HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

Nu kan du ropa hem Skogsrå, Troll och Vätte

Nu går årets första dryckesauktion på Bukowskis och Systembolaget av stapeln. Bland 1637 utrop finns flera fantasieggande whiskyflaskor med svenskt ursprung. Vad sägs om Troll, Näcken, Älva, skogsrå och Santa på flaska?

Efter ett par månaders uppehåll är Systembolagets dryckesauktioner tillbaka. Den första auktionen innehåller 1.637 utrop. Bland de ädla dryckerna finns många fina whiskysorter och men även vin från Bordeaux och Champagne.

För champagnekonnässörerna finns hela 48 nummer från den stora årgången 1996 som sägs vara i toppform just nu med perfekt balans mellan syra och frukt.

Den sanna Bordeauxentusiasterna tilltalas säkerligen av sällsynta årgångar som 1945 Château La Mission Haut-Brion och 1947 Château Pontet Canet. Den förstnämnda tros sluta på omkring 15.000 kr för en butelj.

Allra störst uppmärksamhet får nog den svenska whiskyn som bjuds ut på auktionen. Hela 22 utrop består av olika whiskykollektioner som buteljerats i Sverige. Från Bergslagen och Grythyttans destilleri kommer fantasieggande destillat som Näcken, Älva, Troll, Skogsrå och Santa.

För den som är sugen på något väsensskilt och är aningen mer traditionell finns flera bemärkta utrop av Mackmyra. bland annat en private label med en låda ”Free Friday”. En samling av Mackmyra Preludium 01-06 verkar också falla budgivarna på läppen och har redan utlöst en mindre budstrid.

Klicka här för att ta dig till Systembolagets dryckesauktion.


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa