HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

Efter succén – visar rätta färgerna med alkoholfria öl

Prisvinnande alkoholfri öl som sålde över en miljon flaskor i fjol. Big Drop är succén som nu vill sticka ut lite extra i hyllorna med modern design och grälla färger.
– Vi ville ha en förpackning som alla känner igen direkt och som funkar i alla länder, säger James Kindred, en av Big Drops grundare.

Big Drop grundades 2016 som världens första bryggeri enbart inriktat på alkoholfri öl av den dåvarande advokaten Rob Fink och hans vän sedan länge, designern James Kindred. Sedan starten har man vunnit 26 större internationella utmärkelser för ölen och Big Drop har två gånger utsetts till ”världens bästa öl” vid World Beer Awards och vunnit medaljer i konkurrens med producenter av alkoholhaltig öl.

I fjol sålde Big Drop över en miljon flaskor över hela världen och var listade i över 1 000 butiker i världen. Så vad är målet för 2020? Sälja två miljoner öl?

– Vi hoppas ju det. Men coronapandemin har gjort att prognoserna blir lite osäkra, säger James Kindred, en av Big Drops grundare. Tre dagar efter att Storbritannien stängde ner allt lanserade vi en nätbutik och vi tittar på att expandera konceptet i övriga Europa och Nordamerika de kommande månaderna.

Big Drops variationer och smaker har också ökat genom åren. Numera består sortimentet av åtta craft öl, som alla är mindre än 0,5 procent alkohol: Lager, Pale Ale, Citra IPA, Stout, Brown Ale, Sunset Gold, Hazelnut Porter och en Sour. I Sverige finns fyra sorter tillgängliga för konsumenterna: Lager, Pale Ale, Citra IPA och Stout, De finns att köpa på Systembolaget, Mathem.se samt i välsorterade restauranger/pubar och matvarubutiker.

– Vi gjorde vår första internationella lansering i Sverige, så det är landet som har en speciell plats i vårt hjärta, säger James Kindred. Vi började uteslutande på Systembolaget, men har nu utökat samarbetet för att vara tillgängliga även på hotell, barer och restauranger. Det här kan bli ett riktigt spännande år i Sverige.

FAKTA

Här får du en snabbguide till Big Drops öl:

Uptown Craft Lager
Designen sägs vara inspirerad av heta somrar i stan och möten med vänner efter jobbet, när man sitter och njuter av solens sista strålar på en restaurang eller takterrass. Mönstret är hämtat från en betongsektion från det berömda bostadsområdet Barbican Estate i London.
Paradiso Citra IPA
Har hämtat inspiration från den djupa djungelns många stora, gröna blad och färgglada frukter. Exotiska intryck, ljud och smaker. Illustrationen representerar ett tropiskt paradis, och droppen är ölens citrustwist.

Pine Trail Pale Ale
Designen vill skapa känslan av en promenad genom en tallskog en sval dag. Den rena luften fylls av en tydlig talldoft. Designen är inspirerad av trädstammarnas raka linjer, de spetsiga barren och det krispiga inslaget av citrus.

Galactic Milk Stout
Representerar den krämiga virveln i en nyss upphälld stout som övergår i en evig mörk svarthet. Svarta hål, avlägsna galaxer och en resa in i det okända - designen är baserad på satellitbilder från rymden, full av färg, djup och rörelse.
Läs mer

Vinguiden
tipsar

Du kanske även vill läsa dessa