HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Leif GW: Här är mitt nya vin

Nu vill Leif GW Persson bejaka sin mjukare sida. Därför lanserar han ett rosévin lagom till sommaren.
– Äntligen sommar och hög tid att dricka att glas rosévin, enbart. För att bejaka min mjukare sida och hälsa solen, värmen och ljuset välkommen åter, säger han.

Folkkäre författaren och tv-profilen Leif GW Persson lanserar nu sitt tredje vin tillsammans med Tegnér Spirits & Wine. Namnet är ”GW:s rosa” och är ett klassiskt rosévin som kommer från regionen Pays D´Oc, ett område beläget på de franska sluttningarna nära Medelhavet. Det är gjort på druvorna Syrah och Grenache och har en ljus silverrosa färg. För att smakerna av färska hallon, grapefrukt och vita blommor ska komma till sin rätt rekommenderar Leif GW att vinet serveras vid en temperatur på cirka 10 grader.
– Jag äter räkor, grillad lax, en krispig sallad, färska hallon med lättvispad grädde. Och unnar mig ännu ett glas rosé, säger Leif GW Persson.

När Leif GW Persson i fjol lanserade sitt första vin, GW:s röda, blev det en snabb succé. Recensionerna var fina och redan tre veckor efter lansering var de 15 000 första flaskorna slutsålda på Systembolagets hyllor.

Kan hans rosévin bli en lika stor succé?

GW :s Rosa

GW :s Rosa 2019

GW:s ROSA är ett klassiskt rosévin som kommer från regionen Pays D´Oc, ett
område beläget på de franska sluttningarna nära Medelhavet. Det är gjort på druvorna Syrah och Grenache som ger vinet en friskhet och en balanserad sötma.
Art.nr: 70578 - Pris: 99 kr


Du kanske även vill läsa dessa