HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

”Livet är för kort för tråkig öl!”

Kees Bubberman är holländaren som gått från hembryggare till världssuccé. Allt började med ett skämt tillsammans med en vän. Nu släpper han fyra nya spännande ölsorter i Sverige.
– Livet är för kort för tråkig öl! säger Kees.

För 20 år sedan startade Kees Bubberman som hembryggare i sin hemstad Middelburg i Nederländerna.

– Det hela började som ett skämt! Jag var kock och älskade att dricka specialöl. En dag omkring 1998 frågade en vän till mig om vi skulle börja brygga hemma och jag tänkte ja, varför inte. Jag startade en utbildning för att lära mig att brygga öl och med den första öl jag bryggde vann jag ett pris. När du vinner priser börjar du tänka, ‘Ah, jag är bra på det här!’. Det började som en hobby och sedan exploderade det verkligen till den punkt att jag bryggde en gång i veckan, vilket var väldigt roligt, har han berättat.

Lite senare började han arbeta på ett litet lokalt bryggeri för att kunna ägna sig åt sin passion för öl på heltid. 2015 tog han steget fullt ut och startade Brouwerij Kees. Och det har blivit en riktig succé som uppskattas i hela världen.

Hans läckra IPA, porter, stouts och fatlagrade kornviner har rönt stor uppskattning i ölvärlden under de senaste åren. Även i Sverige har ölälskare upptäckt Kees. Bland de över 30 nya ölsorter som Kees skapat finns en IPA med Earl Grey-te en stout med havregryn och stout med kaffe. För de riktiga finsmakarna finns fatlagrad porter.

Kees provsmakarlåda med fyra sorters holländsk specialöl från den kände ölmakaren blev en succé när den lanserades i Sverige förra året. Nu kan den nyfikne öldrickaren beställa sorterna var för sig.

Nyheterna är två sorters amerikansk citrusfräsch och fruktig IPA och två mörka, sammetslena öl, en stout och en porter, med spännande toner av choklad och kaffe.

Inspirerad av amerikansk ofiltrerad IPA. Fruktig, frisk med måttlig beska. Den lilla grumligheten ger en pirrande känsla och mer intensiv humlenjutning.

Humle: Mosaîc. Malt: Pale ale, Cara.
330 ml - 7.1% -
44.50 kr

Frisk och fräsch IPA, lätt bärnstensfärgad med den typiska citrussmaken från amerikansk Mosaic-humle. En högt rankad öl som kombinerar sin subtilt söta karaktär med en rik, fruktig humlearom.

Humle: Mosaïc. Malt: Pale Ale, Cara.
330 ml - 5.5% -
39.40 kr

En stark och söt mörk öl som smakar kaffe, mycket alkohol och karamell.

Humle: Mosaïc. Malt: Pale Ale, Cara.
330 ml - 11.5% -
49.40 kr

Intensivt, nästan svart sammetslent öl med smak av choklad och kaffe.

Humle: Fuggles, Sorachi Ace. Malt: Pale Ale, Caramel, Carafa 1.
330 ml - 10.5% -
48.80 kr


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa