HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

Premiär för glöggöl: ”Kan bli årets julöl”

Här är julölet som är både glögg och öl på samma gång. Glögg Sour är ett samarbete mellan tre bryggerier – som hoppas på succé.
– Glögg Sour blir årets julöl om ni frågar mig, säger Jonas Gustavsson, grundare för Morgondagens Bryggeri.

De tre bryggerierna Morgondagens, Poppels och Friends Company Brewing har i år ett samarbete för att tillsammans få fram ett extra speciellt julöl. Glögg Sour är namnet – och det är en berliner style sour ale som kombinerar det bästa från öl och glögg. Bryggmästarna verkar nöjda med resultatet.
– Det är en sötsyrlig berliner style sour ale som fått sin karaktär av glöggkryddor som stjärnanis, pomerans, ingefära, kardemumma, kanel och nejlika, säger Daniel Granath, bryggmästare på Poppels.

Helsingborgsbryggeriet Friends Company Brewing har en förkärlek för att brygga öl med frukt och bär och Glögg Sour är inget undantag.
– Den är fullproppad med blåbär, svarta vinbär och körsbär, för att ge både smak och färg till ölet, säger Robin Skoglund på Friends Company Brewing.

Öletiketten knyter an till den juliga smaken och har passande nog tomtar av konstnären Jenny Nyström.
– Tomtenissarnas juleljus belyser det budskap vi önskar ge alla ölälskare – en önskan om en riktigt god jul. Glögg Sour blir årets julöl om ni frågar mig, säger Jonas Gustavsson, grundare av Morgondagens Bryggeri.

Glögg Sour släpps imorgon på Systembolaget kl 10 i beställningssortimentet. Det gäller nog att vara snabb om du vill säkra dig några flaskor, för det här lär bli populärt.

Glögg Sour Poppels
Glögg Sour Poppels
330 ml - 4.5% -
39.90 kr


Magnus Bergqvist

Du kanske även vill läsa dessa

Tipsen – så slipper du köa på Systembolaget

Tipsen – så slipper du köa på Systembolaget

Beställ och handla vin, öl, sprit och glögg inför jul och nyår i tid. Systembolaget manar kunderna till framförhållning för att slippa trängsel och minska smittorisken inför storhelgerna. – Blir det..

Läs mer
Hittade 524 år gammal dansk öl i vraket

Hittade 524 år gammal dansk öl i vraket

Forskarnas dykningar i vraket Gribshunden utanför Ronneby har gett spännande fynd. Mest spektakulärt: 524 år gamla öltunnor. Här kan man snacka om gammeldansk Efter två av totalt tre veckors grävnin..

Läs mer
Unika glöggen gjord på svensk björk

Unika glöggen gjord på svensk björk

Vill du smaka en riktigt speciell glögg i jul? Då ska du testa den jämtländska björksavsglöggen från Åre. Björksav kan faktiskt vara rena hälsokuren. Åre Glöd är en vit glögg som bäst kan beskrivas..

Läs mer
En annorlunda jul med Glöet

En annorlunda jul med Glöet

Julen 2023 närmar sig och snart skall det drickas glögg i tid och otid. Ibland blir man kanske lite trött på glöggen och vill testa något nytt och spännande, något som kanske rent av bubblar men änd..

Läs mer
Svenska ölnyheter: Fårskallar och häxkittlar

Svenska ölnyheter: Fårskallar och häxkittlar

En fårskalle, häxkittel, raket-öl från Kiruna eller tysk pilsner? Det är bara några av alla ölsorter som nu släpps på Systembolaget. Mikrobryggerier har varit trendigt i ganska många år och det finn..

Läs mer
254 förlorade körkort  på elsparkcykeln

254 förlorade körkort på elsparkcykeln

Oktoberfesten i München är över för den här gången. 6,3 miljoner gäster har festat i två veckor och tillsammans druckit 7,5 miljoner liter öl. Men festen kommer med en baksida: 254 besökare förlorad..

Läs mer