HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

Perfekta rosévinet – för en solig sommardag

Här är vinet som ordnar den perfekta sommardagen. Perfect Day Rosé är ett ypperligt laxrosa rosévin för sommarens höjdpunkter. Vinet har fått toppbetyg och passar lika bra som aperitif som till lätta somriga rätter.

Nu är sommaren här på allvar och högsäsongen för rosévin har dragit i gång. Ett vin som har fått toppbetyg är Perfect Day Rosé.

Vinet är speciellt framtaget för vårens och sommarens alla härliga ögonblick och passar för både vardag och fest. Perfect Day Rosé är ett ljust laxrosa vin som doftar av röda frukter och bär. Smaken är bärig och ungdomlig och fylld av färsk frukt som smultron, hallon, örter, vattenmelon och blodgrapefrukt.

Vinet passar precis som det är, innan middagen på altanen eller balkongen. Det smakar också utmärkt tillsammans till skaldjur eller lättare sommarmat som plockmat, sallader och fräscha asiatiska rätter. Serveras perfekt kylt, mellan 10 och 12 grader.

Perfect Day Rosé kommer från den franska vinregionen Languedoc-Roussillion. Där Medelhavet möter bergskedjan Pyréneerna odlas druvorna cinsault, grenache, syrah och rolle till rosévinet.    

FREDRIK SCHELKIN, AFTONBLADET

”Trevlig, utmärkt bra roséval i box”

ELKE JUNG, VINBANKEN 2021

Det mycket varma klimatet med torra somrar och svala regniga vintrar gör att vinet måste odlas högt upp på de branta bergssluttningarna. Sjöbrisen från Medelhavet svalkar vinrankorna och den gåtfulla mistralen kyler ytterligare. Mistralvindarna kommer oregelbundet, men blåser alltid i minst tre dagar.

När de solkyssta och vindsvalkade druvorna är mogna skördas de varsamt och får jäsa i ståltankar. Sedan är rosévinet redo – för den perfekta sommardagen.

Perfect day Rosé
2021
Perfect day Rosé
Perfect Day Rosé är ett ljust laxrosa vin som doftar av röda frukter och bär. Smaken är bärig och ungdomlig och fylld av färsk frukt som smultron, hallon, örter, vattenmelon och blodgrapefrukt.
2250 ml - 12.5% -
199 kr


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

Kocken & Vinet: Rosévin året om?

Kocken & Vinet: Rosévin året om?

Mattias Larsson på jakt efter menyn till rosa vin i alla väder.

Läs mer
Måns Zelmerlöw släpper nytt rosévin – exklusiv inter..

Måns Zelmerlöw släpper nytt rosévin – exklusiv inter..

Måns Zelmerlöw har haft stora framgångar med sina viner, och nu är det dags igen! Det nya vinet i hans populära MZ-kollektion är ett ljust och torrt rosévin – Hola MZ Rosé. Precis som tidigare komme..

Läs mer
#Mändrickerrosé

#Mändrickerrosé

Våren 2019 är inget undantag: när termometern stiger förvandlas vi vanliga medelålders män till altankillar: med urtvättade shorts och t-shirt med tryck. Praktiskt – ja. Stiligt – knappa..

Läs mer
Webb-TV: Färgstark rosé från Tavel

Webb-TV: Färgstark rosé från Tavel

Laxrosa rosé från Provence är bekant, men det här är någonting annat. Vinguidens resa till Rhône tog oss bland annat till Tavel, ett riktigt rosédistrikt, men med en helt annat produkt än den Proven..

Läs mer
Världens dyraste rosévin

Världens dyraste rosévin

Är världens dyraste rosévin även världens bästa? Meningarna går isär, naturligtvis, själva utnämnandet är bara det kontroversiellt. Vinguiden har provat vinet och är… stum av förundran. Nu har vi dr..

Läs mer
Äntligen – då kommer Rosé-Proseccon

Äntligen – då kommer Rosé-Proseccon

Efter flera år av rykten – äntligen kan Rosé-Prosecco bli verklighet! Prosecco DOC i Treviso har fattat beslut om att tillåta en ny rosa variant av succébubblet. Rosévin och Prosecco på en oc..

Läs mer