HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

Nyheten: Första alkoholfria rosén på burk

Trenden är tydlig. Allt fler svenskar vill njuta av alkoholfritt vin – och drycken får gärna vara i miljövänlig förpackning.
– Därför är det är fantastiskt att vi får vara först i Sverige med att lansera ett alkoholfritt, mousserande vin på burk, säger Josef Andirik som är producentansvarig på Johan Lidby Vinhandel.

Den 1 juni lanserades ett nytt alkoholfritt vin från Johannes Leitz: ett mousserande rosévin som förpackats i en praktisk och miljövänlig aluminiumburk och som står på Systembolagets alkoholfria hylla. Namnet: Eins Zwei Zero (Ett, två, noll).

– Tack vare den skonsamma metoden har Leitz lyckats bevara de naturliga och fruktiga aromerna i de alkoholfria vinerna, säger Josef Andirik, producentansvarig på Johan Lidby Vinhandel.

Den tyske vinodlaren Johannes Leitz är värd några rader. För 35 år sedan fick han ta över familjens vingård sedan hans pappa hastigt dog. Johannes var då bara 21 år gammal och oerfaren. Egendomen var liten – bara tre hektar – men under åren har han expanderat och satsat på kvalitet. Det har lönat sig och för några år sedan utsågs Weingut Leitz till ”Årets Vinhus” av tidningen Allt om Vin.

Johannes Leitz nya alkoholfria vin passar till olika fiskrätter, men även till sushi och kryddstark asiatisk mat.

– Men vinet fungerar förstås perfekt även som sällskapsdryck och aperitif, säger Josef Andirik. – Det är verkligen roligt att vi får vara med på Johannes Leitz alkoholfria resa och se hur produktionen utvecklas. Att vi får vara först i Sverige med att lansera ett alkoholfritt, mousserande vin på burk är fantastiskt.

Leitz Eins Zwei Zero Sparkling Rosé Alcohol Free
Leitz Eins Zwei Zero Sparkling Rosé Alcohol Free

250 ml - 0% - Sockerhalt 3.8 g per 100 ml
31 kr


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

Rosévinet som inspirerats av musik

Rosévinet som inspirerats av musik

Kan man jämföra vin med musik? Jo, om man är en gammal manager för rockband som blivit vinmakare. – Inspirerat av hur musik kan förändra vår sinnesstämning, spelar vinet Band of Roses Rosé en färgst..

Läs mer
Musikinspirerat rosévin med stjärnglans

Musikinspirerat rosévin med stjärnglans

Filmstjärnan Brad Pitts nya vin “Studio” hyllar vinhuset Miravals legendariska musikstudio, där flera världsstjärnor spelat in låtar. Under åren har Brad och den välkända vinfamiljen Perrin produce..

Läs mer
Fem riktigt bra roséviner att starta våren med

Fem riktigt bra roséviner att starta våren med

Våren ja, den mycket efterlängtade. Kanske är den på väg, vi hoppas det. Men till dess den slår ut i full blom, kan vi påskynda ankomsten med ett glas eller två att vårens bästa rosé, just nu. Vingu..

Läs mer
Sommarens nya rosé – på burk

Sommarens nya rosé – på burk

Vad sägs om att dricka rosé ur aluminuimburk i sommar? Vinproducenten Dark Horse ligger bakom det annorlunda tillskottet till svenskarnas roséutbud. – Den friska aromen gör att vinet passar fint att..

Läs mer
David Beckhams nya passion: rosévin

David Beckhams nya passion: rosévin

Rosétrenden växer sig allt starkare i USA – efter att ha setts som skräpvin. En rad amerikanska vinhus lanserar sina egna roséer. Och fotbollsstjärnan David Beckham har outat sig som älskare ..

Läs mer
Leif GW: Helt galet med bögstämpel på rosévin

Leif GW: Helt galet med bögstämpel på rosévin

Nu berättar Leif GW Persson i en exklusiv intervju för Vinguiden.com om sin vinsuccé och arbetet med att ta fram det senaste vinet: GW:s Rosa. Kriminologen valde ut sitt rosévin först efter noggrann..

Läs mer