HEM

Aktuellt

”Livet är för kort för tråkig öl!”

Kees Bubberman är holländaren som gått från hembryggare till världssuccé. Allt började med ett skämt tillsammans med en vän. Nu släpper han fyra nya spännande ölsorter i Sverige.
– Livet är för kort för tråkig öl! säger Kees.

För 20 år sedan startade Kees Bubberman som hembryggare i sin hemstad Middelburg i Nederländerna.

– Det hela började som ett skämt! Jag var kock och älskade att dricka specialöl. En dag omkring 1998 frågade en vän till mig om vi skulle börja brygga hemma och jag tänkte ja, varför inte. Jag startade en utbildning för att lära mig att brygga öl och med den första öl jag bryggde vann jag ett pris. När du vinner priser börjar du tänka, ‘Ah, jag är bra på det här!’. Det började som en hobby och sedan exploderade det verkligen till den punkt att jag bryggde en gång i veckan, vilket var väldigt roligt, har han berättat.

Lite senare började han arbeta på ett litet lokalt bryggeri för att kunna ägna sig åt sin passion för öl på heltid. 2015 tog han steget fullt ut och startade Brouwerij Kees. Och det har blivit en riktig succé som uppskattas i hela världen.

Hans läckra IPA, porter, stouts och fatlagrade kornviner har rönt stor uppskattning i ölvärlden under de senaste åren. Även i Sverige har ölälskare upptäckt Kees. Bland de över 30 nya ölsorter som Kees skapat finns en IPA med Earl Grey-te en stout med havregryn och stout med kaffe. För de riktiga finsmakarna finns fatlagrad porter.

Kees provsmakarlåda med fyra sorters holländsk specialöl från den kände ölmakaren blev en succé när den lanserades i Sverige förra året. Nu kan den nyfikne öldrickaren beställa sorterna var för sig.

Nyheterna är två sorters amerikansk citrusfräsch och fruktig IPA och två mörka, sammetslena öl, en stout och en porter, med spännande toner av choklad och kaffe.

Kees Hazy Sunrise New England IPA
Kees Hazy Sunrise New England IPA
Inspirerad av amerikansk ofiltrerad IPA. Fruktig, frisk med måttlig beska. Den lilla grumligheten ger en pirrande känsla och mer intensiv humlenjutning.

Humle: Mosaîc. Malt: Pale ale, Cara.
330 ml - 7.1% -
43.90 kr

Kees Mosaic Hop IPA
Kees Mosaic Hop IPA
Frisk och fräsch IPA, lätt bärnstensfärgad med den typiska citrussmaken från amerikansk Mosaic-humle. En högt rankad öl som kombinerar sin subtilt söta karaktär med en rik, fruktig humlearom.

Humle: Mosaïc. Malt: Pale Ale, Cara.
330 ml - 5.5% -
38.70 kr

Kees Caramel Fudge
Kees Caramel Fudge
En stark och söt mörk öl som smakar kaffe, mycket alkohol och karamell.

Humle: Mosaïc. Malt: Pale Ale, Cara.
330 ml - 11.5% -
49.90 kr

Kees Export Porter 1750
Kees Export Porter 1750
Intensivt, nästan svart sammetslent öl med smak av choklad och kaffe.

Humle: Fuggles, Sorachi Ace. Malt: Pale Ale, Caramel, Carafa 1.
330 ml - 10.5% -
49.80 kr


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

”En öl som är 100 procent Dregen”

”En öl som är 100 procent Dregen”

Vad bör en öl heta om man är rockmusiker? För kände gitarristen Dregen var valet enkelt. – “Riff” är bra. Vem vill inte avnjuta ett buteljerat gitarriff? Det vill jag i alla fall, säger Dregen. Med ..

Läs mer
Sommarens bästa ölguide – flera nyheter och glutenfr..

Sommarens bästa ölguide – flera nyheter och glutenfr..

Läs den här fräscha ölguiden och beställ sommarens mest imponerande öl innan det tar slut. Förutom riktigt god glutenfri öl bjuds du på klassisk ljus lager och några svalkande suröl. Kanske gömmer s..

Läs mer
Systembolagets nya satsning: sälja kyld öl

Systembolagets nya satsning: sälja kyld öl

Grattis, alla ölälskare. Snart öppnar Systembolaget upp portarna till sin nya satsning, Ölstudion. Här kommer du att kunna köpa kyld öl. – Dryckerna som kommer kylas är IPA, Hazy IPA och dubbel-IPA,..

Läs mer
Krämiga öler – höstens trend

Krämiga öler – höstens trend

Milkshake- och smoothieöl är nya trenden i höst. Två nya öl med shakekänsla släpps nu på Systemet. ⁣- Uppkom under en helt vanlig milkshake- och lemonadpaus i bryggeriet, säger Nya Carnegiebryggerie..

Läs mer
Bus eller vin?

Bus eller vin?

Sugen på något skrämmande gott att dricka inför Halloween och Allhelgonahelgen? Vinguiden har kartlagt dryckerna med spöklikt tema som passar. Ett djävulsvin är bland det mest passande som finns ti..

Läs mer
Unika lådölen: ”Görs av hemligt specialmaterial”..

Unika lådölen: ”Görs av hemligt specialmaterial”..

Maj månads första nyhetssläpp är här fullspäckad med spännande dryckesnyheter. Vad sägs om bag-in-box-öl? Det är andra gången någonsin i Sverige. Eller får det lov att vara en exklusiv riesling-sekt..

Läs mer