HEM

Aktuellt

”Livet är för kort för tråkig öl!”

Kees Bubberman är holländaren som gått från hembryggare till världssuccé. Allt började med ett skämt tillsammans med en vän. Nu släpper han fyra nya spännande ölsorter i Sverige.
– Livet är för kort för tråkig öl! säger Kees.

För 20 år sedan startade Kees Bubberman som hembryggare i sin hemstad Middelburg i Nederländerna.

– Det hela började som ett skämt! Jag var kock och älskade att dricka specialöl. En dag omkring 1998 frågade en vän till mig om vi skulle börja brygga hemma och jag tänkte ja, varför inte. Jag startade en utbildning för att lära mig att brygga öl och med den första öl jag bryggde vann jag ett pris. När du vinner priser börjar du tänka, ‘Ah, jag är bra på det här!’. Det började som en hobby och sedan exploderade det verkligen till den punkt att jag bryggde en gång i veckan, vilket var väldigt roligt, har han berättat.

Lite senare började han arbeta på ett litet lokalt bryggeri för att kunna ägna sig åt sin passion för öl på heltid. 2015 tog han steget fullt ut och startade Brouwerij Kees. Och det har blivit en riktig succé som uppskattas i hela världen.

Hans läckra IPA, porter, stouts och fatlagrade kornviner har rönt stor uppskattning i ölvärlden under de senaste åren. Även i Sverige har ölälskare upptäckt Kees. Bland de över 30 nya ölsorter som Kees skapat finns en IPA med Earl Grey-te en stout med havregryn och stout med kaffe. För de riktiga finsmakarna finns fatlagrad porter.

Kees provsmakarlåda med fyra sorters holländsk specialöl från den kände ölmakaren blev en succé när den lanserades i Sverige förra året. Nu kan den nyfikne öldrickaren beställa sorterna var för sig.

Nyheterna är två sorters amerikansk citrusfräsch och fruktig IPA och två mörka, sammetslena öl, en stout och en porter, med spännande toner av choklad och kaffe.

Kees Hazy Sunrise New England IPA
Kees Hazy Sunrise New England IPA
Inspirerad av amerikansk ofiltrerad IPA. Fruktig, frisk med måttlig beska. Den lilla grumligheten ger en pirrande känsla och mer intensiv humlenjutning.

Humle: Mosaîc. Malt: Pale ale, Cara.
330 ml - 7.1% -
43.90 kr

Kees Mosaic Hop IPA
Kees Mosaic Hop IPA
Frisk och fräsch IPA, lätt bärnstensfärgad med den typiska citrussmaken från amerikansk Mosaic-humle. En högt rankad öl som kombinerar sin subtilt söta karaktär med en rik, fruktig humlearom.

Humle: Mosaïc. Malt: Pale Ale, Cara.
330 ml - 5.5% -
38.70 kr

Kees Caramel Fudge
Kees Caramel Fudge
En stark och söt mörk öl som smakar kaffe, mycket alkohol och karamell.

Humle: Mosaïc. Malt: Pale Ale, Cara.
330 ml - 11.5% -
49.90 kr

Kees Export Porter 1750
Kees Export Porter 1750
Intensivt, nästan svart sammetslent öl med smak av choklad och kaffe.

Humle: Fuggles, Sorachi Ace. Malt: Pale Ale, Caramel, Carafa 1.
330 ml - 10.5% -
49.80 kr


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

Rosa hallonöl lagom till sommaren

Rosa hallonöl lagom till sommaren

Nu kommer den knallrosa hallonölen Halo från Nya Carnegiebryggeriet. – Det är helt otroliga mängder hallon i ölet, säger Lise Ljungman, provningsansvarig på bryggeriet. I går släpptes surölen Halo m..

Läs mer
Hallå! Du är bjuden till världens största ölfest – k..

Hallå! Du är bjuden till världens största ölfest – k..

Dags för ölfest! Söndagen den 12 februari är det äntligen dags för Super Bowl i USA. Finalmatchen i den amerikanska fotbollens högsta liga ska avgöras, och eventet är ofattbart stort. So what? I sam..

Läs mer
Här är Sveriges starkaste kanelbulle

Här är Sveriges starkaste kanelbulle

Hurra, i dag är det kanelbullens dag! Nu har du chansen att dricka Sveriges starkaste kanelbulle: Ölet Swedish Fika Cinnamon Bun har inte mindre än 12 procents alkoholhalt och smakar kanelbulle. Ka..

Läs mer
Picknick i sol, vågor och stjärnglans

Picknick i sol, vågor och stjärnglans

Vi är många som minns hur härligt det var att gå på skolutflykt med ryggsäcken full av nygräddade pannkakor och tigermuffins. Men utflyktsdagarna är inte över. Varje år firar vi Picknickens dag den ..

Läs mer
Därför vill Systembolaget sänka priset på starköl

Därför vill Systembolaget sänka priset på starköl

Systembolaget vill sänka priset på öl nästa år. Målet att släppa ut två öl på burk i det fasta sortimentet med ett pris på max 6,90 kronor. – Vi kommer att sätta ett pris som är något lägre än..

Läs mer
Äntligen högsäsong för grapefrukt! Här är våra favor..

Äntligen högsäsong för grapefrukt! Här är våra favor..

Vi bara älskar grapefrukt. Denna vackra, färgglada citrusfrukt som är söt, sur och bitter – ja, allt på en och samma gång. Nu när det är högsäsong för citrusfrukter vill vi passa på att slå ett slag..

Läs mer