HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

Perfekta rosévinet – för en solig sommardag

Här är vinet som ordnar den perfekta sommardagen. Perfect Day Rosé är ett ypperligt laxrosa rosévin för sommarens höjdpunkter. Vinet har fått toppbetyg och passar lika bra som aperitif som till lätta somriga rätter.

Nu är sommaren här på allvar och högsäsongen för rosévin har dragit i gång. Ett vin som har fått toppbetyg är Perfect Day Rosé.

Vinet är speciellt framtaget för vårens och sommarens alla härliga ögonblick och passar för både vardag och fest. Perfect Day Rosé är ett ljust laxrosa vin som doftar av röda frukter och bär. Smaken är bärig och ungdomlig och fylld av färsk frukt som smultron, hallon, örter, vattenmelon och blodgrapefrukt.

Vinet passar precis som det är, innan middagen på altanen eller balkongen. Det smakar också utmärkt tillsammans till skaldjur eller lättare sommarmat som plockmat, sallader och fräscha asiatiska rätter. Serveras perfekt kylt, mellan 10 och 12 grader.

Perfect Day Rosé kommer från den franska vinregionen Languedoc-Roussillion. Där Medelhavet möter bergskedjan Pyréneerna odlas druvorna cinsault, grenache, syrah och rolle till rosévinet.    

FREDRIK SCHELKIN, AFTONBLADET

”Trevlig, utmärkt bra roséval i box”

ELKE JUNG, VINBANKEN 2021

Det mycket varma klimatet med torra somrar och svala regniga vintrar gör att vinet måste odlas högt upp på de branta bergssluttningarna. Sjöbrisen från Medelhavet svalkar vinrankorna och den gåtfulla mistralen kyler ytterligare. Mistralvindarna kommer oregelbundet, men blåser alltid i minst tre dagar.

När de solkyssta och vindsvalkade druvorna är mogna skördas de varsamt och får jäsa i ståltankar. Sedan är rosévinet redo – för den perfekta sommardagen.

Perfect Day Rosé är ett ljust laxrosa vin som doftar av röda frukter och bär. Smaken är bärig och ungdomlig och fylld av färsk frukt som smultron, hallon, örter, vattenmelon och blodgrapefrukt.
2250 ml - 12.5% -
199 kr


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa