HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

Njut av en svensk öl till Pilsnerkorvens dag

Den 30 juni är det dags för Pilsnerkorvens dag. Dagen instiftades av Bullen som tillverkat korven sedan 1953. Datumet valdes då det var den kände skådespelaren och kocken Erik ”Bullen” Berglunds födelsedag, personen som även pryder den välkända konservburken.

Givetvis ska denna helsvenska korv avnjutas tillsammans med riktig svensk pilsner. Vi har därför valt ut fyra nyinkomna pilsner som passar perfekt till en Bullens pilsnerkorv.

Denna pilsner i tysk stil kommer från Television Brewing, som ligger i Pripps gamla lokaler i Ulvsunda i västra Stockholm. Pils Fiction har en maltig smak med inslag av ljust knäckebröd, färska örter, honung och citrusskal, precis som en god pilsner ska ha.

Finns i Systembolagets sortiment Lokalt & Småskaligt.

330 ml - 5% -
19.80 kr

Från Göteborgs Nya Bryggeri kommer denna pilsner med korn från Östergötland och humle från Skåne. Svensk Gårdspilsner är en frisk öl med maltig smak, tydlig beska och inslag av ljust knäckebröd, honung, aprikos, örter och citrusskal.

Finns i Systembolagets tillfälliga sortiment och kostar 23:90 kr. 

330 ml - 5.4% -
24.90 kr

Från Nya Carnegiebryggeriet i Stockholm kommer denna pilsner i italiensk stil. Här är det smaken av färska örter som står ut. Tillsammans med inslag av ljust bröd och citrus är det en härlig och lite innovativ pilsner som kan komplettera en Bullens väldigt väl.

Finns i Systembolagets sortiment Lokalt & Småskaligt och kostar 19:90 kr.

330 ml - 5.2% -
20.90 kr

Denna svenska pilsner med inspiration från Tyskland är gjord av Beer & Spiritpartners Nordic och bryggt på ett större svenskt bryggeri. Grosshandlarens pilsner har en tydlig, maltig smak med inslag av knäckebröd, citrus, honung och örter.

Finns i Systembolagets ordinarie sortiment och kostar 11:40 kr. 

330 ml - 4.9% -
12.40 kr

 

 

 

 


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa