HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

Leif GW: Här är mitt nya vin

Nu vill Leif GW Persson bejaka sin mjukare sida. Därför lanserar han ett rosévin lagom till sommaren.
– Äntligen sommar och hög tid att dricka att glas rosévin, enbart. För att bejaka min mjukare sida och hälsa solen, värmen och ljuset välkommen åter, säger han.

Folkkäre författaren och tv-profilen Leif GW Persson lanserar nu sitt tredje vin tillsammans med Tegnér Spirits & Wine. Namnet är ”GW:s rosa” och är ett klassiskt rosévin som kommer från regionen Pays D´Oc, ett område beläget på de franska sluttningarna nära Medelhavet. Det är gjort på druvorna Syrah och Grenache och har en ljus silverrosa färg. För att smakerna av färska hallon, grapefrukt och vita blommor ska komma till sin rätt rekommenderar Leif GW att vinet serveras vid en temperatur på cirka 10 grader.
– Jag äter räkor, grillad lax, en krispig sallad, färska hallon med lättvispad grädde. Och unnar mig ännu ett glas rosé, säger Leif GW Persson.

När Leif GW Persson i fjol lanserade sitt första vin, GW:s röda, blev det en snabb succé. Recensionerna var fina och redan tre veckor efter lansering var de 15 000 första flaskorna slutsålda på Systembolagets hyllor.

Kan hans rosévin bli en lika stor succé?

GW :s Rosa
2021
GW :s Rosa
GW:s ROSA är ett klassiskt rosévin som kommer från regionen Pays D´Oc, ett
område beläget på de franska sluttningarna nära Medelhavet. Det är gjort på druvorna Syrah och Grenache som ger vinet en friskhet och en balanserad sötma.
750 ml - 12.5% - Sockerhalt <0,3 g per 100 ml
100 kr


Magnus Bergqvist

Du kanske även vill läsa dessa

Kriminologiprofessor bakom ny vinsuccé

Kriminologiprofessor bakom ny vinsuccé

Leif GW Perssons röda vin blev en omedelbar succé. Nu tar han nya tag och lanserar ett vitt vin, på box. Framgången är stakad. Eller? Vinguiden har träffat kriminologiprofessorn för att snacka vin. ..

Läs mer
3 goda Zinfandelvin värda att prova

3 goda Zinfandelvin värda att prova

Låt oss berätta lite mer om den mångsidiga druvan Zinfandel som ger allt ifrån smakrika och alkoholstarka rödviner till svala och lätta rosé. Vi passar även på att ge våra tre bästa tips på Zinfande..

Läs mer
Pitt och Jolie slåss om vingården Miraval

Pitt och Jolie slåss om vingården Miraval

Deras Miraval-viner hyllas och får höga betyg i hela världen. Och de har kunnat enas om delad vårdnad för barnen efter skilsmässan. Men vingården Chäteau Miraval, värd över en miljard miljoner, bråk..

Läs mer
Kocken & Vinet: Rosévin året om?

Kocken & Vinet: Rosévin året om?

Mattias Larsson på jakt efter menyn till rosa vin i alla väder.

Läs mer
Rosé och romantik

Rosé och romantik

Sommar är lika med semester och ledighet för de flesta av oss, en tid då vi äntligen hänger av oss arbetskläderna, går barfota i gräset eller borrar ner tårna i sanden. Sommarperioden är också den t..

Läs mer
Prosecco rosé – årets nya trend?

Prosecco rosé – årets nya trend?

Italienska vinmakare har jobbat länge för att få den godkänd, och i år verkar den nya produkten bli klar för marknaden: Vad sägs om Prosecco rosé? Rosévinet var en av de starkast växande vintrendern..

Läs mer