HEM

Aktuellt

Nytt på hyllan – här är 7 spännande stout

Vad passar bättre en kall och ruskig höstdag än en mörk och mustig stout? Det skulle väl kanske vara en brasa att lägga upp fötterna framför medan du njuter av din stout. Eftersom det hela tiden kommer nya produkter på Systembolaget kan det vara svårt att hänga med. Därför har vi valt ut sju underbart mustiga stoutnyheter att prova i höst.

Andromeda – Omnipollo

Omnipollo Andromeda
Omnipollo Andromeda
Först ut är en imperial stout från välkända Omnipollo. Denna öl har lagrats i hela 26 månader och har en alkoholhalt på 15,2 %, inget man sveper med andra ord. Den har utvecklats tillsammans med bryggerierna 3 Sons Brewing från Florida och Bottle Logic från Kalifornien. Smaken är fyllig och krämig med en tydlig ton av rostad kokos.
330 ml - 15.2% -
109.90 kr

Goldilicious – Fermenterarna

Fermenterarna Goldilicious
Fermenterarna Goldilicious
Från göteborgsbryggeriet Fermenterarna kommer denna söta och maltiga stout med toner av banankaka, vaniljkola, mörk choklad, nötter och kaffe. Den har en alkoholhalt på 9,5 % och är en njutning både att dricka och att titta på.
440 ml - 9.5% -
69.90 kr

The Try Out’s Milk Stout – Örebro Brygghus

Örebro Brygghus The Try Out's Milk Stout
Örebro Brygghus The Try Out's Milk Stout
Det senaste tillskottet i serien ”The Try Out’s” från Örebro Brygghus är denna mjölkstout. Den har en fyllig krämighet som kommer älskas av alla som gillar en tjock stout. Alkoholhalten ligger dock på blygsamma 4,3 %, vilket får anses lågt i stoutsammanhang. Det gör däremot att den passar bra till ett flertal maträtter.
500 ml - 4.2% -
47.40 kr

Strawberry Cheesecake Stout – Brewbros

Strawberry Cheesecake Stout
Strawberry Cheesecake Stout
Från nystartade Brewbros i Tullinge, söder om Stockholm, kommer denna efterrättsstout med en alkoholhalt på 10 %. Det är företagets första stout på Systembolaget, och vilken entré de gör! Smaken är komplex och fyllig med choklad, brända toner, viss sötma och fläktar av jordgubb, utmärkt att njuta av efter maten.
250 ml - 10% -
48.90 kr

Papanero Rum Barrel Aged – Ritual Lab

Ritual Lab Papanero Rum Barrel Aged
Ritual Lab Papanero Rum Barrel Aged
Från italienska bryggeriet Ritual Lab kommer denna imperial double stout som är gjord i samarbete med danska Phantom Spirits. Ölen har lagrats i 14 månader på romfat, vilket har gett komplexa toner av romrussin och smörkola. Den har en alkoholhalt på 12,5 %, så du bör njuta av den länge.
330 ml - 12.5% -
89.90 kr

The Ghost Dimension – Brew York

Brew York The Ghost Dimension
Brew York The Ghost Dimension
En öl som har ett namn som passar utmärkt till halloween är The Ghost Dimension från brittiska bryggeriet Brew York. Den har en alkoholhalt på 12 % och är bryggd med en rad olika kryddor och även kakao. Det har gett ölen en komplex och maltig smak med lite hetta och inslag av kavring, choklad, chili, kaffe, knäck, torkad frukt, tobak, pomerans och kryddor.
440 ml - 12% -
61 kr

Espresso Yeti – Great Divide Brewing

Espresso Yeti Great Divide Brewing
Espresso Yeti Great Divide Brewing
Sist ut är nya Espresso Yeti från Great Divide Brewing i Denver, USA. Den är infuserad med kaffe från det lokala kafferosteriet Pablo’s och har sedan lagrats på ekfat. Det ger tydliga kaffetoner, tillsammans med inslag av choklad och vanilj men även romrussin och lakrits. Kanske en öl att dricka istället för morgonkaffet?
473 ml - 9.5% -
57.90 kr


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

Picknick i sol, vågor och stjärnglans

Picknick i sol, vågor och stjärnglans

Vi är många som minns hur härligt det var att gå på skolutflykt med ryggsäcken full av nygräddade pannkakor och tigermuffins. Men utflyktsdagarna är inte över. Varje år firar vi Picknickens dag den ..

Läs mer
Äntligen högsäsong för grapefrukt! Här är våra favor..

Äntligen högsäsong för grapefrukt! Här är våra favor..

Vi bara älskar grapefrukt. Denna vackra, färgglada citrusfrukt som är söt, sur och bitter – ja, allt på en och samma gång. Nu när det är högsäsong för citrusfrukter vill vi passa på att slå ett slag..

Läs mer
Krämiga öler – höstens trend

Krämiga öler – höstens trend

Milkshake- och smoothieöl är nya trenden i höst. Två nya öl med shakekänsla släpps nu på Systemet. ⁣- Uppkom under en helt vanlig milkshake- och lemonadpaus i bryggeriet, säger Nya Carnegiebryggerie..

Läs mer
Vi listar bästa dryckerna till julbordet

Vi listar bästa dryckerna till julbordet

Här listar vi de bästa dryckerna till julbordet. Decembermörkret har smugit sig in i varenda liten vrå och julen står för dörren. Planerar du för ett traditionellt julbord på julafton? Låt oss hjälp..

Läs mer
Unika lådölen: ”Görs av hemligt specialmaterial”..

Unika lådölen: ”Görs av hemligt specialmaterial”..

Maj månads första nyhetssläpp är här fullspäckad med spännande dryckesnyheter. Vad sägs om bag-in-box-öl? Det är andra gången någonsin i Sverige. Eller får det lov att vara en exklusiv riesling-sekt..

Läs mer
Så matchar du suröl och mat – 5 oslagbara kombinatio..

Så matchar du suröl och mat – 5 oslagbara kombinatio..

Suröl, eller syrligt öl som det också kallas, smakar inte som vanligt öl. Hemligheten bakom den speciella karaktären kommer från bryggningsprocessen, där man elegant sänker pH-värdet på ölet genom a..

Läs mer