HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

Glöggen där du slipper sötchocken

Glögg och bubbel på samma gång verkar vara vinterns melodi. Efter Blossas mousserande kommer nu Glöet Sparkling tillbaka. Med Glöet ska du kunna dricka mer än en liten kopp utan att få sötchock.

Glögg är en av våra stora favoritdrycker i Sverige, få svenskar kan tänka sig en jul utan glögg. Men den väl tilltagna sötman i glöggen gör att en del får nog efter några små sippar ur glöggmuggen.

Hur ska man då bära sig åt för att inte missa den helt unika julsmak som glögg har att erbjuda men ändå kunna dricka mer än några små klunkar? Årets lösning verkar vara att blanda glögg med mousserande vin. Efter Blossas bubbel kommer nu Glöet med glöggbubbel.

Glöet Sparkling Glögg är baserad på rosébubbel och smaksatt med klassiska glöggkryddor, blev snabbt en favorit. Den vann pris för sitt recept 2017 i den internationella tävlingen IWSC, 2019 fick den pris i Wineawards och förra året sålde hela lagret slut redan i november. I år är succén tillbaka igen och dessutom åtföljd av ett nytillskott; GLÖET White Sparkling Glögg. Det är ett mousserande vitt vin smaksatt med klassiska glöggkryddor och en twist av bakat äpple. Den tilldelades en silvermedalj i The Worlds Finest Glass of Bubbly Awards i oktober 2019.

– Folk har blandat glögg och bubbel på egen hand i några år men utmaningen med hemgjort ”glubbel” är att den ofta blir för söt. Vi ville ta fram ett recept som har den traditionella smaken av glögg och den festliga känslan av bubbel men utan att den blir för söt, säger Anette Raunio, en av grundarna till Glöet.

Glöet Sparkling Glögg finns på Systembolaget från den 1 november och GLÖET White Sparkling Glögg kommer att finnas i beställningssortimentet från den 31 oktober.

Doft: trevligt kryddig och fruktig med
inslag av ingefära, körsbär, vanilj, kryddnejlika och kanel.
Smak: Kryddig och fruktig med inslag av ingefära, körsbär, vanilj, kanel och apelsinskal.
750 ml - 11% - Sockerhalt 9.1 g per 100 ml
99 kr

Doft: Kryddig och fruktig med inslag av
ingefära, kryddnejlika, kardemumma och kanel och citrus.
Smak: En twist av bakat äpple har en fräsch, fruktig och kryddig smak.
750 ml - 11.5% - Sockerhalt 5.6 g per 100 ml
99 kr


Magnus Bergqvist

Du kanske även vill läsa dessa