HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

Premiär för glöggöl: ”Kan bli årets julöl”

Här är julölet som är både glögg och öl på samma gång. Glögg Sour är ett samarbete mellan tre bryggerier – som hoppas på succé.
– Glögg Sour blir årets julöl om ni frågar mig, säger Jonas Gustavsson, grundare för Morgondagens Bryggeri.

De tre bryggerierna Morgondagens, Poppels och Friends Company Brewing har i år ett samarbete för att tillsammans få fram ett extra speciellt julöl. Glögg Sour är namnet – och det är en berliner style sour ale som kombinerar det bästa från öl och glögg. Bryggmästarna verkar nöjda med resultatet.
– Det är en sötsyrlig berliner style sour ale som fått sin karaktär av glöggkryddor som stjärnanis, pomerans, ingefära, kardemumma, kanel och nejlika, säger Daniel Granath, bryggmästare på Poppels.

Helsingborgsbryggeriet Friends Company Brewing har en förkärlek för att brygga öl med frukt och bär och Glögg Sour är inget undantag.
– Den är fullproppad med blåbär, svarta vinbär och körsbär, för att ge både smak och färg till ölet, säger Robin Skoglund på Friends Company Brewing.

Öletiketten knyter an till den juliga smaken och har passande nog tomtar av konstnären Jenny Nyström.
– Tomtenissarnas juleljus belyser det budskap vi önskar ge alla ölälskare – en önskan om en riktigt god jul. Glögg Sour blir årets julöl om ni frågar mig, säger Jonas Gustavsson, grundare av Morgondagens Bryggeri.

Glögg Sour släpps imorgon på Systembolaget kl 10 i beställningssortimentet. Det gäller nog att vara snabb om du vill säkra dig några flaskor, för det här lär bli populärt.

330 ml - 4.5% -
39.90 kr


Magnus Bergqvist

Du kanske även vill läsa dessa