HEM

Aktuellt

Nyheten: Första alkoholfria rosén på burk

Trenden är tydlig. Allt fler svenskar vill njuta av alkoholfritt vin – och drycken får gärna vara i miljövänlig förpackning.
– Därför är det är fantastiskt att vi får vara först i Sverige med att lansera ett alkoholfritt, mousserande vin på burk, säger Josef Andirik som är producentansvarig på Johan Lidby Vinhandel.

Den 1 juni lanserades ett nytt alkoholfritt vin från Johannes Leitz: ett mousserande rosévin som förpackats i en praktisk och miljövänlig aluminiumburk och som står på Systembolagets alkoholfria hylla. Namnet: Eins Zwei Zero (Ett, två, noll).

– Tack vare den skonsamma metoden har Leitz lyckats bevara de naturliga och fruktiga aromerna i de alkoholfria vinerna, säger Josef Andirik, producentansvarig på Johan Lidby Vinhandel.

Den tyske vinodlaren Johannes Leitz är värd några rader. För 35 år sedan fick han ta över familjens vingård sedan hans pappa hastigt dog. Johannes var då bara 21 år gammal och oerfaren. Egendomen var liten – bara tre hektar – men under åren har han expanderat och satsat på kvalitet. Det har lönat sig och för några år sedan utsågs Weingut Leitz till ”Årets Vinhus” av tidningen Allt om Vin.

Johannes Leitz nya alkoholfria vin passar till olika fiskrätter, men även till sushi och kryddstark asiatisk mat.

– Men vinet fungerar förstås perfekt även som sällskapsdryck och aperitif, säger Josef Andirik. – Det är verkligen roligt att vi får vara med på Johannes Leitz alkoholfria resa och se hur produktionen utvecklas. Att vi får vara först i Sverige med att lansera ett alkoholfritt, mousserande vin på burk är fantastiskt.

Leitz Eins Zwei Zero Sparkling Rosé Alcohol Free
Leitz Eins Zwei Zero Sparkling Rosé Alcohol Free

250 ml - 0% - Sockerhalt 3.8 g per 100 ml
31 kr


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

David Beckhams nya passion: rosévin

David Beckhams nya passion: rosévin

Rosétrenden växer sig allt starkare i USA – efter att ha setts som skräpvin. En rad amerikanska vinhus lanserar sina egna roséer. Och fotbollsstjärnan David Beckham har outat sig som älskare ..

Läs mer
Rosé i världsklass

Rosé i världsklass

Sommaren har varit präglad av lättsinniga, ljust rosa viner. Men nu är det dags att plocka fram den tunga arsenalen, de komplexa rosa vinerna med enastående finess. Sensommaren och hösten kommer med..

Läs mer
Vinguiden provar Systembolagets dyraste roséviner

Vinguiden provar Systembolagets dyraste roséviner

Då vi pratar om kvalitetsviner pratar vi nästan alltid om röda eller vita viner, men sällan de rosa. Roséviner har en liten utmaning i att få oss konsumenter att inse att även dessa kan vara komplex..

Läs mer
Välkomna sommaren med National Rosé Day

Välkomna sommaren med National Rosé Day

Andra lördagen i juni infaller årligen National Rosé Day. Firandet spåras tillbaka till 2014 då Bodvár House of Rosés – världens första vinhus specialiserat på just rosévin, etablerade dagen. Det ä..

Läs mer
Leif GW: Helt galet med bögstämpel på rosévin

Leif GW: Helt galet med bögstämpel på rosévin

Nu berättar Leif GW Persson i en exklusiv intervju för Vinguiden.com om sin vinsuccé och arbetet med att ta fram det senaste vinet: GW:s Rosa. Kriminologen valde ut sitt rosévin först efter noggrann..

Läs mer
Musikinspirerat rosévin med stjärnglans

Musikinspirerat rosévin med stjärnglans

Filmstjärnan Brad Pitts nya vin “Studio” hyllar vinhuset Miravals legendariska musikstudio, där flera världsstjärnor spelat in låtar. Under åren har Brad och den välkända vinfamiljen Perrin produce..

Läs mer