HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

Nya rosén som bara kan avnjutas på vinhotellet

Svart flaska och rosa innehåll. Här är rosévinet som nu är redo att hällas upp till alla förväntansfulla gäster på The Winery Hotel i Solna.
– Det är spännande att se vad som händer om man utmanar folks förväntning på hur något ska se ut, säger Sofia Ruhne, ansvarig för vineriet på The Winery Hotel.

The Winery Hotel är världens första hotell med ett urbant vineri i samma byggnad. Med egen vintillverkning i lobbyn på hotellet erbjuds du som gäst här ett helt nytt sätt att bo, njuta och mötas – med vinet i fokus. Även designen på hotellet inspireras av vintillverkningen. Vid incheckning är det första du som gäst får se, vinet som lagras på ekfat bakom en glasvägg i receptionen. Och nu kan dessutom gästerna få njuta av nya årgången av hotellets eget rosévin – Black Bottle Rosé. Druvor fraktades från Toscana i september förra året och framställdes sen på The Winery Hotel.

– 2019 var en utmanande växtsäsong med mycket regn under våren vilket inte är vanligt i Toscana. Vi trodde därför att skörden skulle senareläggas eftersom soltimmarna är så viktiga under hela växtsäsongen, berättar Sofia Ruhne från vingården Terreno i Toscana,ansvarig för vineriet på The Winery Hotel.

Hon berättar att det direkt efter den regniga och kalla våren kom lagom värme som höll i sig vilket räddade skörden.

– Bristen på vårsol kan hindra att smakämnen växer till sig, men tack vare att de tre sista månaderna var så soliga hann druvorna i kapp och vi kan nu njuta av ett läckert smakrikt rosévin som både är fruktigt och friskt.

I år kommer vinet i en ny uppdaterad look som går hand i hand med etiketten på hotellets röda vin Winery Red som har bytt kostym varje ny årgång. Black Bottle Rosé däremot har fått behålla sin ursprungliga look fram tills nu.

– Idéen med mörka flaskor på ett rosevin uppkom för att utmana idén om hur ett rosevin ska se ut. Blir det lika gott på mörk flaska? Vi valde dock att ha en rosa framtoning på etiketten för att visa att det är ett rosévin. Vanligtvis vill man ju se det rosa vinet genom flaskan så att man tydligt förstår att det är ett rosévin. Det är spännande att se vad som händer om man utmanar folks förväntning på hur något ska se ut.

Det var så både namnet Black Bottle Rosé och den knallrosa etiketten tog form. Även den nya designen går i rosa och svart men har fått en tydligare likhet med etiketten på hotellets röda vin.

Läs mer om The Winery Hotel >>


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa