HEM

Aktuellt

Premiär för glöggöl: ”Kan bli årets julöl”

Här är julölet som är både glögg och öl på samma gång. Glögg Sour är ett samarbete mellan tre bryggerier – som hoppas på succé.
– Glögg Sour blir årets julöl om ni frågar mig, säger Jonas Gustavsson, grundare för Morgondagens Bryggeri.

De tre bryggerierna Morgondagens, Poppels och Friends Company Brewing har i år ett samarbete för att tillsammans få fram ett extra speciellt julöl. Glögg Sour är namnet – och det är en berliner style sour ale som kombinerar det bästa från öl och glögg. Bryggmästarna verkar nöjda med resultatet.
– Det är en sötsyrlig berliner style sour ale som fått sin karaktär av glöggkryddor som stjärnanis, pomerans, ingefära, kardemumma, kanel och nejlika, säger Daniel Granath, bryggmästare på Poppels.

Helsingborgsbryggeriet Friends Company Brewing har en förkärlek för att brygga öl med frukt och bär och Glögg Sour är inget undantag.
– Den är fullproppad med blåbär, svarta vinbär och körsbär, för att ge både smak och färg till ölet, säger Robin Skoglund på Friends Company Brewing.

Öletiketten knyter an till den juliga smaken och har passande nog tomtar av konstnären Jenny Nyström.
– Tomtenissarnas juleljus belyser det budskap vi önskar ge alla ölälskare – en önskan om en riktigt god jul. Glögg Sour blir årets julöl om ni frågar mig, säger Jonas Gustavsson, grundare av Morgondagens Bryggeri.

Glögg Sour släpps imorgon på Systembolaget kl 10 i beställningssortimentet. Det gäller nog att vara snabb om du vill säkra dig några flaskor, för det här lär bli populärt.

Glögg Sour Poppels
Glögg Sour Poppels
330 ml - 4.5% -
39.90 kr


Magnus Bergqvist

Du kanske även vill läsa dessa

Julmat och vin? Jo, det går utmärkt!

Julmat och vin? Jo, det går utmärkt!

Enligt traditionen dricker svenskarna öl, julmust och en snaps till julmaten. Men det är många som tycker att ett glas vin smakar bättre till skinka, Jansson, lax och till och med sillen. Vi på Ving..

Läs mer
Här är årets första glöggnyheter

Här är årets första glöggnyheter

Redo för julen? Det är i alla fall glöggtillverkarna, som nu släppt de första flaskorna på Systembolagets beställningssortiment. Här är Blossas och Saturnus bidrag till årets dryck vid julbordet. De..

Läs mer
Svenska bryggerier – en tradition som fått nytt liv

Svenska bryggerier – en tradition som fått nytt liv

I Sverige har vi en lång tradition av att brygga öl, allt från starka festöl till mer vardagliga mellan- och lättöl. De senaste 15 åren har ölhantverket fått sig ett uppsving och flera svenska mikro..

Läs mer
Systembolagets nya satsning: sälja kyld öl

Systembolagets nya satsning: sälja kyld öl

Grattis, alla ölälskare. Snart öppnar Systembolaget upp portarna till sin nya satsning, Ölstudion. Här kommer du att kunna köpa kyld öl. – Dryckerna som kommer kylas är IPA, Hazy IPA och dubbel-IPA,..

Läs mer
Njut av en svensk öl till Pilsnerkorvens dag

Njut av en svensk öl till Pilsnerkorvens dag

Den 30 juni är det dags för Pilsnerkorvens dag. Dagen instiftades av Bullen som tillverkat korven sedan 1953. Datumet valdes då det var den kände skådespelaren och kocken Erik ”Bullen” Berglunds föd..

Läs mer
Somriga drycker till picknicken – som också är lätta..

Somriga drycker till picknicken – som också är lätta..

Nu stundar sommarens första picknick. Men varför hörs det vare sig kling, klang eller kras inifrån den fullpackade picknickkorgen? Svalkande drycker på burk och pet-flaska är ett klimatsmart alterna..

Läs mer