HEM

Aktuellt

Nu kan du ropa hem Skogsrå, Troll och Vätte

Nu går årets första dryckesauktion på Bukowskis och Systembolaget av stapeln. Bland 1637 utrop finns flera fantasieggande whiskyflaskor med svenskt ursprung. Vad sägs om Troll, Näcken, Älva, skogsrå och Santa på flaska?

Efter ett par månaders uppehåll är Systembolagets dryckesauktioner tillbaka. Den första auktionen innehåller 1.637 utrop. Bland de ädla dryckerna finns många fina whiskysorter och men även vin från Bordeaux och Champagne.

För champagnekonnässörerna finns hela 48 nummer från den stora årgången 1996 som sägs vara i toppform just nu med perfekt balans mellan syra och frukt.

Den sanna Bordeauxentusiasterna tilltalas säkerligen av sällsynta årgångar som 1945 Château La Mission Haut-Brion och 1947 Château Pontet Canet. Den förstnämnda tros sluta på omkring 15.000 kr för en butelj.

Allra störst uppmärksamhet får nog den svenska whiskyn som bjuds ut på auktionen. Hela 22 utrop består av olika whiskykollektioner som buteljerats i Sverige. Från Bergslagen och Grythyttans destilleri kommer fantasieggande destillat som Näcken, Älva, Troll, Skogsrå och Santa.

För den som är sugen på något väsensskilt och är aningen mer traditionell finns flera bemärkta utrop av Mackmyra. bland annat en private label med en låda ”Free Friday”. En samling av Mackmyra Preludium 01-06 verkar också falla budgivarna på läppen och har redan utlöst en mindre budstrid.

Klicka här för att ta dig till Systembolagets dryckesauktion.


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

Ny exklusiv lansering från Mackmyra

Ny exklusiv lansering från Mackmyra

Mackmyra Muddus är den första lanseringen i destilleriets nya Small Batch-koncept. Whiskyn som endast finns i 3 017 flaskor har en karaktär typisk för Mackmyra, men är unik i sitt slag. Söta vildhal..

Läs mer
10 dyraste flaskorna på Systembolaget

10 dyraste flaskorna på Systembolaget

Här är Systembolagets tio dyraste flaskor. En ny whisky sätter rekord och kostar 895 000 kronor. Aldrig tidigare har en så gammal single malt tappats på flaska. En 80 år gammal Glenlivet gör sensati..

Läs mer
5 saker du ska ha koll på – om whisky

5 saker du ska ha koll på – om whisky

Whisky, eller på Irland och i USA whiskey, är en spritdryck gjord på spannmål. Men visste du detta om det bärnstensfärgade guldet? 1. Whisky betyder – livets vatten. 2. Det stavas whisky på Sk..

Läs mer
Nu lanseras Mackmyra Destination – en limiterad sing..

Nu lanseras Mackmyra Destination – en limiterad sing..

Mackmyra Destination är en limiterad single malt whisky lagrad på portvinsfat. Den här whiskyn är en inbjudan i flytande form till livsnjutare världen över att tillsammans med Mackmyra skapa nya up..

Läs mer
Whisky från Systemet blev värd 212.000 kr

Whisky från Systemet blev värd 212.000 kr

För 10 år sedan köptes whiskyflaskan på Systembolaget för en dryg tusenlapp. Nu slåss samlarna om japanska kortlekswhiskyn Hanyu Ichiro’s Malt Card. I veckan såldes ”Klöver två” för 212.000 kr..

Läs mer
Passa på: nu säljs världens bästa rödvin

Passa på: nu säljs världens bästa rödvin

Hallå, vinälskare – nu har du chansen att skaffa några av världens mest omtalade och mytomspunna flaskor. Systembolagets dryckesauktion har startat och bjuder på några riktiga höjdare. Eller v..

Läs mer