HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

Nu lanseras Mackmyra Destination – en limiterad single malt whisky

Mackmyra Destination är en limiterad single malt whisky lagrad på portvinsfat. Den här whiskyn är en inbjudan i flytande form till livsnjutare världen över att tillsammans med Mackmyra skapa nya upplevelser på någon av alla destinationer. 

Mackmyra Destination är baserad på ett recept som tänjer på gränserna åt det lite fylligare hållet från sprit lagrad på amerikansk vitek, med ett djup ifrån portvinet medan de typiska bourbonfaten bidrar med balans och harmoni. En numera klassisk karaktär ifrån det svenska pionjärdestilleriet. Toppad med smörkola, pigga toner av körsbär och björnbär.

Mackmyra Destinationer

Mackmyra har med sina destinationer Whiskybyn, destilleriets hjärta och hemvist i Gävle och lagringsplatser runt om i Sverige, Tyskland och på floden Seine i Paris skapat upplevelser som bidrar starkt till att Mackmyra utvecklar och är ledande i kategorin Nya världens whisky.

Mackmyra Destination är en orökig whisky som till stor del har lagrats på fat som tidigare lagrat portvin. Dessa fat ger whiskyn djupa toner av röda druvor, russin och en vacker kastanjefärg. Tillsammans med amerikanska ekfat som bidrar med toner av vaniljfudge. Det färdiga resultatet är balanserat men ändå komplext och fylligt.

Mackmyra Destination
Mackmyra Destination
Djupa toner av druvor och russin. Amerikanska ekfat bidrar med en ton av vaniljfudge. Komplex och rund smak. Låt gärna whiskyn andas en stund innan du avnjuter den för att öppna upp aromerna ytterligare.
700 ml - 48.7% -
799 kr

En lagerplats är inte bara ett lager för whiskeymakarna på Mackmyra. Återkommande för Mackmyras destinationer är att varje plats är unik samt att du alltid kan lagra din whisky där. Det är helt enkelt en plats för extraordinära upplevelser.

Förutom att besöka Mackmyra Whiskyby, kan du även kombinera din whiskyprovning och lagring på en bergstopp 1125 meter över havet, på Seinefloden i Paris, i Stockholms vackra skärgård och på flera andra unika platser.

Mackmyra Destination finns tillgänglig på Systembolagets beställningssortiment och är en limiterad upplaga i endast 10 000 flaskor. 


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

Årets snaps till julbordet

Årets snaps till julbordet

Julsnapsen är för många pricken över i:et på julbordet – en liten nubbe förhöjer upplevelsen av julmaten. I år släpps fem speciella julsnapsar på Systembolaget – men storsäljarna kommer från d..

Läs mer
”Spriten tar inte död på coronaviruset”

”Spriten tar inte död på coronaviruset”

Vodka, whisky och gin fungerar inte som handsprit. Systembolaget går nu ut och informerar kunderna om att deras starkvaror inte tar död på coronaviruset. – Den har inte tillräckligt hög alkoholhalt ..

Läs mer
Snart kan du köpa Absolut Vodka – i pappersfla..

Snart kan du köpa Absolut Vodka – i pappersfla..

Absolut Vodka blir snart Absolut Papper. Nästa månad ska 2.000 flaskor av återvunnet papper testas. – Vi har kommit långt nu, från koncept till en prototyp som snart ska testas på konsumenter, säger..

Läs mer
Skäm bort pappa på fars dag – drickbara presenter ha..

Skäm bort pappa på fars dag – drickbara presenter ha..

Svårt att veta vad du ska ge din pappa på fars dag? En flaska vin eller en god whiskey är alltid ett säkert kort. Här kommer våra tips på några favoriter som passar utmärkt att ge bort i present den..

Läs mer
Skotska tequilan du inte får shotta

Skotska tequilan du inte får shotta

Skotsk tequila – det finns väl inte? Jo, nästan, för nu kommer Storywood tequila som är lagrad på single malt-fat. De vill dessutom ändra på uppfattningen att tequila ska drickas som shots med..

Läs mer
Bartendern vann – med nya superdrinken

Bartendern vann – med nya superdrinken

Han gjorde en drink som tävlingsjuryn älskade. Nu får bartendern Mikael Nilsson åka till den internationella finalen av prestigefyllda cocktailtävlingen Bacardí Legacy. – Jag ser fram emot att tävla..

Läs mer