HEM

Aktuellt

Efter succén – Måns Zelmerlöw lanserar Magnum

Efter succén med Hola MZ lanseras nu Måns Zelmerlöw cava i en ståtlig Magnumflaska. Perfekt till vinterns festligheter! 

Måns Zelmerlöw är inte bara artist, programledare och vinnare av Eurovision Song Contest. Han är även passionerat vinintresserad. Så sent som i februari 2021 gav sig Måns in i vinbranschen och har sedan dess fått en given plats även på middagsbordet. Nu kan vi äntligen avnjuta Måns Zelmerlöws spanska cava i en ny tappning.

Spansk ekologisk cava i magnumflaska 

Detta ekologiska vin är gjort enligt traditionell metod vilket innebär att vinet har fått sina bubblor via en andra jäsning på flaska. Alla mousserande viner från Hola MZ Cava är även veganska.

Cavan består av druvorna Xarel.lo, Macabeo och Parellada och har en klar ljus, gul färg. Den har en mycket fruktig, ren och intensiv doft med inslag av gröna äpplen, päron, mineral, druvor och citrus. I doften finns även en finstämd rostad och brödig ton som kommer från de 18 månader som Cavan har kontakt med sin jästfällning. Smaken är välbalanserad, frisk och aptitretande. Intensiva fruktiga toner hittas också med inslag av gröna äpplen, päron, mineral, druvor och citrus. Riklig mousse med ihållande bubblor.

De ekologiska Parellada-druvorna som används i cavan kommer från en liten platå uppe i bergen med en höjd på 500 meter över havet som kallas ”El Pla de Manlieu. Här består jordmånen av lerig jord på en bädd av kalksten vilket bidrar till cavans karaktär. 

Hola MZ Cava by Måns Zelmerlöw
Hola MZ Cava by Måns Zelmerlöw
Frisk fruktig smak av äpple, päron och citrus med en mild rostad och brödig ton. Rik mousse med ihållande bubblor. Avnjut Hola MZ Cava Magnum som en sällskapsdryck, eller med fördel till plockmat och chark eller till rätter av fisk eller skaldjur. 
1500 ml - 11.5% - Sockerhalt 0.4 g per 100 ml
229 kr


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

Bästa sparkling på Systembolaget

Bästa sparkling på Systembolaget

Bubbel från hela världen. Men inte champagne, cava, crémant eller prosecco. Utan allt det andra. Sparkling, helt enkelt. För här finns att hämta, allt från knastertorrt vitt till sött rött. Och det ..

Läs mer
Vilken bubbeltyp är du?

Vilken bubbeltyp är du?

Vilken bubbeltyp är du – egentligen? Och har du bestämt vad du ska dricka när det är dags för årets bubbligaste högtid? För en sak är säker, det går inte att stå utan bubbel när nyårsraketerna väl s..

Läs mer
Plockmat och bubbel till sommarens fester

Plockmat och bubbel till sommarens fester

Ska du bjuda på lite småplock och bubbel, men har tröttnat på att ställa fram en skål chips? Frukta inte, för här har vi parat tre härliga bubbel med plockmat som både är festlig och enkel att göra...

Läs mer
Karl Fredrik om sin nya prosecco: ”Fluffiga bubblor”..

Karl Fredrik om sin nya prosecco: ”Fluffiga bubblor”..

Tv-kända succéfloristen Karl Fredrik på Eklaholm kommer med en egen prosecco. I ett helt år har han jobbat för att hitta de rätta fluffiga bubblorna och den perfekta blommiga smaken. – Det ska bubbl..

Läs mer
Njut av skaldjur – med rätt vin

Njut av skaldjur – med rätt vin

Krabba, musslor, räkor, hummer eller havskräftor…vattnas det i munnen nu? Havets läckerheter är ju både gott, festligt och lyxigt. Och för att göra upplevelsen extra bra rekommenderar vi några..

Läs mer
7 bästa vinerna till midsommar 2022

7 bästa vinerna till midsommar 2022

På midsommarafton ska man ju hoppa över sju gärdsgårdar och plocka sju sorters blommor att lägga under huvudkudden. Frågan är om man även ska dricka sju sorters vin för att garantera drömmar om sin ..

Läs mer