HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

Bus eller vin?

Sugen på något skrämmande gott att dricka inför Halloween och Allhelgonahelgen? Vinguiden har kartlagt dryckerna med spöklikt tema som passar.

Ett djävulsvin är bland det mest passande som finns till Halloween, eller Hallo Vin som vi på Vinguiden brukar säga. Då finns det två säkra kort att välja på hos Systembolaget. Dels klassikern och storsäljaren Casillero del Diablo, men det finns också den nylanserade spännande chilenaren Diablo Black. Passar perfekt om du planerar att äta kött i helgen – och kommer dessutom i en elegant träask.

750 ml - 13.5% - Sockerhalt 5 g/l
119 kr

Om du tycker bättre om vitt vin rekommenderar vi The Sugar Skull White Wine, under Halloween. Är du i stället mer sugen på öl finns det också några skrämmande varianter att välja på. Vad sägs om en Ghost Ugly Duck Ipa på Halloween? Vill du vara ännu mer skrämmande finns Even More Death som är en mörk skummande imperial stout som är riktigt alkoholstark. En sour som passar fint in i Halloweentemat är också Firestone Walker Krieky Bones.

1000 ml - 11% - Sockerhalt 3.1 g per 100 ml
68 kr

440 ml - 12% -
55.50 kr

375 ml - 6.3% -
129 kr

Lite senare på aftonen kan något starkare sitta bra innanför dödskallekostymen. Är du stadd vid kassa rekommenderar vi The Glenrothes Halloween Edition 2019. Speciellt framtagen till denna helg, men kostar 719 kr för 70 cl. Då är det billigare att servera vodka direkt ur en dödskalle. Crystal Head Vodka har ett kranium som butelj, 499 kr för 70 cl.

700 ml - 40% -
519 kr

Dryckerna som passar extra bra på Halloween:

Castillero del diablo
Diablo black
Ghost Ugly duck IPA
Ghost Vodka Gold Edition
Johnnie Walker Blue Ghost & Rare – Glenury Royal
The Glenrothes Halloween Edition 2019
Even More Death
Gravensteiner
The Sugar Skull White Wine, 2018
Firestone Walker Krieky Bones
Crystal Head Vodka
Guatemala Kill Devil


Magnus Bergqvist

Du kanske även vill läsa dessa