HEM

Aktuellt

Premiär för glöggöl: ”Kan bli årets julöl”

Här är julölet som är både glögg och öl på samma gång. Glögg Sour är ett samarbete mellan tre bryggerier – som hoppas på succé.
– Glögg Sour blir årets julöl om ni frågar mig, säger Jonas Gustavsson, grundare för Morgondagens Bryggeri.

De tre bryggerierna Morgondagens, Poppels och Friends Company Brewing har i år ett samarbete för att tillsammans få fram ett extra speciellt julöl. Glögg Sour är namnet – och det är en berliner style sour ale som kombinerar det bästa från öl och glögg. Bryggmästarna verkar nöjda med resultatet.
– Det är en sötsyrlig berliner style sour ale som fått sin karaktär av glöggkryddor som stjärnanis, pomerans, ingefära, kardemumma, kanel och nejlika, säger Daniel Granath, bryggmästare på Poppels.

Helsingborgsbryggeriet Friends Company Brewing har en förkärlek för att brygga öl med frukt och bär och Glögg Sour är inget undantag.
– Den är fullproppad med blåbär, svarta vinbär och körsbär, för att ge både smak och färg till ölet, säger Robin Skoglund på Friends Company Brewing.

Öletiketten knyter an till den juliga smaken och har passande nog tomtar av konstnären Jenny Nyström.
– Tomtenissarnas juleljus belyser det budskap vi önskar ge alla ölälskare – en önskan om en riktigt god jul. Glögg Sour blir årets julöl om ni frågar mig, säger Jonas Gustavsson, grundare av Morgondagens Bryggeri.

Glögg Sour släpps imorgon på Systembolaget kl 10 i beställningssortimentet. Det gäller nog att vara snabb om du vill säkra dig några flaskor, för det här lär bli populärt.

Glögg Sour Poppels
Glögg Sour Poppels
330 ml - 4.5% -
39.90 kr


Magnus Bergqvist

Du kanske även vill läsa dessa

Fyra spännande öl-gäster på Systembolaget

Fyra spännande öl-gäster på Systembolaget

Hallå, alla finsmakare av öl. Nu har ni några fantasifulla och spännande sorter att välja bland. Eller vad sägs om ett estniskt öl skapat av en skotte, en stout som lagrats på bourbonfat, en dubbel-..

Läs mer
Versioner av stout – det kraftfulla ölet

Versioner av stout – det kraftfulla ölet

”Stout” är en förkortning av ”stout beer” eller ”stout ale” som betyder ungefär ”kraftfullt öl”. Och kraftfullt är det. Traditionell stout ska vara mörk, smakrik och ha hög alkoholhalt. Men att stou..

Läs mer
Somriga drycker till picknicken – som också är lätta..

Somriga drycker till picknicken – som också är lätta..

Nu stundar sommarens första picknick. Men varför hörs det vare sig kling, klang eller kras inifrån den fullpackade picknickkorgen? Svalkande drycker på burk och pet-flaska är ett klimatsmart alterna..

Läs mer
Unika lådölen: ”Görs av hemligt specialmaterial”..

Unika lådölen: ”Görs av hemligt specialmaterial”..

Maj månads första nyhetssläpp är här fullspäckad med spännande dryckesnyheter. Vad sägs om bag-in-box-öl? Det är andra gången någonsin i Sverige. Eller får det lov att vara en exklusiv riesling-sekt..

Läs mer
Spännande nyheter från små svenska bryggerier

Spännande nyheter från små svenska bryggerier

Oj, så många duktiga bryggare – och så mycket god svensk öl – det finns. Sverige har idag fler bryggerier än Belgien, som är världsberömt för sin långa ölkultur.  Här visar vi upp några ..

Läs mer
Världens exklusivaste glögg får uppföljare

Världens exklusivaste glögg får uppföljare

Förra julen lanserade Tegnér & Son världens mest exklusiva glögg – endast fem flaskor fanns att få tag på, värda 50 000 kronor styck. Den 27 oktober klockan 12:00 släpps uppföljaren Tegnér &..

Läs mer