HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

Nya kärleksölen – perfekta till Alla hjärtans dag

Öl är kärlek på burk sägs det. Vad kan då passa bättre än kärleksöl till Alla hjärtans dag? Lagom till Valentindagen släpps flera hjärtliga sorter på Systembolaget.

De lokala och småskaliga ölsorterna på Systembolaget blir allt mer fantasifulla och utflippade, åtminstone till titulaturen. Bapelsin, Svartskägg och Illbatting är bara ett axplock av de imaginära namnen i det senaste släppet av lokalt och småskaligt hos Systembolaget.

Men det som sticker ut mest bland nyheterna är ölen som går i kärlekstema till Alla hjärtans dag. Vin i all ära, men många åtrår öl även på kärleksdagen. Tur då att det finns nya specialare som passar perfekt.

Valentin Jordgubbs Vete

Valentin Jordgubbs Vete

Får det lov att vara en burk Valentin kanske? Inlands Bryggeri från Marstrand släpper en jordgubbsveteöl med det högaktuella namnet. Ölet har en kryddig, bärig smak med inslag av jordgubbar, ljust bröd och pomerans.
Art.nr: 35521 - Pris: 33.20 kr

Friends Kärleksfika Sour

Friends Kärleksfika Sour

Få saker slår en gemensam kärleksfika. Friends bryggeri släpper en berliner weisse som just heter Kärleksfika Sour. Den hjärtliga fikastunden smakar kaffe och vanilj, med inslag av choklad, svarta vinbär och björnbär.
Art.nr: 35554 - Pris: 40.90 kr

Omaka Afrodite

Omaka Afrodite

Även om ni är omaka så bör kärleken hålla i sig över Alla hjärtans dag. Från Omaka bryggeri hämtar vi nämligen kärleksbrygden Afrodite. Ölet är gjort av Kornmalt, havremalt, vete, jordgubbar, ingefära och humle. Smaken är kryddigt erotisk med med inslag av ingefära, honung, ljust bröd och mogna jordgubbar.
Art.nr: 35531 - Pris: 28.90 kr

Licks Licks Licks Stockholm Brewing Co.

Licks Licks Licks Stockholm Brewing Co.

Framåt natten blir vi lite djärvare och då kan det vara läge att locka fram en burk Licks Licks Licks. Denna romantiska brygd är släppt av Stockholm Brewing Co. Licks Licks Licks är en ekologisk suröl med en touch av laktos och vanilj. Burken är passande nog rosa med röda hjärtan.
Art.nr: 31362 - Pris: 33.90 kr


Du kanske även vill läsa dessa