HEM

Aktuellt

Efter succén – Måns Zelmerlöw lanserar Magnum

Efter succén med Hola MZ lanseras nu Måns Zelmerlöw cava i en ståtlig Magnumflaska. Perfekt till vinterns festligheter! 

Måns Zelmerlöw är inte bara artist, programledare och vinnare av Eurovision Song Contest. Han är även passionerat vinintresserad. Så sent som i februari 2021 gav sig Måns in i vinbranschen och har sedan dess fått en given plats även på middagsbordet. Nu kan vi äntligen avnjuta Måns Zelmerlöws spanska cava i en ny tappning.

Spansk ekologisk cava i magnumflaska 

Detta ekologiska vin är gjort enligt traditionell metod vilket innebär att vinet har fått sina bubblor via en andra jäsning på flaska. Alla mousserande viner från Hola MZ Cava är även veganska.

Cavan består av druvorna Xarel.lo, Macabeo och Parellada och har en klar ljus, gul färg. Den har en mycket fruktig, ren och intensiv doft med inslag av gröna äpplen, päron, mineral, druvor och citrus. I doften finns även en finstämd rostad och brödig ton som kommer från de 18 månader som Cavan har kontakt med sin jästfällning. Smaken är välbalanserad, frisk och aptitretande. Intensiva fruktiga toner hittas också med inslag av gröna äpplen, päron, mineral, druvor och citrus. Riklig mousse med ihållande bubblor.

De ekologiska Parellada-druvorna som används i cavan kommer från en liten platå uppe i bergen med en höjd på 500 meter över havet som kallas ”El Pla de Manlieu. Här består jordmånen av lerig jord på en bädd av kalksten vilket bidrar till cavans karaktär. 

Hola MZ Cava by Måns Zelmerlöw
Hola MZ Cava by Måns Zelmerlöw
Frisk fruktig smak av äpple, päron och citrus med en mild rostad och brödig ton. Rik mousse med ihållande bubblor. Avnjut Hola MZ Cava Magnum som en sällskapsdryck, eller med fördel till plockmat och chark eller till rätter av fisk eller skaldjur. 
1500 ml - 11.5% - Sockerhalt 0.4 g per 100 ml
199 kr


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

Guldbetyg – Provat av Vinguiden

Guldbetyg – Provat av Vinguiden

Nu inför vi på Vinguiden ett nytt betygssystem, nämligen ett guldbetyg!  Att ni medlemmar går in och lämnar omdömen och kommentarer på vår sajt tycker vi på Vinguiden är otroligt värdefullt, både fö..

Läs mer
Prosecco gräver guld

Prosecco gräver guld

Någon som trodde att det italienska bubbelvinet prosecco var en svensk angelägenhet? Då trodde ni fel. Proseccon gör närmast en vidunderlig succé internationellt. Och nu börjar man närma sig Kina me..

Läs mer
Jill Johnson är Crazy in Prosecco

Jill Johnson är Crazy in Prosecco

Sångerskan Jill Johnson lanserar egen Prosecco. Rödvinet Nashville stories följs upp med Nashville Stories Prosecco Brut. – Det här vinet är en dröm bredvid musiken, säger Jill. Countryartiste..

Läs mer
Vilken bubbeltyp är du?

Vilken bubbeltyp är du?

Vilken bubbeltyp är du – egentligen? Och har du bestämt vad du ska dricka när det är dags för årets bubbligaste högtid? För en sak är säker, det går inte att stå utan bubbel när nyårsraketerna väl s..

Läs mer
Fem bästa cavor just nu

Fem bästa cavor just nu

Det spanska mousserande vinet, cava, återhämtar sig efter prosecco-febern. Och det är inte konstigt då vinerna blir bättre och bättre. Vinguiden tipsar därför om de fem bästa cavorna just nu. Länge ..

Läs mer
Kännarbubbel

Kännarbubbel

Lite så har det blivit, att champagnen Krug lovordas av de som i alla fall anser sig vara vinkännare. Men vi andra kan också älska bubblet. Oavsett pris. Och bli lite av vinsnobbar på köpet. Få varu..

Läs mer