HEM

Aktuellt

Hunden som levererar vin till hemmen

I coronakris och krav på social distansering avstår många äldre att gå ut och handla. En vinbutik i Maryland, USA, ville lösa problemet med annorlunda hemleverans av vin.
– Våra kunder älskar boxern Soda Pup, som fraktar flaskorna, säger butikens ägare Lori Yata.

Den 11-åriga boxer Soda Pup har fått stor uppmärksamhet i amerikansk media de senaste dagarna. TV-team har följt den lugna hunden när han bär på sin speciella väska, som har plats för två vinflaskor. Soda Pup har i princip växt upp i den lilla vinbutiken Stone House Urban Winery och har i många år charmat kunder som kommit för att handla vin.

Men så kom coronaepidemin till USA och allt ställdes på ända. De äldre har isolerat sig i sina hem och många har fått svårt att ta sig ett glas vin till maten. Det insåg ägaren av den lilla vinbutiken och matte till boxer Soda Pup. Så Lori Yata tänkte ”då får vi komma hem med vin till kunderna i stället”. Lösningen blev den lydiga och lugna boxern, som utrustades med en specialgjord väska med plats för två flaskor – fler flaskor hade nog blivit för tungt att bära för honom.

– Innan coronakrisen hade vi så många kunder som kom för att klappa Soda Pup, ta ett glas på golvet bredvid honom eller till och med ta honom på en promenad, säger Lori Yata. Nu får kunderna träffa honom – och dessutom få hem vin på ett säkert sätt.

Faktum är att nyheten om att en söt boxer kommer till dörren med vin har blivit ett ekonomiskt lyft för den lilla vinbutiken. Folk som bor miltals bort hör av sig och ber om att få hundbesök.

Amerikanska hälsomyndigheter råder de som är smittade av covid-19 att för säkerhets skull hålla sig borta även från husdjur, men USA:s veterinärförbund menar att alla som är friska kan fortsätta klappa hundar, även de som kommer med vinflaskor. Däremot bör man tvätta händerna efter kontakt med djur.


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

3 spännande viner till svamp

3 spännande viner till svamp

Svampsäsongen är här! Äntligen kan vi njuta av fantastiska måltider tillagade med färska kantareller, soppar och champinjoner. Och visst smakar maten alltid lite extra gott när man själv tagit svamp..

Läs mer
Hylla Kebabens dag med vin från Georgien

Hylla Kebabens dag med vin från Georgien

Kebabtallrik, kebabrulle eller kebabsallad är några varianter av mångas favoriträtt.  Om du tycker att kebab är värd att fira kan du redan nu se fram emot den 11 september för då är det Kebabens dag..

Läs mer
Nytt förslag: ”Hämt-vin och öl från restauranger”..

Nytt förslag: ”Hämt-vin och öl från restauranger”..

Hämtmat från krogen – tillsammans med en god flaska vin. Nu vill Moderaterna göra det möjligt att köpa med sig alkohol hem från restauranger. – De här förändringarna, som nu föreslås, gör att det ko..

Läs mer
6 hälsomyter om vin – så säger forskningen

6 hälsomyter om vin – så säger forskningen

Det finns många hälsomyter om vin och alkohol.  Vi försöker reda ut 6 av de vanligaste med hjälp av forskningen – myt eller sanning? Visste du att ett enda glas apelsinjuice är sötare än 20 gl..

Läs mer
3 vintips till streamade serier

3 vintips till streamade serier

Våren 2020 har Vinguiden, som många andra, blivit tvingad att söka förströelse hos digitala streaming-tjänster såsom Netflix, HBO och C More mer flera. Det finns fler bra serier som innehåller scene..

Läs mer
5 kända politikers favoritdrycker

5 kända politikers favoritdrycker

Under upptakten till valet är det inte utan att man ibland funderar på vad politikens högdjur dricker när de väl tar sig ett glas. Vi har därför djupdykt i historien och luskat reda på vad några av ..

Läs mer