HEM

Aktuellt

”Brangelina” ska göra unik rosé-champagne

De slåss om sina barn och om pengar. Men när det gamla Hollywoodparet Brad Pitt och Angelina Jolie ska ge ut en ny champagne kan de faktiskt samsas.
– Vi har kombinerat kunskapen från Provence med champagne och skapat en ny, unik rosé-champagne, säger deras kollega Marc Perrin.

Brad Pitt och Angelina Jolie har separerat och slagits i en bitter vårdnadstvist, som varit en följetong i de flesta medier de senaste fyra åren. Men det hindrar inte det gamla Hollywoodparet – de kallades ”Brangelina” när de var ett par – från att begrava stridsyxan när det gäller vinproduktion. Nu rapporteras det att de strax kommer att ge ut en unik rosé-champagne.

– Vi kommer att bli det enda champagne-huset som enbart tillverkar rosé. Genom att kombinera kunskapen från Provence med champagne skapar vi en ny, unik rosé-champagne, säger Brangelinas kollega Marc Perrin. Vi jobbar väldigt intensivt med en av Champagnedistriktets hetaste producenter, Rodolphe Péters, som har fått enorm uppmärksamhet för sin ovanliga teknik där han blandar Pinot Meunier med Chardonnay.

Pitts och Jolie har ägt sin vingård Château Miraval i 12 år och den sträcker sig över motsvarande 4,8 kvadratkilometer i närheten av byn Correns, Frankrike – i hjärtat av Provence. Lyxgården har en mängd byggnader från 1600-talet och rymmer 35 rum i huvudbyggnaden och småhusen runtomkring.

1992 köptes Château Miraval av den amerikanska vinskaparen Tom Bove som utvecklade fastigheten till en vingård och blev en av Frankrikes främsta ekologiska vinproducenter. Brad Pitt och Angelina Jolie fortsatte i samma tradition att odla vin och lanserade ”Miraval wines” på alla hjärtans dag, 2012. Deras första 6 000 flaskor rosévin sålde slut på bara fem timmar.

Kan deras rosé-champagne bli en ännu större succé?

Men tills att deras rosé-champagne släpps så passa på att testa deras första vin från 2017:

Miraval Famille Perrin
2022
Miraval Famille Perrin
Doft: Kraftfull, lite matbitter, röda äpplen, röd mango i fruktorienterad, komplex stil.

Smak: Fruktig, mer komplex ton, smakrik i generös, matbitter stil, relativt lång eftersmak med örtig karaktär och en liten mineral ton.

750 ml - 13% -
195 kr


Magnus Bergqvist

Du kanske även vill läsa dessa

Världsrekord i champagneprovning

Världsrekord i champagneprovning

Vinguiden kommer hålla världens största champagneprovning. Den 28 oktober är det nämligen dags på Stockholm Waterfront då Vinguiden håller Master Class med efterföljande champagneprovning. Världens ..

Läs mer
Konsten att sabrera champagne

Konsten att sabrera champagne

Har du alltid drömt om att sabrera en flaska champagne på nyår eller vid ett annat festligt tillfälle? Denna mytiska konstform är en gammal tradition och sägs härstamma från tidigt 1800-tal. Att sab..

Läs mer
Vårens stora guide till årets roséviner

Vårens stora guide till årets roséviner

Om vi säger sol, bad och ljusa nätter, vilket vin tänker du på då? Rosévin såklart! I denna guide får du koll på inte mindre än 15 olika roséviner som förgyller sommaren. [product] 131389 |Det här f..

Läs mer
Fira champagnedagen – här är 10 bubbliga fakta

Fira champagnedagen – här är 10 bubbliga fakta

Internationella champagnedagen 2021 infaller i år fredagen den 15 oktober – och firas som sig bör med en flaska äkta champagne. I perfekt tid till den stora dagen släpper Dom Pérignon och Lady Gaga ..

Läs mer
Rosé och romantik

Rosé och romantik

Sommar är lika med semester och ledighet för de flesta av oss, en tid då vi äntligen hänger av oss arbetskläderna, går barfota i gräset eller borrar ner tårna i sanden. Sommarperioden är också den t..

Läs mer
Vinguidens världsrekord en succé

Vinguidens världsrekord en succé

Det har säkert inte undgått någon att Vinguiden numera kan titulera sig världsrekordhållare i champagneprovning. Det var i lördags Vinguiden hade lyckats samla 768 personer till sin världsrekordprov..

Läs mer