HEM

Aktuellt

Nu lanseras Mackmyra Destination – en limiterad single malt whisky

Mackmyra Destination är en limiterad single malt whisky lagrad på portvinsfat. Den här whiskyn är en inbjudan i flytande form till livsnjutare världen över att tillsammans med Mackmyra skapa nya upplevelser på någon av alla destinationer. 

Mackmyra Destination är baserad på ett recept som tänjer på gränserna åt det lite fylligare hållet från sprit lagrad på amerikansk vitek, med ett djup ifrån portvinet medan de typiska bourbonfaten bidrar med balans och harmoni. En numera klassisk karaktär ifrån det svenska pionjärdestilleriet. Toppad med smörkola, pigga toner av körsbär och björnbär.

Mackmyra Destinationer

Mackmyra har med sina destinationer Whiskybyn, destilleriets hjärta och hemvist i Gävle och lagringsplatser runt om i Sverige, Tyskland och på floden Seine i Paris skapat upplevelser som bidrar starkt till att Mackmyra utvecklar och är ledande i kategorin Nya världens whisky.

Mackmyra Destination är en orökig whisky som till stor del har lagrats på fat som tidigare lagrat portvin. Dessa fat ger whiskyn djupa toner av röda druvor, russin och en vacker kastanjefärg. Tillsammans med amerikanska ekfat som bidrar med toner av vaniljfudge. Det färdiga resultatet är balanserat men ändå komplext och fylligt.

Mackmyra Destination
Mackmyra Destination
Djupa toner av druvor och russin. Amerikanska ekfat bidrar med en ton av vaniljfudge. Komplex och rund smak. Låt gärna whiskyn andas en stund innan du avnjuter den för att öppna upp aromerna ytterligare.
700 ml - 48.7% - Sockerhalt <0,3 g per 100 ml
794 kr

En lagerplats är inte bara ett lager för whiskeymakarna på Mackmyra. Återkommande för Mackmyras destinationer är att varje plats är unik samt att du alltid kan lagra din whisky där. Det är helt enkelt en plats för extraordinära upplevelser.

Förutom att besöka Mackmyra Whiskyby, kan du även kombinera din whiskyprovning och lagring på en bergstopp 1125 meter över havet, på Seinefloden i Paris, i Stockholms vackra skärgård och på flera andra unika platser.

Mackmyra Destination finns tillgänglig på Systembolagets beställningssortiment och är en limiterad upplaga i endast 10 000 flaskor. 


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

Tips: Så njuter du bäst av midsommarsnapsen

Tips: Så njuter du bäst av midsommarsnapsen

Först dans kring midsommarstången – och sen en snaps. Nu är tiden då vi håller hårt på traditionerna och tar fram den speciella drycken vid matbordet. Vi ger några tips på hur du får ut maxima..

Läs mer
Skäm bort pappa på fars dag – drickbara presenter ha..

Skäm bort pappa på fars dag – drickbara presenter ha..

Svårt att veta vad du ska ge din pappa på fars dag? En flaska vin eller en god whiskey är alltid ett säkert kort. Här kommer våra tips på några favoriter som passar utmärkt att ge bort i present den..

Läs mer
Svensk köpte whiskyn för 240.000 kr

Svensk köpte whiskyn för 240.000 kr

En enda flaska Bowmore från 1965 släpptes på Systembolaget. Redan samma dag blev den såld. Priset? Håll i dig: 240.000 kronor. Bowmore 1965 är en av de mest eftertraktade whiskysorterna i världen, o..

Läs mer
Absolut nytt: Vodkan som smakar grapefrukt

Absolut nytt: Vodkan som smakar grapefrukt

Nu kommer en ny medlem i Absolut vodka-samlingen: Absolut Grapefruit. Smakerna är naturligt utvunna och inget tillsatt socker eller artificiella smakämnen återfinns i den nya drycken. – Den senaste ..

Läs mer
Whisky – vad är det egentligen?

Whisky – vad är det egentligen?

För några år sedan såldes en flaska Macallan 1926 för cirka 18 miljoner kronor. Den skotska singelmalten slog i och med det sitt eget tidigare rekord och kan stolt fortsätta titulera sig som världen..

Läs mer
Hittade brännpanna – nu gör de ekologisk gin

Hittade brännpanna – nu gör de ekologisk gin

Svenskt, ekologiskt och helt hantverksmässigt producerat i en liten röd stuga. Snart lanseras nya First Gin från Sigtuna på Systembolaget. – Vi hittade brännpannan i det övergivna lilla huset och tä..

Läs mer