HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

Här är rockälskarnas nya favoritdryck

Se hit alla rockälskare – här är drycken som är skapad för er. En mörk rom med namnet KISS Black Diamond Premium Dark Rum.
– När jag tittar på flaskan tycker jag att vi har lyckats fånga allt jag associerar med KISS: attityden, kostymerna, låtarna och sminkningen som vi alla växte upp med, säger Sari H. Wilholm på Brands For Fans.

Nu lanserar Brands For Fans en första produkt i samarbete med det ikoniska rockbandet KISS – KISS Black Diamond Premium Dark Rum. Bakom idén står en rad kända band och artister, t ex Ghost, HammerFall, In Flames, Jonas Åkerlund, Judas Priest, Motörhead, Rammstein, Scorpions, Slayer och Sweden Rock Festival.

Bolaget Brands For Fans har sen flera år tillbaka skapat framgångsrika affärer för både artister och dryckesproducenter och ryktet nådde slutligen ett av världens mest ikoniska rockband – KISS.

— Vi är otroligt stolta över det här samarbetet, säger Sari H. Wilholm på Brands For Fans. Romen är en fantastisk match med ett band som är pionjärer både musikaliskt och visuellt inom rockmusiken.

– När jag tittar på flaskan tycker jag att vi har lyckats fånga allt jag associerar med KISS: attityden, kostymerna, låtarna och sminkningen som vi alla växte upp med. Att lyssna på Black Diamond ger mig fortfarande gåshud, och romen gör mig precis lika exalterad.

Finns det något bättre sätt för ett band som släppt klassiska album sedan tidigt 70-tal och definierat generationers musiksmak över hela världen än att fira sin katalog med lanseringen av en mörk rom i premiumsegmentet, döpt efter sin mest legendariska låt?

Namnet Black Diamond kommer från avslutningslåten på KISS debutalbum från 1974. Men KISS Black Diamond Premium Dark Rum har inte bara lånat sitt namn från denna pelare inom musikhistorien, det är också en välblandad mörk rom som lagrats på ekfat upp till 15 år. Etiketten har inspirerats av bandets tidiga år, och med referenser till både scenkläder och ikonisk sminkning blir designen något alldeles extra för fansen som växt upp med KISS.

KISS Black Diamond Premium Dark Rum
KISS Black Diamond Premium Dark Rum
En smakupplevelse i flera lager med en återhållen sötma och utpräglad fatkaraktär. Väldefinierade toner av torkad aprikos, arrak, vanilj, nötter, torkade dadlar, vaniljpudding, kanel och choklad.
500 ml - 40% - Sockerhalt 2.0 g per 100 ml
349 kr


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

Kiss släpper egen gin – perfekt till Gin &..

Kiss släpper egen gin – perfekt till Gin &..

Kiss släpper en gin som passande nog bär samma namn som bandets klassiska hitlåt från 1974. Kiss Cold Gin passar perfekt för en stark gin och tonic. – Om gin är din grej så är det den här du ska ta...

Läs mer
Brännvin eller vodka – vad är skillnaden?

Brännvin eller vodka – vad är skillnaden?

Brännvin eller vodka – vad är egentligen skillnaden? Vodka kommer ursprungligen från Polen och började framställas redan på 950-talet. Redan då var destilleringskonsten uppfunnen och man tillv..

Läs mer
Sjuåring med brokig bakgrund

Sjuåring med brokig bakgrund

Få sjuåringar har varit med om så mycket som Havana Club 7 años. Men så har romen också varit politiskt sprängstoff alltsedan familjen Arechabala grundande ett utav världens idag mest kända spritvar..

Läs mer
Besök svenska spritproducenter i sommar

Besök svenska spritproducenter i sommar

Nämner man svensk sprit tänker de flesta givetvis på Absolut, som är en av våra främsta exportframgångar. Men på Systembolagets hyllor finns över 700 spritprodukter med svenskt ursprung, varav de fl..

Läs mer
Årets snaps till julbordet

Årets snaps till julbordet

Julsnapsen är för många pricken över i:et på julbordet – en liten nubbe förhöjer upplevelsen av julmaten. I år släpps fem speciella julsnapsar på Systembolaget – men storsäljarna kommer från d..

Läs mer
Tips: Så njuter du bäst av midsommarsnapsen

Tips: Så njuter du bäst av midsommarsnapsen

Först dans kring midsommarstången – och sen en snaps. Nu är tiden då vi håller hårt på traditionerna och tar fram den speciella drycken vid matbordet. Vi ger några tips på hur du får ut maxima..

Läs mer