HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

Efter succén – Måns Zelmerlöw lanserar Magnum

Efter succén med Hola MZ lanseras nu Måns Zelmerlöw cava i en ståtlig Magnumflaska. Perfekt till vinterns festligheter! 

Måns Zelmerlöw är inte bara artist, programledare och vinnare av Eurovision Song Contest. Han är även passionerat vinintresserad. Så sent som i februari 2021 gav sig Måns in i vinbranschen och har sedan dess fått en given plats även på middagsbordet. Nu kan vi äntligen avnjuta Måns Zelmerlöws spanska cava i en ny tappning.

Spansk ekologisk cava i magnumflaska 

Detta ekologiska vin är gjort enligt traditionell metod vilket innebär att vinet har fått sina bubblor via en andra jäsning på flaska. Alla mousserande viner från Hola MZ Cava är även veganska.

Cavan består av druvorna Xarel.lo, Macabeo och Parellada och har en klar ljus, gul färg. Den har en mycket fruktig, ren och intensiv doft med inslag av gröna äpplen, päron, mineral, druvor och citrus. I doften finns även en finstämd rostad och brödig ton som kommer från de 18 månader som Cavan har kontakt med sin jästfällning. Smaken är välbalanserad, frisk och aptitretande. Intensiva fruktiga toner hittas också med inslag av gröna äpplen, päron, mineral, druvor och citrus. Riklig mousse med ihållande bubblor.

De ekologiska Parellada-druvorna som används i cavan kommer från en liten platå uppe i bergen med en höjd på 500 meter över havet som kallas ”El Pla de Manlieu. Här består jordmånen av lerig jord på en bädd av kalksten vilket bidrar till cavans karaktär. 

Hola MZ Cava by Måns Zelmerlöw
Hola MZ Cava by Måns Zelmerlöw
Frisk fruktig smak av äpple, päron och citrus med en mild rostad och brödig ton. Rik mousse med ihållande bubblor. Avnjut Hola MZ Cava Magnum som en sällskapsdryck, eller med fördel till plockmat och chark eller till rätter av fisk eller skaldjur. 
1500 ml - 11.5% - Sockerhalt 0.9 g per 100 ml
199 kr


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

Brad Pitts exklusiva roséchampagne – nu i Sver..

Brad Pitts exklusiva roséchampagne – nu i Sver..

Brad Pitt och Angeline Jolie ger sig in i champagnebranschen. Deras exklusiva roséchampagne Fleur de Miraval finns nu på Systembolaget. Bara 20.000 flaskor har framställts – men smakar det så ..

Läs mer
Svenska champagnen vände till succé

Svenska champagnen vände till succé

Den svenska champagnen Guldkula hade ett tufft år i fjol. Men nu har försäljningen tagit fart rejält. – Vi räknar med att sälja mellan 70 000 och 80 000 flaskor i år, lite beroende av hur det går vi..

Läs mer
Podd: Vi pratar champagne med Martin Gilck

Podd: Vi pratar champagne med Martin Gilck

Ett bord för två – Michael Anderquim gästas av mannen bakom Champagne Sweden.

Läs mer
Konsten att dricka en champagne

Konsten att dricka en champagne

Champagnen på kylning, gästerna börjar anlända, nyårsraketerna i tryggt förvar. Vi plockar fram amusen på gåslever, kanske lite pata negra och löjrom på surdegsbröd. Och till sist serverar vi årgång..

Läs mer
Plockmat och bubbel till sommarens fester

Plockmat och bubbel till sommarens fester

Ska du bjuda på lite småplock och bubbel, men har tröttnat på att ställa fram en skål chips? Frukta inte, för här har vi parat tre härliga bubbel med plockmat som både är festlig och enkel att göra...

Läs mer
Prosecco gräver guld

Prosecco gräver guld

Någon som trodde att det italienska bubbelvinet prosecco var en svensk angelägenhet? Då trodde ni fel. Proseccon gör närmast en vidunderlig succé internationellt. Och nu börjar man närma sig Kina me..

Läs mer