HEM

Aktuellt

Påsköl 2023 – här är sorterna du inte får missa

Trött på påskmusten? Lägg alla ägg i en korg i år och gå all-in med ljuvlig öl istället. Påskharen står redo med en mängd fantastiska påsköl, som bara väntar på att få dina smaklökar att skutta av glädje! Här listar vi åtta påsköl ur Systembolagets utbud 2023 som du absolut inte får missa.

Ett påskägg kommer lastat med påsköl 

Kvarnagårdens Påsköl
Kvarnagårdens Påsköl
Denna utsökta brown ale har en nyanserad och maltig smak med inslag av kavring, nötter, choklad och pomerans. Kan serveras som sällskapsdryck i det glada påskminglet eller som en delikat självklarhet på påskbordet. Kombinera gärna med rätter av lamm- eller nötkött.
330 ml - 5.6% -
30.30 kr

Stifta en ny bekantskap i påsk 

Nils Oscar Alkoholfri Påsköl
Nils Oscar Alkoholfri Påsköl
Ett prima påsköl för dig som föredrar alkoholfritt men som fortfarande vill njuta av en riktigt god öl. Vad sägs om en maltig smak med inslag av apelsin, aprikos, kryddor och knäckebröd? Kombinerat med vegetariska rätter såväl som olika kötträtter med lamm, fläsk eller nöt blir påskölet från Nils Oscar en riktigt bra matchning.
330 ml - 0.4% -
17.90 kr

Missa inte Oceanbryggeriets lilla pärla 

Oceanbryggeriet Ocean Påsköl
Oceanbryggeriet Ocean Påsköl
Den utsökta påskölen med den tuppiga etiketten skvallrar om ett spännande inre värt att upptäcka. Ocean Påsköl är en maltig ale med smak av vörtbröd, torkad frukt, pomerans och ljus sirap. Låt den stolta hönsfågeln ta med dig på en härlig smakupplevelse – som sällskapsdryck eller i kombination med vegetariskt eller de mer köttiga rätterna på påskbordet.
500 ml - 4.6% -
29.80 kr

Påskporter från Umeå

Funky Chicken Easter Brew
Funky Chicken Easter Brew
Här har vi en torr öl av porterkaraktär. Ölen har en maltig smak med festliga toner av muscovadosocker, kavring, choklad, tobak, pomerans och russin. Den passar bra som sällskapsdryck, men också till rätter av lamm och nötkött. Eller varför inte prova ölen tillsammans med en vegetarisk rätt? Vegokebab med en fräsch röra av fetaost, strimlad peperoni, turkisk yoghurt och en gnutta mynta är ett bra alternativ.
330 ml - 6.8% -
34.40 kr

Dröm dig bort till en vår på Gotland

Wisby Påsköl
Wisby Påsköl
Njut av en mörk lager från Wisby. En ekologisk påsköl som doftar sirapslimpa, apelsin och fantastiska kryddor samtidigt som smaken ger en tydlig beska med inslag av knäckebröd, nötter och torkade aprikoser. Passar perfekt till lamm- och nötkött men även som mingeldryck i goda vänners lag.
330 ml - 6% -
20.90 kr

Påskölet med stort P

Jämtlands Påsköl
Jämtlands Påsköl
Påskledigheten är räddad med en smutt av denna förträffliga ale från Jämtlands Bryggeri. Med sin maltiga doft och något söta smak för Jämtlands Påsköl tankarna till smörkola, aprikos och pomerans. Passar lika bra till kötträtterna på påskbordet som sällskapsdryck i hand när påsken skålas in.
330 ml - 6% -
24.90 kr

Påsklager från västkusten

Vega Easter Lager Vega Bryggeri AB
Vega Easter Lager Vega Bryggeri AB
Denna goding från Göteborg är en lager som går åt det mörka hållet. Ölen har en maltig karaktär med inslag av ljust knäckebröd, honung, citrusskal och örter. Servera den kylskåpskall om du vill njuta fullt ut av smaken.
330 ml - 5.6% -
30.30 kr

Syrlig öl från Skånes Blåkulla

Remmarlöv Blåkulla Berliner Weisse
Remmarlöv Blåkulla Berliner Weisse
På slätten i hjärtat av Skåne ligger det lilla familjeägda hantverksbryggeriet Remmarlöv Gårdsbryggeri. Härifrån kommer denna syrliga berliner weisser. Med en bärig syrlig smak med av svarta vinbär, örter och blåbär tror vi att denna kan bli en ny favorit i påsk.
330 ml - 4.3% -
30.20 kr


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

Fira mörka ölen på stoutdagen

Fira mörka ölen på stoutdagen

Liksom dagarna blir ölen mörkare med årstiden. Och idag, den 5 november, är det passande nog den internationella stoutdagen. Vi höjer därför ett glas riktigt mörk stout! Nu firas det inte stoutdagen..

Läs mer
Sommarens bästa ölguide – flera nyheter och glutenfr..

Sommarens bästa ölguide – flera nyheter och glutenfr..

Läs den här fräscha ölguiden och beställ sommarens mest imponerande öl innan det tar slut. Förutom riktigt god glutenfri öl bjuds du på klassisk ljus lager och några svalkande suröl. Kanske gömmer s..

Läs mer
Ölet som kostar 12 000 kr per flaska

Ölet som kostar 12 000 kr per flaska

Fyra män gick uppför Storbritanniens högsta berg och bryggde öl. Nu säljer de 33 cl-flaskorna för 12 000 kronor – styck! Ett mikrobryggeri i Leeds vid namn Northern Monk har skapat rubriker över vär..

Läs mer
Därför vill Systembolaget sänka priset på starköl

Därför vill Systembolaget sänka priset på starköl

Systembolaget vill sänka priset på öl nästa år. Målet att släppa ut två öl på burk i det fasta sortimentet med ett pris på max 6,90 kronor. – Vi kommer att sätta ett pris som är något lägre än..

Läs mer
Årets öl till julbordet

Årets öl till julbordet

Hej, tomtegubbar – det här är vad ni ska slå i glasen i år! Nyligen släpptes 52 julöl på Systembolaget inför årets julfirande. Hela två miljoner liter julöl kommer gå åt i Sverige närmaste veckorna..

Läs mer
Gräsklipparöl – glutenfritt, alkoholfritt och helt v..

Gräsklipparöl – glutenfritt, alkoholfritt och helt v..

Öl kan vara komplext, smakrikt, humlebombat och alkoholstarkt. Och så kan det vara gräsklipparöl – läskande gott, uppfriskande och inte alltför starkt. Perfekt efter ett hårt pass i trädgården. Okej..

Läs mer