HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

”Brangelina” ska göra unik rosé-champagne

De slåss om sina barn och om pengar. Men när det gamla Hollywoodparet Brad Pitt och Angelina Jolie ska ge ut en ny champagne kan de faktiskt samsas.
– Vi har kombinerat kunskapen från Provence med champagne och skapat en ny, unik rosé-champagne, säger deras kollega Marc Perrin.

Brad Pitt och Angelina Jolie har separerat och slagits i en bitter vårdnadstvist, som varit en följetong i de flesta medier de senaste fyra åren. Men det hindrar inte det gamla Hollywoodparet – de kallades ”Brangelina” när de var ett par – från att begrava stridsyxan när det gäller vinproduktion. Nu rapporteras det att de strax kommer att ge ut en unik rosé-champagne.

– Vi kommer att bli det enda champagne-huset som enbart tillverkar rosé. Genom att kombinera kunskapen från Provence med champagne skapar vi en ny, unik rosé-champagne, säger Brangelinas kollega Marc Perrin. Vi jobbar väldigt intensivt med en av Champagnedistriktets hetaste producenter, Rodolphe Péters, som har fått enorm uppmärksamhet för sin ovanliga teknik där han blandar Pinot Meunier med Chardonnay.

Pitts och Jolie har ägt sin vingård Château Miraval i 12 år och den sträcker sig över motsvarande 4,8 kvadratkilometer i närheten av byn Correns, Frankrike – i hjärtat av Provence. Lyxgården har en mängd byggnader från 1600-talet och rymmer 35 rum i huvudbyggnaden och småhusen runtomkring.

1992 köptes Château Miraval av den amerikanska vinskaparen Tom Bove som utvecklade fastigheten till en vingård och blev en av Frankrikes främsta ekologiska vinproducenter. Brad Pitt och Angelina Jolie fortsatte i samma tradition att odla vin och lanserade ”Miraval wines” på alla hjärtans dag, 2012. Deras första 6 000 flaskor rosévin sålde slut på bara fem timmar.

Kan deras rosé-champagne bli en ännu större succé?

Men tills att deras rosé-champagne släpps så passa på att testa deras första vin från 2017:

Doft: Kraftfull, lite matbitter, röda äpplen, röd mango i fruktorienterad, komplex stil.

Smak: Fruktig, mer komplex ton, smakrik i generös, matbitter stil, relativt lång eftersmak med örtig karaktär och en liten mineral ton.

750 ml - 13% -
185 kr


Magnus Bergqvist

Du kanske även vill läsa dessa