HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

Nyheten: Första alkoholfria rosén på burk

Trenden är tydlig. Allt fler svenskar vill njuta av alkoholfritt vin – och drycken får gärna vara i miljövänlig förpackning.
– Därför är det är fantastiskt att vi får vara först i Sverige med att lansera ett alkoholfritt, mousserande vin på burk, säger Josef Andirik som är producentansvarig på Johan Lidby Vinhandel.

Den 1 juni lanserades ett nytt alkoholfritt vin från Johannes Leitz: ett mousserande rosévin som förpackats i en praktisk och miljövänlig aluminiumburk och som står på Systembolagets alkoholfria hylla. Namnet: Eins Zwei Zero (Ett, två, noll).

– Tack vare den skonsamma metoden har Leitz lyckats bevara de naturliga och fruktiga aromerna i de alkoholfria vinerna, säger Josef Andirik, producentansvarig på Johan Lidby Vinhandel.

Den tyske vinodlaren Johannes Leitz är värd några rader. För 35 år sedan fick han ta över familjens vingård sedan hans pappa hastigt dog. Johannes var då bara 21 år gammal och oerfaren. Egendomen var liten – bara tre hektar – men under åren har han expanderat och satsat på kvalitet. Det har lönat sig och för några år sedan utsågs Weingut Leitz till ”Årets Vinhus” av tidningen Allt om Vin.

Johannes Leitz nya alkoholfria vin passar till olika fiskrätter, men även till sushi och kryddstark asiatisk mat.

– Men vinet fungerar förstås perfekt även som sällskapsdryck och aperitif, säger Josef Andirik. – Det är verkligen roligt att vi får vara med på Johannes Leitz alkoholfria resa och se hur produktionen utvecklas. Att vi får vara först i Sverige med att lansera ett alkoholfritt, mousserande vin på burk är fantastiskt.


250 ml - 0% - Sockerhalt 3.8 g per 100 ml
27 kr


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa