HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

”Brangelina” ska göra unik rosé-champagne

De slåss om sina barn och om pengar. Men när det gamla Hollywoodparet Brad Pitt och Angelina Jolie ska ge ut en ny champagne kan de faktiskt samsas.
– Vi har kombinerat kunskapen från Provence med champagne och skapat en ny, unik rosé-champagne, säger deras kollega Marc Perrin.

Brad Pitt och Angelina Jolie har separerat och slagits i en bitter vårdnadstvist, som varit en följetong i de flesta medier de senaste fyra åren. Men det hindrar inte det gamla Hollywoodparet – de kallades ”Brangelina” när de var ett par – från att begrava stridsyxan när det gäller vinproduktion. Nu rapporteras det att de strax kommer att ge ut en unik rosé-champagne.

– Vi kommer att bli det enda champagne-huset som enbart tillverkar rosé. Genom att kombinera kunskapen från Provence med champagne skapar vi en ny, unik rosé-champagne, säger Brangelinas kollega Marc Perrin. Vi jobbar väldigt intensivt med en av Champagnedistriktets hetaste producenter, Rodolphe Péters, som har fått enorm uppmärksamhet för sin ovanliga teknik där han blandar Pinot Meunier med Chardonnay.

Pitts och Jolie har ägt sin vingård Château Miraval i 12 år och den sträcker sig över motsvarande 4,8 kvadratkilometer i närheten av byn Correns, Frankrike – i hjärtat av Provence. Lyxgården har en mängd byggnader från 1600-talet och rymmer 35 rum i huvudbyggnaden och småhusen runtomkring.

1992 köptes Château Miraval av den amerikanska vinskaparen Tom Bove som utvecklade fastigheten till en vingård och blev en av Frankrikes främsta ekologiska vinproducenter. Brad Pitt och Angelina Jolie fortsatte i samma tradition att odla vin och lanserade ”Miraval wines” på alla hjärtans dag, 2012. Deras första 6 000 flaskor rosévin sålde slut på bara fem timmar.

Kan deras rosé-champagne bli en ännu större succé?

Men tills att deras rosé-champagne släpps så passa på att testa deras första vin från 2017:

Miraval Famille Perrin
2022
Miraval Famille Perrin
Doft: Kraftfull, lite matbitter, röda äpplen, röd mango i fruktorienterad, komplex stil.

Smak: Fruktig, mer komplex ton, smakrik i generös, matbitter stil, relativt lång eftersmak med örtig karaktär och en liten mineral ton.

750 ml - 13% -
195 kr


Magnus Bergqvist

Du kanske även vill läsa dessa

Vinguidens världsrekord en succé

Vinguidens världsrekord en succé

Det har säkert inte undgått någon att Vinguiden numera kan titulera sig världsrekordhållare i champagneprovning. Det var i lördags Vinguiden hade lyckats samla 768 personer till sin världsrekordprov..

Läs mer
James Bond favoritchampagne – släpps i begräns..

James Bond favoritchampagne – släpps i begräns..

Nu kommer James Bonds favoritchampagne i ny begränsad specialupplaga. 900 flaskor Bollinger 2011 släpps i Sverige inför premiären av nya filmen ”No Time To Die”. – Kanske ska man vänta 10 år innan v..

Läs mer
Är nyår verkligen så festligt – egentligen?

Är nyår verkligen så festligt – egentligen?

Visst är årets sista kväll full av förväntningar. Som inte alltid infrias. Petter slår i sin nya krönika för Vinguiden fast att det är lunchen vi istället borde lägga fokus på. Det gillar vi! Skrive..

Läs mer
Stor guide – vårens bästa roséviner

Stor guide – vårens bästa roséviner

Klassisk rosé från Provence, Måns rosé och roséprosecco. Våren närmar sig med stormsteg och det betyder att rosévinerna börjar ta plats på Systembolagets hyllor. Vi har valt ut hela 15 av årets bäst..

Läs mer
Artisten Petters hyllade vita vin är tillbaka

Artisten Petters hyllade vita vin är tillbaka

Artisten Petters vinvarumärke P.LEX breddar sin kollektion med viner från Piemonte. P.Lex Langhe Bianco lanserades i höstas och sålde slut på några veckor. Årgång 2019 hyllades både av Petters fans ..

Läs mer
Tallink lanserar nya skeppsviner, champagne och öl

Tallink lanserar nya skeppsviner, champagne och öl

Vinguiden blev inbjudna att närvara på Tallink Grupp lansering av Tallink & Silja Line Ship’s Wines and Beers 2022 – en exklusiv samling av fem egna märkesviner och två hantverksöl f..

Läs mer