HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

Topplista: 10 bästa ölen till sommaren

Sol, vind och vatten, höga berg och kalla öl… Visst är det väl så den gamla låten av Ted Gärdestad går? Skämt åsido, vad passar bättre en varm sommarkväll än en kall och god öl. För att hjälpa dig på vägen till denna ultimata njutning har vi letat fram tio öl som släcker törsten.

En kall pilsner sitter som en gubbkeps en varm sommarkväll. Denna pilsner i tysk stil har karakteristisk beska och maltiga smaken med inslag av knäckebröd samt citrus. Mums!

330 ml - 4.9% -
12.90 kr

Från England kommer denna Bitter ale. Den har en frisk besk smak med mycket malt, grapefrukt och nötter. Helt enkelt den perfekta ölen till sommarens grillmiddag.

500 ml - 4.2% -
26.90 kr

Denna ljusa ale från Belgien har en snart 1000 år gammal historia. Alen har en fruktig och lite söt smak med inslag av aprikosmarmelad, fruktkaka och honung. Den passar därför utmärkt till ost eller bara som en trevlig sällskapsdryck.

330 ml - 6.7% -
18.90 kr

Från svenska Fjäderholmarnas bryggeri kommer denna Session IPA. Med typiska toner av grapefrukt, passionsfrukt samt ananas är det en frisk och härlig dryck att njuta av när du sitter och dinglar med benen på bryggkanten.

330 ml - 4.5% -
22.90 kr

Från New York kommer denna varmjästa American Pale Ale. Den amerikanska humlen ger alen fruktigare toner av aprikos, ananas och apelsin. Givetvis fortfarande med den friska humlesmaken på tungan. Cheers!

355 ml - 5.5% -
23.90 kr

Svenska Coppersmith’s står bakom denna California Common, ett mellanting mellan en ale och lager. Med sin nyanserade smak och inslag av apelsinskal samt kryddor passar den utmärkt till lite grillat lamm- eller nötkött.

330 ml - 5% -
21.90 kr

Efter maten lämpar sig denna Saison från Belgiska bryggeriet Dupont mycket väl. Den kryddigare smaken med toner av grapefruktskal, banankaka och kryddnejlika blir som en efterrätt på flaska.

330 ml - 6.5% -
26.90 kr

Välkända Sierra Nevada Brewing har tagit fram denna veteöl med det passande namnet “Sunny Little Thing”. Smaksatt med citrus blir det som att dricka ren solsken. Ölen, som är len och uppfriskande, lämnar en varm och behaglig känsla i kroppen.

355 ml - 5% -
25.90 kr

Ännu en fantastisk veteöl, denna gång från svenska Nääs Gårdsbryggeri. Kryddad med amerikansk humle har denna veteöl fått vissa drag av en amerikansk pale ale. En utmärkt öl att “bryta av” med, utan att helt byta öltyp.

330 ml - 5.5% -
21.90 kr

Sist ut är denna ljusa veteöl från tyska Herrnbräu. Det är en Hefe, vilket innebär att jästen inte har filtrerats bort utan finns kvar i flaskan. Det ger tydliga brödtoner, parat med den friska kryddighet som är vanlig för veteöl. En perfekt avrundning på en perfekt kväll!

500 ml - 5.4% -
19.60 kr


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa