HEM

Aktuellt

Perfekta rosévinet – för en solig sommardag

Här är vinet som ordnar den perfekta sommardagen. Perfect Day Rosé är ett ypperligt laxrosa rosévin för sommarens höjdpunkter. Vinet har fått toppbetyg och passar lika bra som aperitif som till lätta somriga rätter.

Nu är sommaren här på allvar och högsäsongen för rosévin har dragit i gång. Ett vin som har fått toppbetyg är Perfect Day Rosé.

Vinet är speciellt framtaget för vårens och sommarens alla härliga ögonblick och passar för både vardag och fest. Perfect Day Rosé är ett ljust laxrosa vin som doftar av röda frukter och bär. Smaken är bärig och ungdomlig och fylld av färsk frukt som smultron, hallon, örter, vattenmelon och blodgrapefrukt.

Vinet passar precis som det är, innan middagen på altanen eller balkongen. Det smakar också utmärkt tillsammans till skaldjur eller lättare sommarmat som plockmat, sallader och fräscha asiatiska rätter. Serveras perfekt kylt, mellan 10 och 12 grader.

Perfect Day Rosé kommer från den franska vinregionen Languedoc-Roussillion. Där Medelhavet möter bergskedjan Pyréneerna odlas druvorna cinsault, grenache, syrah och rolle till rosévinet.    

FREDRIK SCHELKIN, AFTONBLADET

”Trevlig, utmärkt bra roséval i box”

ELKE JUNG, VINBANKEN 2021

Det mycket varma klimatet med torra somrar och svala regniga vintrar gör att vinet måste odlas högt upp på de branta bergssluttningarna. Sjöbrisen från Medelhavet svalkar vinrankorna och den gåtfulla mistralen kyler ytterligare. Mistralvindarna kommer oregelbundet, men blåser alltid i minst tre dagar.

När de solkyssta och vindsvalkade druvorna är mogna skördas de varsamt och får jäsa i ståltankar. Sedan är rosévinet redo – för den perfekta sommardagen.

Perfect day Rosé
2021
Perfect day Rosé
Perfect Day Rosé är ett ljust laxrosa vin som doftar av röda frukter och bär. Smaken är bärig och ungdomlig och fylld av färsk frukt som smultron, hallon, örter, vattenmelon och blodgrapefrukt.
2250 ml - 12.5% -
199 kr


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

Pitt och Jolie slåss om vingården Miraval

Pitt och Jolie slåss om vingården Miraval

Deras Miraval-viner hyllas och får höga betyg i hela världen. Och de har kunnat enas om delad vårdnad för barnen efter skilsmässan. Men vingården Chäteau Miraval, värd över en miljard miljoner, bråk..

Läs mer
Fem riktigt bra roséviner att starta våren med

Fem riktigt bra roséviner att starta våren med

Våren ja, den mycket efterlängtade. Kanske är den på väg, vi hoppas det. Men till dess den slår ut i full blom, kan vi påskynda ankomsten med ett glas eller två att vårens bästa rosé, just nu. Vingu..

Läs mer
Musikinspirerat rosévin med stjärnglans

Musikinspirerat rosévin med stjärnglans

Filmstjärnan Brad Pitts nya vin “Studio” hyllar vinhuset Miravals legendariska musikstudio, där flera världsstjärnor spelat in låtar. Under åren har Brad och den välkända vinfamiljen Perrin produce..

Läs mer
Trenden som inte går att stoppa – LowLow väljer en u..

Trenden som inte går att stoppa – LowLow väljer en u..

Hard seltzers, den stora dryckestrenden från USA, har nog de flesta hört talas om vid det här laget. Den populära blanddrycken har fått genomslag i Sverige och försäljningen ökade med hela 70 procen..

Läs mer
Äntligen – då kommer Rosé-Proseccon

Äntligen – då kommer Rosé-Proseccon

Efter flera år av rykten – äntligen kan Rosé-Prosecco bli verklighet! Prosecco DOC i Treviso har fattat beslut om att tillåta en ny rosa variant av succébubblet. Rosévin och Prosecco på en oc..

Läs mer
Nyheten: Första alkoholfria rosén på burk

Nyheten: Första alkoholfria rosén på burk

Trenden är tydlig. Allt fler svenskar vill njuta av alkoholfritt vin – och drycken får gärna vara i miljövänlig förpackning. – Därför är det är fantastiskt att vi får vara först i Sverige med ..

Läs mer