HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

Paketen som gör succé på Fars Dag

Fars Dag på söndag och du kanske redan har köpt något av det klassiska sakerna; som strumpor, slips eller en bok. Men varför inte ge pappa ett kluckande paket istället?

Fars dag är en 90-årig svensk tradition, där vi hedrar våra pappor. Men från början startade det – som så mycket annat – i USA. En kvinna vid namn Sonora Smart Dodd ville hedra sin far William Smart för att han ensam fostrat henne och hennes fem syskon på sin farm i Washington. Mrs. Dodds initiativ spred sig och redan 1924 förklarade president Calvin Coolidge att han stödde idén. Seden kom till Sverige 1931 och dagen firades till en början i juni även i övriga Norden.

Efter önskemål från det nordiska handelssamfundet senarelades tidpunkten för Fars dag till november för att ligga bättre i förhållande till Mors dag. Den här dagen – 8 november – handlar trots allt om att spendera pengar på alla pappor. I Sverige finns drygt 2.500.000 pappor att fira, så det kommer att köpas många presenter. Enligt statistiken är slipsen fortfarande den vanligaste Fars dag-presenten, i konkurrens med strumpor, krigsromaner, cigarrer och after shave.

Vi på Vinguiden tycker förstås att en fin flaska från Systembolaget är den bästa presenten en pappa kan få. Så därför tar vi oss friheten att göra en liten inspirationslista till alla som trevar i mörkret:

Godfather Platinum Vodka

Godfather Platinum Vodka

Wow, kolla in flaskan! Ett konstverk från Armenien, och kanske för extravagant. Den kostar trots allt 853 kronor. Men den här vodkan kommer pappa att garanterat placera på hedersplats i hemmet.
Art.nr: 82327 - Pris: 853 kr

Jämmerdalen Hantverksbryggeri Father of Serpents

Jämmerdalen Hantverksbryggeri Father of Serpents

Jämmerdalens Hantverksbryggeri i Kalix har tagit fram en syrlig öl med namnet Father of Serpents. Låt pappa bekanta sig med den lite annorlunda ölstilen, där smaker av mandelmassa, gula päron, torkad ananas, citron och vanilj tydligt känns. 89 kronor för en flaska passar de flesta plånböcker.
Art.nr: 34341 - Pris: 89 kr

MACK by Mackmyra

MACK by Mackmyra

Sveriges egen kvalitetswhisky – lite ljusare och inslag av päron, ljus sirap, halm, kryddor, vanilj och apelsin. Låt pappa sitta i fåtöljen med några droppar av den här Mackmyran och han kommer garanterat att vara nöjd.
Art.nr: 85591 - Pris: 399 kr

Scatena Brothers Zinfandel by Seghesio Seghesio Family Vineyards

Scatena Brothers Zinfandel by Seghesio Seghesio Family Vineyards 2018

Ett kaliforniskt rödvin i lite dyrare prisklass går ofta hem hos pappor. Här är Scatena-bördernas hyllade Zinfandel med inslag av jordgubbar, mörka körsbär, ceder, nougat, plommon och svartpeppar.
Art.nr: 2743 - Pris: 189 kr


Du kanske även vill läsa dessa