HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

”Livet är för kort för tråkig öl!”

Kees Bubberman är holländaren som gått från hembryggare till världssuccé. Allt började med ett skämt tillsammans med en vän. Nu släpper han fyra nya spännande ölsorter i Sverige.
– Livet är för kort för tråkig öl! säger Kees.

För 20 år sedan startade Kees Bubberman som hembryggare i sin hemstad Middelburg i Nederländerna.

– Det hela började som ett skämt! Jag var kock och älskade att dricka specialöl. En dag omkring 1998 frågade en vän till mig om vi skulle börja brygga hemma och jag tänkte ja, varför inte. Jag startade en utbildning för att lära mig att brygga öl och med den första öl jag bryggde vann jag ett pris. När du vinner priser börjar du tänka, ‘Ah, jag är bra på det här!’. Det började som en hobby och sedan exploderade det verkligen till den punkt att jag bryggde en gång i veckan, vilket var väldigt roligt, har han berättat.

Lite senare började han arbeta på ett litet lokalt bryggeri för att kunna ägna sig åt sin passion för öl på heltid. 2015 tog han steget fullt ut och startade Brouwerij Kees. Och det har blivit en riktig succé som uppskattas i hela världen.

Hans läckra IPA, porter, stouts och fatlagrade kornviner har rönt stor uppskattning i ölvärlden under de senaste åren. Även i Sverige har ölälskare upptäckt Kees. Bland de över 30 nya ölsorter som Kees skapat finns en IPA med Earl Grey-te en stout med havregryn och stout med kaffe. För de riktiga finsmakarna finns fatlagrad porter.

Kees provsmakarlåda med fyra sorters holländsk specialöl från den kände ölmakaren blev en succé när den lanserades i Sverige förra året. Nu kan den nyfikne öldrickaren beställa sorterna var för sig.

Nyheterna är två sorters amerikansk citrusfräsch och fruktig IPA och två mörka, sammetslena öl, en stout och en porter, med spännande toner av choklad och kaffe.

Kees Hazy Sunrise New England IPA
Kees Hazy Sunrise New England IPA
Inspirerad av amerikansk ofiltrerad IPA. Fruktig, frisk med måttlig beska. Den lilla grumligheten ger en pirrande känsla och mer intensiv humlenjutning.

Humle: Mosaîc. Malt: Pale ale, Cara.
330 ml - 7.1% -
44.50 kr

Kees Mosaic Hop IPA
Kees Mosaic Hop IPA
Frisk och fräsch IPA, lätt bärnstensfärgad med den typiska citrussmaken från amerikansk Mosaic-humle. En högt rankad öl som kombinerar sin subtilt söta karaktär med en rik, fruktig humlearom.

Humle: Mosaïc. Malt: Pale Ale, Cara.
330 ml - 5.5% -
39.40 kr

Kees Caramel Fudge
Kees Caramel Fudge
En stark och söt mörk öl som smakar kaffe, mycket alkohol och karamell.

Humle: Mosaïc. Malt: Pale Ale, Cara.
330 ml - 11.5% -
49.40 kr

Kees Export Porter 1750
Kees Export Porter 1750
Intensivt, nästan svart sammetslent öl med smak av choklad och kaffe.

Humle: Fuggles, Sorachi Ace. Malt: Pale Ale, Caramel, Carafa 1.
330 ml - 10.5% -
48.80 kr


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

Svenskarna samlade in en miljon till sina stammiskro..

Svenskarna samlade in en miljon till sina stammiskro..

Vi svenskar bryr oss om våra stammiskrogar. Det visade kampanjen ”Stammisglaset” där en miljon kronor samlades in till totalt 816 restauranger i hela Sverige. – ”Stammisglaset̶..

Läs mer
Ölet som vill överraska – med blåbär och kakao..

Ölet som vill överraska – med blåbär och kakao..

Det verkar krävas ett konstnärsbryggeri i Kanada för att komma på en så galen idé: en syrlig öl bryggd med blåbär och bitar av kakaobönan. Nu får vi svenskar testa den annorlunda drycken i en i en b..

Läs mer
Sommarens 3 måsten vid grillen

Sommarens 3 måsten vid grillen

Sommaren har börjat och det på bästa sätt! Många är vi redan som spenderat några timmar vid grillen och grillat kamben till perfektion, provrökt räkor, testat nya spännande recept på tillbehör till ..

Läs mer
Lokala påskölen räddad – Systembolaget ändrar ..

Lokala påskölen räddad – Systembolaget ändrar ..

De lokala påskölen är räddade – Systembolaget öppnar beställningarna av ”Lokalt & Småskaligt” igen efter en dags stängning. Beskedet var på väg att slå hårt mot många mindre ölbryggerier ..

Läs mer
3 goda tips på ljus sommar-öl

3 goda tips på ljus sommar-öl

Ljus lager behöver inte vara blaskig eller sakna karaktär. Här har du en italienare, en tysk och en svensk som vågar sticka ut. Läs Vinguidens tips på tre spännande sommar-öl. Lager är världens över..

Läs mer
Svensk suröl – bland det trendigaste du kan dr..

Svensk suröl – bland det trendigaste du kan dr..

Förr i tiden var det en öl som dracks av belgare och i viss mån tyskar. Men 2020 är suröl ett av de trendigaste drycker du kan köpa på Systembolaget. Och svenska bryggerier skapar nya suröl med stor..

Läs mer