HEM

Aktuellt

Blush Pink Riesling – somrig nyhet för roséälskare

Lundén Blush Pink Riesling är en efterlängtad nyhet för roséälskare. Vinet kommer med elegansen från riesling – i en läckert rosa skrud med en somrig doft av hallon och smultron. Bakom vinet ligger svensken Markus Lundén som gör succé som vinmakare i Tyskland.

Markus Lundén jobbade på Stockholmsrestaurangen F12 när han kom i kontakt med vinerna från tyska vinhuset Georg Breuer – och säger själv att det var kärlek vid första klunken. Han skickade en ansökan om att få göra praktik hos Georg Breuer och efter de tre månadernas praktik vidareutbildade han sig genom att gå en lärlingsutbildning i Tyskland.

Markus blev kvar hos Georg Breuer och idag är han deras källarmästare och chefsvinmakare, som tillsammans med Theresa Breuer bildar ett mycket dynamiskt vinmakarpar. Nu släpps nya viner under Markus eget namn, med tonvikt på elegans och kvalitet, men också med en dos nytänkande och innovation.

Senaste nyheten är Blush Pink Riesling som nu gör premiär i beställningssortimentet. Vinet kommer från Rheingau och består av Riesling, Pinot Noir och en aning vatten. Blush Pink Riesling bjuder på en fin lätt rosa nyans och en inbjudande doft av ljusa röda bär med inslag av hallon och smultron, tillsammans med limezest och citrus. Smaken kombinerar friskheten och syran i Rieslingen tillsammans med en härlig bärighet signerad Pinot Noir.

Pink Riesling är som namnet antyder, Riesling men i rosa skrud, som kommer från tillsats av rött vin och en liten skvätt vatten.

Att färga vitt vin rosa genom att tillsätta rött vin har gjorts sedan länge, men bara Champagne tillåts göra det under nuvarande regler. Men varför tillsätts då vatten i detta fall? Det beror på regelverkets utformning: utan en minimal tillsats av vatten får drycken inte klassas som vin.

Blush Pink Riesling bjuder på en fin lätt rosa nyans och en inbjudande doft av ljusa röda bär med inslag av hallon och smultron tillsammans med limezest och citrus. Smaken kombinerar friskheten och syran i Rieslingen tillsammans med en härlig bärighet signerad Pinot Noir.

Blush Pink Riesling
Blush Pink Riesling
Blush Pink Riesling bjuder på en fin lätt rosa nyans och en inbjudande doft av ljusa röda bär med inslag av hallon och smultron tillsammans med limezest och citrus.
750 ml - 12% - Sockerhalt 1.0 g per 100 ml
119 kr


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

Möt våren med sparris och riesling

Möt våren med sparris och riesling

Äntligen – nu är sparristiden här. Och många av oss väljer en speciell dryck att skölja ner ”grönsakspinnen” med: riseling. Här är tre tips på riktigt prisvärd riesling – och..

Läs mer
Nyheten: Första alkoholfria rosén på burk

Nyheten: Första alkoholfria rosén på burk

Trenden är tydlig. Allt fler svenskar vill njuta av alkoholfritt vin – och drycken får gärna vara i miljövänlig förpackning. – Därför är det är fantastiskt att vi får vara först i Sverige med ..

Läs mer
3 goda Zinfandelvin värda att prova

3 goda Zinfandelvin värda att prova

Låt oss berätta lite mer om den mångsidiga druvan Zinfandel som ger allt ifrån smakrika och alkoholstarka rödviner till svala och lätta rosé. Vi passar även på att ge våra tre bästa tips på Zinfande..

Läs mer
Roséviner älskar vegetarisk mat

Roséviner älskar vegetarisk mat

Det rosa utbudet har aldrig varit så stort som det är nu. Men det kan samtidigt vara svårt att veta vad som ska avsmakas till det vegetariska matbordet. Vinguiden har provat roséviner under hela vår..

Läs mer
Hyllade italienaren Casanova vill förföra dig i somm..

Hyllade italienaren Casanova vill förföra dig i somm..

Vinet beskrivs som charmören från Toscana. Och visst, om man bär namnet Casanova så är det stor chans att du förälskar dig i sommar. Här är Il Rosé di Casanova av den italienska topproducenten La Sp..

Läs mer
5 fakta om Riesling du inte kände till

5 fakta om Riesling du inte kände till

I mars är det dags för National Riesling Day, då firar vi att druvan Riesling fyller hela 587 år. Med en så lång historia finns det massor av spännande anekdoter och fakta. Här har vi valt ut fem go..

Läs mer