HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

Blush Pink Riesling – somrig nyhet för roséälskare

Lundén Blush Pink Riesling är en efterlängtad nyhet för roséälskare. Vinet kommer med elegansen från riesling – i en läckert rosa skrud med en somrig doft av hallon och smultron. Bakom vinet ligger svensken Markus Lundén som gör succé som vinmakare i Tyskland.

Markus Lundén jobbade på Stockholmsrestaurangen F12 när han kom i kontakt med vinerna från tyska vinhuset Georg Breuer – och säger själv att det var kärlek vid första klunken. Han skickade en ansökan om att få göra praktik hos Georg Breuer och efter de tre månadernas praktik vidareutbildade han sig genom att gå en lärlingsutbildning i Tyskland.

Markus blev kvar hos Georg Breuer och idag är han deras källarmästare och chefsvinmakare, som tillsammans med Theresa Breuer bildar ett mycket dynamiskt vinmakarpar. Nu släpps nya viner under Markus eget namn, med tonvikt på elegans och kvalitet, men också med en dos nytänkande och innovation.

Senaste nyheten är Blush Pink Riesling som nu gör premiär i beställningssortimentet. Vinet kommer från Rheingau och består av Riesling, Pinot Noir och en aning vatten. Blush Pink Riesling bjuder på en fin lätt rosa nyans och en inbjudande doft av ljusa röda bär med inslag av hallon och smultron, tillsammans med limezest och citrus. Smaken kombinerar friskheten och syran i Rieslingen tillsammans med en härlig bärighet signerad Pinot Noir.

Pink Riesling är som namnet antyder, Riesling men i rosa skrud, som kommer från tillsats av rött vin och en liten skvätt vatten.

Att färga vitt vin rosa genom att tillsätta rött vin har gjorts sedan länge, men bara Champagne tillåts göra det under nuvarande regler. Men varför tillsätts då vatten i detta fall? Det beror på regelverkets utformning: utan en minimal tillsats av vatten får drycken inte klassas som vin.

Blush Pink Riesling bjuder på en fin lätt rosa nyans och en inbjudande doft av ljusa röda bär med inslag av hallon och smultron tillsammans med limezest och citrus. Smaken kombinerar friskheten och syran i Rieslingen tillsammans med en härlig bärighet signerad Pinot Noir.

Blush Pink Riesling
Blush Pink Riesling
Blush Pink Riesling bjuder på en fin lätt rosa nyans och en inbjudande doft av ljusa röda bär med inslag av hallon och smultron tillsammans med limezest och citrus.
750 ml - 12% - Sockerhalt 1.0 g per 100 ml
119 kr


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

Bästa vinerna till höstens matlagning

Bästa vinerna till höstens matlagning

Snart är det höstdagjämning och det börjar bli dags att bjuda vänner och familj på härliga höstgrytor fyllda med mustiga smaker. Givetvis måste höstens mat matchas med bra viner och vi har därför va..

Läs mer
Sköna maj, välkommen! Bästa dryckerna att möta våren..

Sköna maj, välkommen! Bästa dryckerna att möta våren..

Sköna maj, välkommen! Till valborg och första maj passar det extra bra med friska och fräscha drycker. Många väljer mousserande – men det finns många andra viner som passar lika bra. Säg adjö till v..

Läs mer
Brad Pitts exklusiva roséchampagne – nu i Sver..

Brad Pitts exklusiva roséchampagne – nu i Sver..

Brad Pitt och Angeline Jolie ger sig in i champagnebranschen. Deras exklusiva roséchampagne Fleur de Miraval finns nu på Systembolaget. Bara 20.000 flaskor har framställts – men smakar det så ..

Läs mer
Edward Bloms 5 bästa sommartips

Edward Bloms 5 bästa sommartips

Gastronomen och mathistorikern Edward Bloms egna viner har hittat sina fans som köper dem – år efter år. Och på ett Systembolag i Sverige finns de att köpa direkt från hyllan. Här bjuder Edwar..

Läs mer
Vårens stora guide till årets roséviner

Vårens stora guide till årets roséviner

Om vi säger sol, bad och ljusa nätter, vilket vin tänker du på då? Rosévin såklart! I denna guide får du koll på inte mindre än 15 olika roséviner som förgyller sommaren. [product] 131389 |Det här f..

Läs mer
Rätt vin till dejten – vi guidar dig

Rätt vin till dejten – vi guidar dig

Har du en romantisk middag med musik och tända ljus inplanerad och behöver dejtvin? Det löser vi! Här har vi listat våra favoritviner till dejten.  Att dejta ska vara spännande och kul, oavsett om d..

Läs mer