HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

Blush Pink Riesling – somrig nyhet för roséälskare

Lundén Blush Pink Riesling är en efterlängtad nyhet för roséälskare. Vinet kommer med elegansen från riesling – i en läckert rosa skrud med en somrig doft av hallon och smultron. Bakom vinet ligger svensken Markus Lundén som gör succé som vinmakare i Tyskland.

Markus Lundén jobbade på Stockholmsrestaurangen F12 när han kom i kontakt med vinerna från tyska vinhuset Georg Breuer – och säger själv att det var kärlek vid första klunken. Han skickade en ansökan om att få göra praktik hos Georg Breuer och efter de tre månadernas praktik vidareutbildade han sig genom att gå en lärlingsutbildning i Tyskland.

Markus blev kvar hos Georg Breuer och idag är han deras källarmästare och chefsvinmakare, som tillsammans med Theresa Breuer bildar ett mycket dynamiskt vinmakarpar. Nu släpps nya viner under Markus eget namn, med tonvikt på elegans och kvalitet, men också med en dos nytänkande och innovation.

Senaste nyheten är Blush Pink Riesling som nu gör premiär i beställningssortimentet. Vinet kommer från Rheingau och består av Riesling, Pinot Noir och en aning vatten. Blush Pink Riesling bjuder på en fin lätt rosa nyans och en inbjudande doft av ljusa röda bär med inslag av hallon och smultron, tillsammans med limezest och citrus. Smaken kombinerar friskheten och syran i Rieslingen tillsammans med en härlig bärighet signerad Pinot Noir.

Pink Riesling är som namnet antyder, Riesling men i rosa skrud, som kommer från tillsats av rött vin och en liten skvätt vatten.

Att färga vitt vin rosa genom att tillsätta rött vin har gjorts sedan länge, men bara Champagne tillåts göra det under nuvarande regler. Men varför tillsätts då vatten i detta fall? Det beror på regelverkets utformning: utan en minimal tillsats av vatten får drycken inte klassas som vin.

Blush Pink Riesling bjuder på en fin lätt rosa nyans och en inbjudande doft av ljusa röda bär med inslag av hallon och smultron tillsammans med limezest och citrus. Smaken kombinerar friskheten och syran i Rieslingen tillsammans med en härlig bärighet signerad Pinot Noir.

Blush Pink Riesling bjuder på en fin lätt rosa nyans och en inbjudande doft av ljusa röda bär med inslag av hallon och smultron tillsammans med limezest och citrus.
750 ml - 12% - Sockerhalt 1.0 g per 100 ml
119 kr


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa