HEM

Aktuellt

Nyheten: Första alkoholfria rosén på burk

Trenden är tydlig. Allt fler svenskar vill njuta av alkoholfritt vin – och drycken får gärna vara i miljövänlig förpackning.
– Därför är det är fantastiskt att vi får vara först i Sverige med att lansera ett alkoholfritt, mousserande vin på burk, säger Josef Andirik som är producentansvarig på Johan Lidby Vinhandel.

Den 1 juni lanserades ett nytt alkoholfritt vin från Johannes Leitz: ett mousserande rosévin som förpackats i en praktisk och miljövänlig aluminiumburk och som står på Systembolagets alkoholfria hylla. Namnet: Eins Zwei Zero (Ett, två, noll).

– Tack vare den skonsamma metoden har Leitz lyckats bevara de naturliga och fruktiga aromerna i de alkoholfria vinerna, säger Josef Andirik, producentansvarig på Johan Lidby Vinhandel.

Den tyske vinodlaren Johannes Leitz är värd några rader. För 35 år sedan fick han ta över familjens vingård sedan hans pappa hastigt dog. Johannes var då bara 21 år gammal och oerfaren. Egendomen var liten – bara tre hektar – men under åren har han expanderat och satsat på kvalitet. Det har lönat sig och för några år sedan utsågs Weingut Leitz till ”Årets Vinhus” av tidningen Allt om Vin.

Johannes Leitz nya alkoholfria vin passar till olika fiskrätter, men även till sushi och kryddstark asiatisk mat.

– Men vinet fungerar förstås perfekt även som sällskapsdryck och aperitif, säger Josef Andirik. – Det är verkligen roligt att vi får vara med på Johannes Leitz alkoholfria resa och se hur produktionen utvecklas. Att vi får vara först i Sverige med att lansera ett alkoholfritt, mousserande vin på burk är fantastiskt.

Leitz Eins Zwei Zero Sparkling Rosé Alcohol Free
Leitz Eins Zwei Zero Sparkling Rosé Alcohol Free

250 ml - 0% - Sockerhalt 3.8 g per 100 ml
31 kr


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

8 frågor och svar om alkoholfritt vin

8 frågor och svar om alkoholfritt vin

Vin utan alkohol – hur funkar det? Vinguiden rätar ut frågetecknen när du vill dricka vin men inte få i dig alkohol. Dessutom får du fyra tips på goda alkoholfria viner. 1. Hur blir vin alkoholfritt..

Läs mer
Härliga nyheten: Då kan vi börja dricka rosé-prosecc..

Härliga nyheten: Då kan vi börja dricka rosé-prosecc..

De italienska myndigheterna har till slut gett sitt godkännande. Rosé-prosecco får produceras. Det betyder att vi kan njuta av det nya bubblet i början av nästa år. – Vi är tacksamma över att äntlig..

Läs mer
Fem bästa rosévinerna just nu

Fem bästa rosévinerna just nu

I dagarna släpper Systembolaget en rad spännande roséviner. Vinguiden var på plats och provade samtliga nyheter – och rekommenderar bästa köpen just nu. [product]36348|Fruktsöt, inslag av jordgubbar..

Läs mer
Roséviner älskar vegetarisk mat

Roséviner älskar vegetarisk mat

Det rosa utbudet har aldrig varit så stort som det är nu. Men det kan samtidigt vara svårt att veta vad som ska avsmakas till det vegetariska matbordet. Vinguiden har provat roséviner under hela vår..

Läs mer
Rosé i världsklass

Rosé i världsklass

Sommaren har varit präglad av lättsinniga, ljust rosa viner. Men nu är det dags att plocka fram den tunga arsenalen, de komplexa rosa vinerna med enastående finess. Sensommaren och hösten kommer med..

Läs mer
Perfekta rosévinet – för en solig sommardag

Perfekta rosévinet – för en solig sommardag

Här är vinet som ordnar den perfekta sommardagen. Perfect Day Rosé är ett ypperligt laxrosa rosévin för sommarens höjdpunkter. Vinet har fått toppbetyg och passar lika bra som aperitif som till lätt..

Läs mer