HEM

Aktuellt

Påsköl 2023 – här är sorterna du inte får missa

Trött på påskmusten? Lägg alla ägg i en korg i år och gå all-in med ljuvlig öl istället. Påskharen står redo med en mängd fantastiska påsköl, som bara väntar på att få dina smaklökar att skutta av glädje! Här listar vi åtta påsköl ur Systembolagets utbud 2023 som du absolut inte får missa.

Ett påskägg kommer lastat med påsköl 

Kvarnagårdens Påsköl
Kvarnagårdens Påsköl
Denna utsökta brown ale har en nyanserad och maltig smak med inslag av kavring, nötter, choklad och pomerans. Kan serveras som sällskapsdryck i det glada påskminglet eller som en delikat självklarhet på påskbordet. Kombinera gärna med rätter av lamm- eller nötkött.
330 ml - 5.6% -
30.30 kr

Stifta en ny bekantskap i påsk 

Nils Oscar Alkoholfri Påsköl
Nils Oscar Alkoholfri Påsköl
Ett prima påsköl för dig som föredrar alkoholfritt men som fortfarande vill njuta av en riktigt god öl. Vad sägs om en maltig smak med inslag av apelsin, aprikos, kryddor och knäckebröd? Kombinerat med vegetariska rätter såväl som olika kötträtter med lamm, fläsk eller nöt blir påskölet från Nils Oscar en riktigt bra matchning.
330 ml - 0.4% -
17.90 kr

Missa inte Oceanbryggeriets lilla pärla 

Oceanbryggeriet Ocean Påsköl
Oceanbryggeriet Ocean Påsköl
Den utsökta påskölen med den tuppiga etiketten skvallrar om ett spännande inre värt att upptäcka. Ocean Påsköl är en maltig ale med smak av vörtbröd, torkad frukt, pomerans och ljus sirap. Låt den stolta hönsfågeln ta med dig på en härlig smakupplevelse – som sällskapsdryck eller i kombination med vegetariskt eller de mer köttiga rätterna på påskbordet.
500 ml - 4.6% -
29.80 kr

Påskporter från Umeå

Funky Chicken Easter Brew
Funky Chicken Easter Brew
Här har vi en torr öl av porterkaraktär. Ölen har en maltig smak med festliga toner av muscovadosocker, kavring, choklad, tobak, pomerans och russin. Den passar bra som sällskapsdryck, men också till rätter av lamm och nötkött. Eller varför inte prova ölen tillsammans med en vegetarisk rätt? Vegokebab med en fräsch röra av fetaost, strimlad peperoni, turkisk yoghurt och en gnutta mynta är ett bra alternativ.
330 ml - 6.8% -
34.40 kr

Dröm dig bort till en vår på Gotland

Wisby Påsköl
Wisby Påsköl
Njut av en mörk lager från Wisby. En ekologisk påsköl som doftar sirapslimpa, apelsin och fantastiska kryddor samtidigt som smaken ger en tydlig beska med inslag av knäckebröd, nötter och torkade aprikoser. Passar perfekt till lamm- och nötkött men även som mingeldryck i goda vänners lag.
330 ml - 6% -
20.90 kr

Påskölet med stort P

Jämtlands Påsköl
Jämtlands Påsköl
Påskledigheten är räddad med en smutt av denna förträffliga ale från Jämtlands Bryggeri. Med sin maltiga doft och något söta smak för Jämtlands Påsköl tankarna till smörkola, aprikos och pomerans. Passar lika bra till kötträtterna på påskbordet som sällskapsdryck i hand när påsken skålas in.
330 ml - 6% -
24.90 kr

Påsklager från västkusten

Vega Easter Lager Vega Bryggeri AB
Vega Easter Lager Vega Bryggeri AB
Denna goding från Göteborg är en lager som går åt det mörka hållet. Ölen har en maltig karaktär med inslag av ljust knäckebröd, honung, citrusskal och örter. Servera den kylskåpskall om du vill njuta fullt ut av smaken.
330 ml - 5.6% -
30.30 kr

Syrlig öl från Skånes Blåkulla

Remmarlöv Blåkulla Berliner Weisse
Remmarlöv Blåkulla Berliner Weisse
På slätten i hjärtat av Skåne ligger det lilla familjeägda hantverksbryggeriet Remmarlöv Gårdsbryggeri. Härifrån kommer denna syrliga berliner weisser. Med en bärig syrlig smak med av svarta vinbär, örter och blåbär tror vi att denna kan bli en ny favorit i påsk.
330 ml - 4.3% -
30.20 kr


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

Blaskigt – men värt över 70 miljarder kronor

Blaskigt – men värt över 70 miljarder kronor

Hur värdefull är din favoritöl? Blaskigt – men värt 70 miljarder kronor. Budweiser är världens högst värderade ölmärke. Bland världens 10 mest värdefulla ölmärken finns flera som knappt säljs ..

Läs mer
Krämiga öler – höstens trend

Krämiga öler – höstens trend

Milkshake- och smoothieöl är nya trenden i höst. Två nya öl med shakekänsla släpps nu på Systemet. ⁣- Uppkom under en helt vanlig milkshake- och lemonadpaus i bryggeriet, säger Nya Carnegiebryggerie..

Läs mer
Så firar du internationella öldagen

Så firar du internationella öldagen

För ett par veckor sedan firades ”Ölets dag” i Sverige.  Fredagen 2 augusti är det dags för internationella öldagen. Syftet med agen: Samla goda vänner och fira med öl. Sveriges Bryggerier har utse..

Läs mer
Bus eller vin?

Bus eller vin?

Sugen på något skrämmande gott att dricka inför Halloween och Allhelgonahelgen? Vinguiden har kartlagt dryckerna med spöklikt tema som passar. Ett djävulsvin är bland det mest passande som finns ti..

Läs mer
Här är Sveriges starkaste kanelbulle

Här är Sveriges starkaste kanelbulle

Hurra, i dag är det kanelbullens dag! Nu har du chansen att dricka Sveriges starkaste kanelbulle: Ölet Swedish Fika Cinnamon Bun har inte mindre än 12 procents alkoholhalt och smakar kanelbulle. Ka..

Läs mer
Islänningarnas spännande veteöl: ”Ett av värld..

Islänningarnas spännande veteöl: ”Ett av värld..

Skapas ett av världens bästa veteöl bara några mil från polcirkeln? Ja, det menar isländska bryggeriet Einstök. – Kvalitet är viktigare än kvantitet, det har gett oss fans över hela världen och dess..

Läs mer