna äpplen, päron, mineral, druvor och citrus. Riklig mousse med ihållande bubblor.

De ekologiska Parellada-druvorna som används i cavan kommer från en liten platå uppe i bergen med en höjd på 500 meter över havet som kallas ”El Pla de Manlieu. Här består jordmånen av lerig jord på en bädd av kalksten vilket bidrar till cavans karaktär. 

Hola MZ Cava by Måns Zelmerlöw
Hola MZ Cava by Måns Zelmerlöw
Frisk fruktig smak av äpple, päron och citrus med en mild rostad och brödig ton. Rik mousse med ihållande bubblor. Avnjut Hola MZ Cava Magnum som en sällskapsdryck, eller med fördel till plockmat och chark eller till rätter av fisk eller skaldjur. 
1500 ml - 11.5% - Sockerhalt 0.6 g per 100 ml
199 kr


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

Måns Zelmerlöw släpper nytt rosévin – exklusiv inter..

Måns Zelmerlöw släpper nytt rosévin – exklusiv inter..

Måns Zelmerlöw har haft stora framgångar med sina viner, och nu är det dags igen! Det nya vinet i hans populära MZ-kollektion är ett ljust och torrt rosévin – Hola MZ Rosé. Precis som tidigare komme..

Läs mer
Webb-TV: Nyårschampagne med Vinos

Webb-TV: Nyårschampagne med Vinos

Alf och Petter testar, tipsar och berättar om champagne inför nyårshelgen.

Läs mer
Det här är ett riktigt Mannerström-vin

Det här är ett riktigt Mannerström-vin

Sauvignon Blanc på handplockade druvor från Loire – utvalt av Sveriges mest folkkäre gastronom. Kan det blir bättre? – Jag tycker att vi lyckats väl med att få fram ett riktigt läckert vitt vin som ..

Läs mer
GW:s nya satsning: ett eget bubbel

GW:s nya satsning: ett eget bubbel

Först kom GW:s Röda, därefter ett vin och ett rosé. Nu drygar Leif GW Persson ut sin vinportfölj med ett bubbel. – GW:s Bubbel är ett vin avsett för det festliga tillfället, säger den folkkäre profi..

Läs mer
6 italienska bubbel  – om du tröttnat på Prose..

6 italienska bubbel – om du tröttnat på Prose..

Vill du vidga dina vyer och testa fler italienska bubbel än Prosecco? Grattis, det finns flera fantastiska mousserande viner från Italien. Här är några tips du inte får missa. Franciacorta Under me..

Läs mer
Fem tips – så kan du fira internationella cham..

Fem tips – så kan du fira internationella cham..

Tänk att champagne har en egen världsdag – och det är idag! Så hur tänker du fira den här chansen att dricka riktigt bubbel? Om du fortfarande är tveksam – låt oss komma med några snabba..

Läs mer